Producties

 • We zullen doorgaan

  Lief publiek,

  We zullen doorgaan
  We zullen doorgaan
  Tot we samen zijn

  We zullen doorgaan
  Met de wankelende zekerheid
  Om door te gaan
  In een mateloze tijd
  We zullen doorgaan
  We zullen doorgaan
  Tot we samen zijn


                        Ramses Shaffy

  Een dijk van een nummer, prachtig en zo passend bij deze vreemde, ongewone tijd waarin we leven.

  Een tijd waarin samen zijn en elkaar ontmoeten "gevaarlijk" en "ongezond" is, waar een handdruk of een zoen op de wang "verdacht" lijkt…

  Toch zoekt Kunstencentrum Vlaams Fruit net deze ontmoetingen op. Door het vertellen van verhalen op zoveel verschillende manieren, willen we mensen dichter bij elkaar brengen en nieuwe ontmoetingen stimuleren.

  In een kleine, veilige omgeving kan en moet dat lukken. We mogen ons niet laten bang maken en opsluiten. We moeten de regels en veiligheidsvoorschriften opvolgen, natuurlijk, maar verhalen en ontmoetingen zijn broodnodig in deze eenzame tijd.

  Wij verwachten jullie in 2022 !!

  Catrien Hermans
  Intendante Vlaams Fruit

Speeldata:

 -  Reserveren
 • Extreem pittoresk

  Theatergezelschap De Bromvlieg

  Extreem pittoresk

  Theatergezelschap De Bromvlieg presenteert op 17, 18 en 19 mei de voorstelling Extreem pittoresk aan het grote publiek. Het is in de eerste plaats een verhaal over klimaat- en milieuactivisme, maar daarnaast ook over vriendschap, ambitie en hoop, over onuitgesproken verlangens, hypocrisie en het streven naar verandering.

Speeldata:

17, 18 en 19 mei
 -  Reserveren
 • Midair

  LAVALU

  Midair

  LAVALU brengt nummers ten gehore uit haar albumtrilogie RISE (‘Solitary High’, ‘Midair’ en het recent uitgebrachte ‘Earthbound’).

  Als pianiste en zangeres behoort LAVALU ondertussen tot de vaste waarden van Theater Het Klokhuis. Met haar optredens neemt zij je mee in een affaire tussen klassieke en popmuziek. Flirtend met de componisten van vroeger en de zangstijlen van nu ga je met LAVALU diep de krochten in van een maker in reflectie. Laat jezelf meeslepen naar een warme en veilige haven, van de hoogtepunten in de lucht tot het belanden met beide voeten in de aarde. Alleen en gearmd met een piano grijpt LAVALU het leven vast.


  Over LAVALU

  LAVALU is geboren in de VS (Cleveland). Zij kreeg haar eerste pianoles als vierjarige en is sindsdien uitgegroeid tot een producer, componist en songwriter, die grote en kleine podia weet te betoveren.

  LAVALU componeerde en arrangeerde in Nederland voor o.a. het Residentie Orkest, het Noord Nederlands Orkest en Het Gelders Orkest. Ook tekende zij voor de muziek van het theaterspektakel Het Pauperparadijs, waarmee ze na twee uitverkochte seizoenen in de zomer van 2018 vijf weken speelde in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. In 2019 werd LAVALU hiervoor als eerste vrouwelijke componist ooit genomineerd voor een Musical Award voor ‘Beste Muziek’.

  In 2020 werd LAVALU door de jury van de 3voor12 Gelderland Awards onderscheiden als Beste ‘Live Act’. In 2021 speelde zij samen met het Koor van de Nationale Opera eigen songs in het Amsterdamse Ziggo Dome.


