Producties

 • Concert Jean Toxic

  Jean Toxic

  Concert Jean Toxic

  De meeste drag queens staan bekend om het lipsyncen op grote nummers met alle toeters en bellen. Jean Toxic doorbreekt alle stereotypen door live kwetsbare songs te brengen in een intieme setting met enkel vocals en piano, ondersteund door enkele special guests.

  Jean Toxic, het alter ego van Jens Broes, is een Vlaamse drag-artiest, die onlangs te zien was in het Nederlands televisieprogramma Talent Scout: daar schopte zij het tot de halve finale. Afgelopen jaar was Jens ook te zien in de rol van Miss Understanding in de musical Priscilla, Queen of the Dessert.

  Instagram.com/jean_toxic

Speeldata:

Donderdag 23 november 2023 en vrijdag 24 november, telkens om 20:00 u
 -  Reserveren
 • Sinterklaas op stap - 4+

  theater M

  Sinterklaas op stap - 4+

  Emma en Ruben ontdekken dat Sinterklaas ontvoerd werd door buitenaardse wezens. Misschien kan Emma hem vervangen tijdens het grote Sinterklaasfeest? Of Ruben? Al is hij eerder een saaie Piet.

  Zouden ze Sinterklaas toch niet beter terug naar hier halen? Maar hoe? Ruben heeft weinig zin om mee te helpen. Of zit er meer achter de ‘ontvoering’ dan het lijkt?

  Deze voorstelling kwam tot stand met de steun van Sabam For Culture.

  Spel: Stefan De Waele en Dorothy Wuyts
  Regie: Dirk Belloy
  Tekst: Stefan De Waele

Speeldata:

3 december om 15:00
 -  Reserveren
 • SPROOKJESCONCERT

  Théâtre Royal Salonorkest

  SPROOKJESCONCERT

  Iedereen met of zonder kinderen en kleinkinderen zal zeker vertrouwd zijn met sprookjes als Hans en Grietje, Assepoester, Doornroosje en De Kleine Zeemeermin - al dan niet in een Disney-kleedje. Maar ook opera- en balletcomponisten lieten zich inspireren door sprookjes.

  Britt Truyts en Marta Babic brengen hun glazen muiltjes en een peperkoekenhuisje mee en Johan Kalifa Bals is jullie meesterlijke gids door magische sprookjesbossen, met muziek van Rossini, Dvorák, Massenet, Tchaikovsky en Humperdinck.

  Britt Truyts, sopraan
  Marta Babic, mezzosopraan
  Théâtre Royal Salonorkest
  Johan Kalifa Bals, verteller
  Ambra van Thielen, artistieke leiding

Speeldata:

Zondag 10 december 2023 om 15.00
 -  Reserveren
 • HEELS SHOW IN YOUR ELEMENT

  HIGH HEELS ANTWERP

  HEELS SHOW IN YOUR ELEMENT

  Voor de eerste keer ooit toont High Heels Antwerp haar kunst op hakken op het grote podium. De hechte heels community combineert haar kracht met sensualiteit, en ontmoet elkaar waar mannelijke en vrouwelijke energie samenkomen. Het spektakel bestaat uit de vier grote elementen: Water, Aarde, Lucht en Vuur. In de Westerse wereld worden ze beschouwd als essentieel voor het leven. Elk empowering element is opgebouwd uit drie passende choreografieën. Het hoofdstuk Water is vloeiend en vrouwelijk, Aarde is sterk en krachtig, Lucht is sensueel en zacht, en Vuur is fel en sexy. Ieder element staat op zichzelf, in al zijn uniciteit, maar samen vormen ze de perfecte balans.

    Info: instagram.com/highheelsantwerp, highheelsantwerp.be

    Creative director en choreograaf: Leen Van den broeke

    Algemene regie: Nele Vennekens

    High Heels Antwerp is (em)powered by Female Forces vzw.

Speeldata:

Zaterdag 16 december om 15.00 (matinee) en om 20.00 (avondvoorstelling)
 -  Reserveren
 • Duits & Varia

  Patricia Beysens (zang), Eddy Aelbrecht (piano)

  Duits & Varia

  Voor de pauze brengt Patricia het expressionistische Duitse lied, natuurlijk denken we dan aan de alom gekende chansons van onder meer Bertolt Brecht en Kurt Weil en aan de Duitse cabarets van de jaren ’30. Patricia Beysens toont met haar eigenzinnige bloemlezing uit die fascinerende Duitse muziekgeschiedenis van begin 20e eeuw tot nu hoe actueel dit genre nog steeds is. Zij bracht ook reeds 2 Duitse LP’s en 4 CD’s uit en een 5e CD is in voorbereiding.

  Kwetsbaar én strijdvaardig, al meer dan 42 jaar gaat Patricia Beysens met deze, soms pareltjes van onbekende en bekendere, liederen aan de slag. Ze liet zich hierbij, zowel op artistiek als op wetenschappelijk vlak, professioneel begeleiden door (Oost-)Duitse grootheden van dit genre.

  Na de pauze brengt zij een gevarieerde mix van jazz, Nederlands, Frans, tango e.a.

  De begeleiding door pianist Eddy Aelbrecht is virtuoos. Naast begeleider van Patricia is hij reeds vele jaren begeleider van talloze Belgische muzikanten en vocalisten. Hij geeft ook les in de richting kleinkunst op het Koninklijk Conservatorium, Antwerpen.

  Een unieke gelegenheid, dus niet te missen!

  Een voorproefje valt te beluisteren via Spotify waar u een aantal CD opnames op haar naam kunt vinden.