  Links:

  Spotify

  Instagram

  Facebook


Speeldata:

zaterdag 27 mei 2022 om 20u30 in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • Swaajp Invites

  Improvisational Theatre in English

  Swaajp Invites

  Are you ready for a theatre show full of new stories, surprising adventures with intriguing plot twists, sometimes emotional, frequently hilarious, always made up on the spot? Swaajp Improtheater presents the next episode of their monthly improv theatre show 'Swaajp Invites' in which they invite guest improvisers to perform alongside them.

  Cast: Peter Theunissen, Marieke Mandemaker, Jasper Steurs, Leen Gijs, Ben Verhoeven, Tim Gheysens, Michiel Claes, Han van der Ven, Lotte Simons, Imre Spoor, Cliff Van Craen (in changing combinations)

  Music: Ingmar Dasseville

  Ben jij toe aan een show vol nieuwe verhalen, verrassende avonturen en intrigerende plotwendingen? Swaajp Improtheater presenteert maandelijks hun improvisatietheatershow 'Swaajp Invites' waarin ze gastimprovisatoren uitnodigen om met hen op te treden. Soms emotioneel, vaak hilarisch, altijd ter plekke verzonnen!

Speeldata:

Telkens in Theater Het Klokhuis, op:

zaterdag 28 mei 2022 om 20u00

zaterdag 25 juni om 20u00

zaterdag 24 september 2022 om 20u00

zaterdag 29 oktober 2022 om 20u00

zaterdag 28 januari 2023 om 20u00

zaterdag 25 februari 2023 om 20u00

zaterdag 25 maart 2023 om 20u00

zaterdag 29 april 2022 om 20u00

zaterdag 27 mei 2022 om 20u00

 -  Reserveren
 • Peperkoek

  muziektheater


  Peperkoek

  Maar... waarom dan?
  vroeg het peperkoeken meisje,
  terwijl ze met haar wijsvinger kleine krulletjes draaide in haar lange zijdezachte haren.
  Maar niemand antwoordde.
  Nee, het leek zelfs alsof niemand er ooit over had nagedacht.

  Peperkoek is een intieme voorstelling met poëtische bespiegelingen over het leven, over hoe dierbaar het leven is.
  Een ode aan het kind dat in elk van ons huist.
  De artiesten zoeken naar een symbiose van muziek en woord, nu eens door ze elkaar te laten aanvullen, dan weer door ze met elkaar te laten versmelten.

  Katrien De Muynck - woord, viool
  Frans Van Isacker - klarinet, basklarinet
  Griet Grypdonck - contrabas, tekst & muziek
  Willem Heylen - gitaar
  Robbe Broeckx – drums

  Met de steun van de Koning Boudewijnstichting en Kunstencentrum Vlaams Fruit

Speeldata:

Zo 29 mei om 15 u in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren

  TRAILER


 • Cabardouche

  Studio Notus

  Cabardouche

  Iedereen die ooit al eens na een avondje stappen met een groep vrienden in de omgeving van de rosse buurt van Antwerpen is beland weet dat er wel wat te beleven valt in de plaatselijke cafeetjes. Ambiance verzekerd aan 't kantje. Hoertjes, pooiers, travesties, zeelui en andere meestal beschonken fuifgangers vormen er het decor voor een wereldje op zich. Voeg daarbij nog de bonte mengeling van nationaliteiten, rassen en culturen en je weet dat er een aardig stukje kan afgelachen worden in dit afgebakende stadsgedeelte.

  Vergis u echter niet. Achter die lachende façade gaan meestal enorme tragedies en criminele activiteiten schuil die het daglicht zo veel mogelijk schuwen. Vrouwenhandel, drugtrafiek, gokkartels en andere malafide praktijken zijn schering en inslag in deze op het eerste zich erg plezante wijk.

  'Cabardouche' schetst het dagelijkse leven van Brigitte, een ietwat ouder wordende raamprostituee die de branche liefst zo snel mogelijk zou willen verlaten. Iets wat op het eerste zicht gemakkelijker gezegd lijkt dan gedaan.

  Auteur: Jack Staal

  Regie: Mark Van Dyck

  Kaarten: €13 in voorverkoop, €14 aan de kassa (-1 € voor -12 en 60+)

  Tickets: www.notus.be of 0473493305

Speeldata:

10 en 11 juni om 20.15u

12 juni 2022 om 15.00u

 -  Reserveren
 • Mijn avonturen met Ramses Shaffy

  Mijn avonturen met Ramses Shaffy

  Een muzikale voorstelling rond het gelijknamige boek

  Gerard Alderliefste begeleidde Shaffy tijdens de onverwachte en door weinigen voor mogelijk gehouden toegift van diens carrière. De revival van het lied 'Laat me - Vivre', door Shaffy en Alderliefste opnieuw opgenomen in 2005, leidde tot een reeks optredens door heel Nederland. Gerard beschrijft de avonturen die zij onderweg beleefden en daarmee het ontstaan van een bijzondere vriendschap.

  In het boek 'Mijn Avonturen met Ramses Shaffy' lezen we als het ware mee in het dagboek van Gerard, uitgewerkt ter gelegenheid van Shaffy’s tiende sterfdag op 1 december 2019.

  Ondersteund door geprojecteerde foto’s en video’s vertelt Gerard over zijn avonturen met Ramses. Hij maakt natuurlijk ook muziek. Er is (samen)zang, begeleid op piano en/of gitaar, en er is (indien mogelijk) rode wijn en kroepoek, waar Ramses zo gek op was.

  Een prachtig emotionele voorstelling , met een lach en een traan.

Speeldata:

Zaterdag 18 juni 2022 om 20u30 in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • Wonderlijk

  Erik Burke

  Wonderlijk

  Luisteren naar een verteller is altijd een belevenis. Verhalen groeien uit de stemming van het moment. En klinken dus elke keer weer anders. De kunst van het vertellen is oer-oud. Beroepsvertellers waren ooit de schatbewaarders van ons collectieve geheugen! Vandaag moet alles snel en flitsend. Misschien verklaart dat deels waarom vertellen opnieuw zoveel succes heeft. De tijd nemen om te vertragen. Om te luisteren. Om je te laten meevoeren naar de dieperliggende wereld van… WonderLijk!

  Erik Burke vertelt een heerlijk familieverhaal. Over moeders en liefde en schuld en opoffering. Oh ja, er lopen ook enkele mensen in deze vertelling rond, die eigenlijk niet meer leven. Maar griezelig wordt het nooit, want in elke familie valt er wel eens een lijk uit de kast, toch? Je moet het in elk geval horen, om het te geloven.

Speeldata:

19 juni 2022 om 15 u
 -  Reserveren
 • Wiener Kaffee

  Wiener Kaffee

  An Lauwereins en het Théâtre Royal Salonorkest brengen een wervelende mix van aria’s van o.a. Bellini, Bizet, Gounod, Lehár, en Verdi, afgewisseld met dans- en walsmuziek van Mozart, Beethoven en met een sterke focus op de muziek van Johann Strauss jr.

  Dit zondagnamiddagconcert wortelt in de traditie van de Wiener Kaffeehausmusik, waarbij bekende melodieën uit opera’s en operettes werden gerarrangeerd voor een klein ensemble.

  Met:       An Lauwereins, sopraan
  Begeleiding:       Théâtre Royal Salonorkest, met Ambra van Thielen

Speeldata:

26 juni - 15.00 uur
 -  Reserveren
 • Uit de biecht

  Uit de biecht

  An Lauwereins, zangeres van 18 karaat, klapt uit de biecht.

  Eindelijk. Ze zingt de muzikale parels uit haar carrière en vertelt hoe het er aan toe gaat in het theater, in de kleedkamer, achter de schermen. Over de bekende mensen die ze ontmoet heeft. Wat ze zag en hoorde. Ook hoe het allemaal begon. En wat ze nog wil…

  Uit de biecht dus. Op voorwaarde dat u het niet verder vertelt.