Speeldata:

Zondag 17 december om 15u
 -  Reserveren
 • Nieuwjaar met An, Pietro en Ulrieke

  An Lauwereins, Pietro Ramman en Ulrieke Storme

  Nieuwjaar met An, Pietro en Ulrieke

  Vuurwerk, champagne, serpentines! Nieuwjaar in Theater Het Klokhuis met An Lauwereins is feest. Dit jaar neemt ze jong talent onder de vleugels. Ulrieke Storme studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en behaalt er nu haar master. Beiden zingen ze de pannen van het dak en ze worden daarbij deskundig begeleid door Pietro Ramman aan de piano.

  Reserveer tijdig, dan zit u straks goed. Het is maar een keer nieuwjaar.

Speeldata:

Zo 14 januari 2024 om 14 u
 -  Reserveren
 • Premiere jubileumshow 25 jaar Lia Linda & Albert
  "Lachspirine 2024"

  Premiere jubileumshow 25 jaar Lia Linda & Albert<br />

  In hun jubileumshow "Lachspirine 2024" brengen Lia Linda & Albert een compilatie van hun beste sketches, afgewisseld met onvergetelijke jukebox souvenirs en populaire evergreens.

  Een vleugje vintage, vlotte meezingers, mooie luisterliedjes en heel veel humor: aanstekelijk en pretentieloos amusement, waar iedereen vrolijk van wordt!

  Aanvang: 14u30 Inkomticket: 20 € (+ 1 € reservatiekost)

Speeldata:

5 februari 2024 om 14u30
 -  Reserveren
 • Het hoogtepunt voorbij

  Het hoogtepunt voorbij

  Dertig worden, het is een mijlpaal die enige reflectie noopt. Gekweld door de vergankelijkheid der dingen en de angst voor ouder worden gaat Jonathan Hendrickx in zijn eerste (en hoogstwaarschijnlijk ook enige) verjaardagsconference de strijd aan met de demonen in zijn leven. De dag na zijn 30e verjaardag vertelt hij over de duidelijke signalen die zeggen dat hij officieel oud is geworden, maar praat hij ook honderduit over zijn bijzondere werksituatie, levensloop, liefdesleven en recent verblijf in de Verenigde Staten. Misschien wordt er ook gezongen. Of misschien ook niet. Alles kan in 'Het hoogtepunt voorbij'.

  Jonathan Hendrickx werkt als Postdoctoraal Onderzoeker in Journalistieke Studies aan de Universiteit van Wenen en snapt zelf ook niet goed hoe hij daar is terechtgekomen. Tot zijn hobby's behoren het Eurovisiesongfestival, improvisatietheater en over zichzelf schrijven in de derde persoon enkelvoud.

Speeldata:

Vrij 23 februari 2024 om 20u
 -  Reserveren
 • De Poppendokter

  De Poppendokter

  Tijdens de tweede wereldoorlog wordt een Joodse familie gedeporteerd. Een klein meisje kan aan de gruwel ontsnappen, kort daarvoor werd ze immers ondergebracht bij een gezin op het platteland. Haar speelkameraadje blijft achter met haar pop. Als zoon van collaborateurs gaat de betekenis van dit vreselijke gebeuren aan hem aanvankelijk voorbij.

  Langzaam wordt hij volwassen met een blijvend gemis dat hem nooit meer zal los laten. Vele jaren later stapt ze in zijn poppenwinkeltje binnen, hij is namelijk ondertussen poppendokter geworden. Ze hebben elkaar veel te vertellen.

  Dit verhaal, gebaseerd op de gelijknamige roman 'De Poppendokter' (uitgeverij Vrijdag) van Diane Broeckhoven, blijft brandend actueel. Zij die het meegemaakt hebben blijven vaak zwijgen uit angst of uit schaamte. Nochtans moet deze geschiedenis worden verteld.

  Oud en jong moet weten dat dit nooit meer mag gebeuren. De dreiging van een oorlog is nog nooit zo groot geweest. Figuren met een drang naar een nieuwe orde hebben zich op verkiesbare plaatsen gezet. De tijd dringt.

  Spel: Kurt Defrancq
  Muzikant: Guido Desimpelaere
  Auteur: Diane Broeckhoven
  Fotograaf: Christophe De Wit

Speeldata:

25 februari 2024 om 15:00
 -  Reserveren
 • CHIP EN CHAP de GERONTOPUBERS

  LAYDOWN COMEDY SHOW met Chris Rosiers & Eddy Vereycken

  CHIP EN CHAP de GERONTOPUBERS

  Maak je klaar voor een comedy-ervaring zoals geen ander! Chip en Chap, twee rebelse zeventigjarigen, hebben hun dromen om stand-up komedianten te worden nooit opgegeven. Maar ze besloten iets radicaal anders te proberen: Laydown Comedy!

  Tijdens hun hilarische en filosofische discours nemen Chip en Chap je mee op een onvoorspelbare reis door hun hersenspinsels. Soms krijgen ze nostalgische oprispingen en glijden ze af naar one man-shows, terwijl ze het publiek betoveren met hun charisma en humor.

  Tijdens de voorstelling raken ze soms in een trance van rebellie, en dan gebeurt er iets magisch. Ze besluiten de boze wereld te ontvluchten, maar hoe ze dat doen, blijft een verrassing tot de laatste seconde van de performance!

  Deze humoristische cabaretvoorstelling zit boordenvol liedjes, grappen en grollen. Chip en Chap, vrienden voor het leven, stralen op het podium met hun weergaloze spelplezier. Mis deze unieke show niet!

Speeldata:

8 en 9 maart 2024 om 20.30, 10 maart 2024 om 15.00
 -  Reserveren

Julles - Kunstencentrum Vlaams Fruit

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de opkomende evenementen bij KC Vlaams Fruit.

Vind ons op:

Facebook icon Youtube icon Instagram icon