Speeldata:

Dinsdag 27 september om 14.00 u
 -  Reserveren
 • Mozes

  Mozes

  In deze actuele solo buigt Helmert Woudenberg zich over het verhaal van Mozes en de uittocht uit Egypte. Het verhaal van een volk dat de onmogelijkheid ondervindt om, vanwege dood, verderf en onderdrukking, in het land van herkomst te blijven en wegtrekt om een land te vinden waar weer leven en een toekomst wacht. Het bijbelverhaal werpt een verhelderend licht op een dergelijke dramatische en hoogst noodzakelijke volksverhuizing. Het is een verhaal over rampspoed en ontberingen, maar ook over vrijheid en hoop en heeft een sterke resonantie met de huidige vluchtelingenproblematiek.

  Acteur en theatermaker Helmert Woudenberg is in juni 2021 benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdienste als theatermaker. Woudenberg zegt in het bijzonder trots te zijn omdat dit ‘boven een toneelprijs uitstijgt’. Hij krijgt de koninklijke onderscheiding niet alleen voor zijn acteer- en schrijfwerk, maar ook voor zijn werk als docent en zijn spelmethode rondom de vier elementen, waarmee hij professionals en amateurs naar eigen zeggen de liefde voor het vak hoopt bij te brengen. ‘Zo’n ridderorde krijg je als je wat voor het land en de samenleving betekend hebt. Ik probeer, onder meer in mijn solo’s, altijd werk met maatschappelijke relevantie te maken. Mijn voorstellingen sluiten altijd aan op hoe de wereld er op dat moment voorstaat. Het geeft veel voldoening dat dit een onderscheiding is die verder gaat dan alleen een waardering voor goed acteren.’ Helmert Woudenberg (76) is medeoprichter van Het Werkteater, speelde onder meer bij Orkater, mugmetdegoudentand en Carver en maakte diverse solovoorstellingen. Hij is daarnaast actief als toneelschrijver en -docent.

Speeldata:

Theater het Klokhuis, zaterdag 1 oktober om 20u30
 -  Reserveren
 • Kinderen van Zeppos

  Peter van Camp

  Kinderen van Zeppos

  Wie zat er allemaal achter het masker van de Kat? Hoe kwam kapitein Zeppos aan zijn varende auto? Waarom krijgt Mike Verdrengh tot op de dag van vandaag nog complimenten over zijn benen? Welke romance ontstond er bij Johan en de Alverman? Waarom was Het veenmysterie een technische revolutie? Hoe werd Ray Verhaeghe de duurste acteur van Vlaanderen? En waarom werd het Fabian, en niet Florian van Fallada?

  Met leuke fragmenten van toen, zelden geziene foto’s, muziek en boeiende verhalen zoomt Peter Van Camp in Kinderen van Zeppos in op één van de succesverhalen van de jonge BRT: de spannende jeugdfeuilletons die Nonkel Bob elke woensdag op het eind van zijn uitzending mocht aankondigen. Jong én oud leefden in die dagen wekenlang mee met reeksen als Kapitein Zeppos, Johan en de Alverman, Axel Nort, Midas, Fabian Van Fallada, Keromar, Het Zwaard van Ardoewaan, De Kat en zoveel anderen.

  Vlaams helden, bakken nostalgie, én een intrigerend stuk geschiedenis over de pioniersjaren van de Vlaamse fictie.

Speeldata:

Zondag 2 oktober om 15 u in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • De laatste dans van de ijsbeer

  Louis Beyens

  De laatste dans van de ijsbeer

  Wetenschap en avontuur in het noordpoolgebied

  Louis Beyens is emeritus hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen en heeft zijn hele carrière wetenschappelijk onderzoek gedaan in de poolgebieden. Vanuit zijn expeditie-ervaringen heeft hij een aantal boeken geschreven over de Arctis. We bieden zijn boeken ook te koop aan na de lezing.

  In deze voordracht neemt hij de toehoorder mee op expeditie in het poolgebied, zowel in de zomer als in de winter. Onderweg blijven we stilstaan bij de verscheidenheid aan landschappen en bij een aantal fenomenen, die ons de weg wijzen naar klimatologische, geografische, biologische maar ook culturele thema’s. Wordt het te warm voor de poolplanten?

  Verdwijnt de ijsbeer samen met het zee-ijs?

  Wetenschappelijke rapporten doen de overtuiging groeien dat de poolgebieden bijzonder gevoelig zijn aan de huidige milieuveranderingen. En juist dit noordpoolgebied beïnvloedt zelf globale systemen zoals het klimaat. Niettemin blijft het werkelijke gelaat van de Arctis doorgaans onderbelicht in de mediaberichtgeving. Alle reden dus om nader kennis te maken met dit uiteinde van onze aardbol.

  Louis Beyens laat tijdens de lezing talrijke, unieke foto’s zien en enkel daarvan zijn ook te bewonderen in de foyer van ons theater.

Speeldata:

Donderdag 6 oktober 2022 om 20.30u in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • Stervend Europa

  Hans Dagelet en Jan van Eerd

  Stervend Europa

  Een hoorspel om naar te kijken

  Stervend Europa roept een beeld op van het continent dat ten prooi valt aan een alles verterende bacterie die alle leven vernietigt, inclusief gebouwen. Reizend door een nachtmerrieachtige wereld wordt men deelgenoot van de lotgevallen van een desperaat persoon in het Parijs van de jaren twintig van de vorige eeuw. Die persoon leest in de krant over een moord en herkent zichzelf in het profiel van de moordenaar; hij slaat op de vlucht en begint een dwaaltocht door Parijs.

  Het is een voorstelling vol wrange satire, tedere natuurverheerlijking en thrillerachtige anekdotes. Overal en door alles heen hoor je de schrille jammerklacht van de te bewust geworden ziel die geloof en liefde verloren heeft, die volstrekt alleen staat, ontredderd in de onvruchtbare asfaltwoestijn van de razende wereldstad. Als ware Geräuschmachers brengen Dagelet en Van Eerd de betoverende novelle van Ivan Goll naar het nu, om het hedendaagse Europa een spiegel voor te houden. Zij brengen dit werk als een live uitgevoerd hoorspel met veel geluiden en muziek. Als hallucinatie, als evokerend luisterbouwwerk dat zowel met de ogen open als met de ogen dicht gezien en beluisterd kan worden.

  Verteller, geluiden en trompet:       Hans Dagelet
  Muziek en samples:       Jan van Eerd
  Tekst:       Ivan Goll
  Vertaling:       Evert Straat

Speeldata:

Zaterdag 8 oktober 2022 om 20u30 in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • Retour Bruxelles-Paris

  Mireille Vaessen, Martine de Kok en Sam Pasternak

  Retour Bruxelles-Paris


  Dit unieke theaterconcert brengt het repertoire bijeen van van twee chansonniers, die hun grootste successen hebben gevierd in de legendarische Parijse concertzaal L'Olympia: Edith Piaf en Jacques Brel.

  De straatmus Edith Piaf zag, volgens de legende, het levenslicht op het trottoir van de rue de Belville, in één van de armste wijken van Parijs. De Belg Jacques Brel werd geboren in een welgesteld milieu in Schaarbeek - het verschil in afkomst kon niet groter zijn.

  Op haar vijftiende maakt Piaf haar debuut als straatzangeres. Ze zal een repertoire van klassieke Franse chansons onsterfelijk maken. Veel van haar werken zijn geïnspireerd door haar minnaars: La vie en rose, Milord, Non, je ne regrette rien, Hymne à l'amour, A quoi ça sert l'amour ... Piaf belichaamt een tragische levensdorst naar liefde en muziek.

  Bij Brusselaar Jacques Brel lukt het niet op school en ook niet in de kartonfabriek van zijn vader. Hij vertrekt naar Parijs waar zijn succesverhaal begint. Brel bevestigt zijn talent met La valse à mille temps en Ne me quitte pas. Hij wordt een wereldster en treedt op in tientallen landen.

  Boek een retourtrip van het bruisende Bruxelles naar Paris, de stad van de liefde!  Mireille Vaessen (gitaar, ukelele & zang) studeerde Kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck en ging op tournee met o.a. Hugo Claus. Martine de Kok (piano, accordeon & zang) studeerde eveneens Kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck en piano aan de Jazz-Studio. In 2011 stond ze in de finale van het Utrechts Kleinkunstfestival. Ze werkte o.a. samen met Herman van Veen en Maarten Westra Hoekzema. Sam Pasternak speelt gitaar, cello & piano

Speeldata:

Vrijdag 14 oktober om 20u30 in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • Wijncabaret: Appellation Contrôlée

  De Aimabele Schoften

  Wijncabaret: Appellation Contrôlée

  De Aimabele Schoften zijn liefhebbers van het leven en daar hoort regelmatig een goed glas wijn bij. Dat zij over dit goddelijke vocht een muzikaal cabaret hebben gemaakt is dus niet zo verwonderlijk. Izak, Ferdinand en Marcel bekijken de wijn van meerdere kanten. Een ode wordt zo maar afgewisseld met een afkraker. Er komt een oom voorbij die op feestjes interessant doet over wijn. Wat moet je zeggen als je een glas aangeboden krijgt? Wanneer sla je de plank mis? Er blijken ook een aantal lijntjes te lopen tussen wijn en vrouwen. Opmerkelijk.

  Wat weten we eigenlijk over wijn? En wat valt er nog te leren?


  Frankrijk komt voorbij, het vinologisch basisland. Er valt een fles te winnen. Het publiek wordt uitgedaagd om zelf druiven te gaan stampen. Er zijn verhalen. Er is muziek. En goeie teksten. Geschreven met een mooie fles binnen handbereik.

  ‘Ik drink nooit meer dan genoeg voor me is’ - het motto van De Aimabele Schoften. Het kan niet op!

  De Aimabele Schoften:       Marcel Harmsen, Izak Boom en Ferdinand Biesheuvel

Speeldata:

zaterdag 15 oktober om 20u30
 -  Reserveren
 • Moeder is een noodzakelijk kwaad

  ROUTE 33

  Moeder is een noodzakelijk kwaad

  Een moeder en haar tienerzoon. Haar eindeloze reeks vragen. Zijn ontluikende seksualiteit. Haar overbezorgd zijn . Zijn groeien naar volwassenheid. Haar angst. Zijn onzekerheid. Ze praten, lachen, maken ruzie, leggen het bij, lachen en maken nog eens ruzie. Herkenbaar! Een grappige en broze voorstelling. Ideaal om de dialoog (terug) aan te zwengelen.

  Beide rollen worden door mannen vertolkt wat de voorstelling een extra dimensie geeft.

  Met:       Robin David en Ken Verdoodt

Speeldata:

Di 18oktober 2022 om 14 en 20u30
 -  Reserveren
 • Two Frida’s

  Jessica Bank & Berthe Tanwo Njole

  Two Frida’s

   

  “Ik schilder mijn realiteit” schrijft Frida Kahlo.

  Polio en een busongeluk tekenen haar realiteit met pijn. Haar leven lang. Frida danst met deze realiteit. Via kunst vormt ze haar identiteit als vrouw, als Mexicaanse en als kunstenares. Haar eigen lichaam speelt daarin een grote rol. Een lichaam vol pijn dat ze overstijgt met een leven vol verbeelding en liefde.

  Het lichaam als een proces van dekolonisatie. In een tijd waarin Mexico zich trachtte te bevrijden van het juk van het imperialisme.

  Een project rond leven en werk van Frida Kahlo. Hoe zij als vrouw eigenheid zoekt, verstrengeld in de roots van haar Duits-joodse vader en haar Mexicaans-Spaanse moeder.

  Spel:       Jessica Bank & Berthe Tanwo Njole
  Muziek :       Luiz Marquez
  Tekst en regie:       Alaina Pringels

Speeldata:

Vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober, telkens om 20.30 in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • Springlevend

  Leen Persyn

  Springlevend

  Chansonnière, cabaretière, comédienne. Deze artistieke duizendpoot verdiende bijval over heel Vlaanderen en daarbuiten. Met een knipoog wil ze het spook van de ouderdom een hak zetten. Om van te leren dus!

  Ontroerend en gevoelig, maar heel ondeugend en met een schalkse knipoog: zo hebben we het graag. Boek dus alvast uw zitje!

Speeldata:

Dinsdag 25 oktober om 14.00 u in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • 40 jaar Duitse chansons

  Patricia Beysens - Zang
  Eddy Aelbrecht - Piano

  40 jaar Duitse chansons

  In 2021 zong Patricia Beysens reeds 40 jaar expressionistische Duitse chansons. Namen als Weill, Eisler, Hollaender, Brecht, Kästner, Tucholsky, Berlijns Kabarett jaren ’30.

  Patricia Beysens verdiepte zich in dit genre en in de Oostduitse uitloper ervan met namen als Krtschil, Schmitz met bijv. tekstdichters als Kahlau en Steineckert en volgde talloze Masterclasses bij de grote Brechtvertolkster Gisela May.

  Ook in de vroegere DDR was dit genre een manier om kritiek te verpakken in satires en ballades om de inhoud mee te kunnen delen of tot het secuur en geïnspireerd overdrachtelijk maken van poëzie.

  Patricia Beysens is vooral gefascineerd door de actualiteit van de teksten die deze liederen bezitten.

  Met een jaar vertraging, wegens corona, brengt zij een persoonlijke keuze uit de programma’s van de afgelopen 40 jaar begeleid door pianist Eddy Aelbrecht om dit dubbele jubileum (tevens 40 jaar Klokhuis) te vieren.

  De liederen voor de pauze worden in het Duits gebracht, voorzien van Nederlandstalig commentaar over inhoud en situering.

  Na de pauze brengen Patricia en Eddy nog een gevarieerde set van Nederlandstalig, Jazz, Jiddisch, Tango, Frans etc.

  (De Duitstalige CD’s van Patricia Beysens zijn o.a. te beluisteren via Spotify)

Speeldata:

Zondag 13 november 2022 om 15u in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • Chemodag is de beste dag van de week

  Chemodag is de beste dag van de week

  Naar het boek van Liesbeth Van Impe, hoofdredacteur van Het Nieuwsblad.

  Toen Liesbeth Van Impe de diagnose ‘borstkanker’ kreeg, vielen er veel dingen in duigen, maar ze dacht nooit: ‘hier ga ik een boek over schrijven’. De diagnose is dus niet de enige verrassing gebleken, want anderhalf jaar later was ‘Chemodag is de beste dag van de week’ een feit. En toch is dit niet het soort boek geworden waaraan je spontaan zou denken; eentje dat het heeft over moed en de wijze lessen die er getrokken moeten worden. Neen, gaandeweg merkte Liesbeth dat het vooral de nuchtere, van drama ontdane kijk op de ziekte was die haar hielp. Dit is geen verhaal over positief denken. Kanker trekt zich daar maar weinig van aan. Er valt niet te onderhandelen. Dit is het verhaal over een jaar op krukken, over de plaats van ziekte en gebrek in een Instaperfecte wereld. Liesbeth heeft het overleefd, en dat is genoeg. Met dit boek toont ze lotgenoten en iedereen die nog steeds geen kankerpatiënt in de ogen durft te kijken hoe kankerland er uitziet en hoe je er kunt doorreizen.

  (Over: ‘Chemodag is de beste dag van de week.’)

   

  Toen ik dit boek schreef, hoopte ik dat anderen er iets zouden in herkennen, er iets zouden mee kunnen. Dat Tg Wuivend Riet met de tekst aan de slag wil om er weer iets nieuws mee te doen, overtreft mijn stoutste verwachtingen. Zo blijven we dat noodzakelijke gesprek over kanker, maar vooral met elkaar, verder voeren.

  Liesbeth Van Impe

   

  Ik zat ik in het ziekenhuis te wachten voor mijn zoveelste controle. Tussen allemaal lotgenoten. Op de radio klonk zacht: ‘We gaan dansen in de zon, baden in het licht. We omarmen het leven’ … Ik keek de vrouw tegenover mij recht in de ogen. ‘Dàt zal nog wel even duren’, zei ze spontaan. We moesten allebei glimlachen …

  Dat de behandeling die je leven moet redden, je ook je leven kan kosten, is iets waar ik heel erg mee heb gezeten. En nóg zit. Toen ik het boek van Liesbeth uit had, wist ik: Als ik door het spelen van dit kankerverhaal een bijdrage kan leveren aan hoe je met die ziekte kan (leren) omgaan, dan ben ik daar graag toe bereid. Want het is en blijft een opgave voor zowel de patiënt zelf als voor de omgeving. Kanker zit nog teveel in de taboesfeer, terwijl haast iedereen er vandaag rechtstreeks of onrechtstreeks mee te maken krijgt. Daarom moeten we erover durven praten. Er een theatervoorstelling over spelen, kan helpen.

  Ellen Van de Poel

   

  Wat mij raakt in ‘Chemodag is de beste dag van de week’ is de eerlijkheid en de authenticiteit. De nuchtere toon, zonder franjes. Een persoonlijk verhaal maar met een tijdloos en universeel thema.

  Ed Vanderweyden

   

  Met Ellen Van de Poel, Yorgo Fontaine, Ivo Ceulemans, Ines Everaerts, Ann Theys, Ellen Everaerts, Els Boogaerts
  Tekst naar het boek van Liesbeth Van Impe
  Regie Ed Vanderweyden

   

  Persreacties

  "CHEMODAG IS DE BESTE DAG VAN DE WEEK is een gepimpte Griekse tragedie, maar ontdaan van pathos en gemoraliseer. Met een mix van speelstijlen, emoties, rede en rauwe (tumor)humor, en van ‘hoge’ en ‘lage’ cultuur. Met als doel, de fysieke sensaties van (borst)kanker voelbaar maken."

  (HET NIEUWSBLAD)

  "Een glansrol van actrice Ellen Van de Poel in een voorstelling die uitdaagt, die knarst en knaagt, die de toeschouwer een taal- en beeldenwereld aanreikt die deuren opent en vragen oproept."

  (VRT, DE ZEVENDE DAG)

Speeldata:

26 november - 20.30 in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • Scrooge

  Company CouRage

  Scrooge
   

  Ebenezer Scrooge zou elke cent in twee bijten. Hij is een hardvochtige vrek die zijn enig personeelslid een hongerloon betaalt. Hij haat Kerstmis. Maar deze avond, de avond voor kerstavond, krijgt hij onverwacht bezoek…

  Een verhaal over verbinding, een universele oproep tot mededogen met de medemens door het slechten van grenzen tussen rijk en arm, tussen slim en dom.

  Met:       Rania Gaaloul en Steve De Schepper
  Regie:       Alain Pringels

Speeldata:

26 december, 11.00 + 15.00, en 27 december, 11.00 + 15.00 - Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren

Julles - Kunstencentrum Vlaams Fruit

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de opkomende evenementen bij KC Vlaams Fruit.

Vind ons op:

Facebook icon Youtube icon Instagram icon