Producties

 • Lenny Kuhr

  Eenmalig in Vlaanderen

  Lenny Kuhr

  Lenny zingt uit haar grote en levendige oeuvre. De kers op deze taart is het album dat in juli 2022 op het label Excelsior verschijnt met als titel: Lenny Kuhr. Een album waarmee ze uit haar comfort zone is getreden, met verrassende resultaten. Met nieuw werk van haarzelf en met werk dat collega’s speciaal voor haar schreven: onder anderen Stef Bos, Spinvis, Elke Vierveijzer en Lenny’s dochter Daphna.

  Lenny heeft dit theaterprogramma gedistilleerd uit eerder werk en uit haar nieuwe album. Zelf zegt Lenny over het programma:

  ”Ik heb eens gezegd ‘een lied is een compacte energie van een ongrijpbaar gegeven,’ en nog altijd verbaast het mij dat het lied mij steeds weer weet te vinden. Misschien omdat ik zo’n dankbare ontvanger ben. Het is de mooiste en levendigste kunstvorm die ik ken. Het lied vertolkt gevoelens van het benoembare en onbenoembare op oneindig veel manieren. Het vertelt van jou en mij. Over onze existentie en dat wat zich daarin afspeelt. Het is een feest om weer te kunnen spelen na een tijd van pas op de plaats, lockdowns en steeds veranderende maatregelen. Mijn kompanen Mischa Kool op bas en Reinier Voet op gitaar en ik hebben jullie gemist. Tijdens ons optreden communiceren we met jullie door middel van de liedjes. We kennen en herkennen elkaar: jij en ik. En we zijn weer samen. En dat vieren we op de plek waar wij samen zijn.”

  Begeleiding
  Bas: Mischa Kool
  Gitaar: Reinier Voet

Speeldata:

Zondag 19 maart 2023 om 15.00 uur in Theater het Klokhuis
 -  Reserveren
 • Middernachtbib

  Swaajp Improtheater

  Middernachtbib

  Je leven is een reeks van keuzes. Voor elk pad dat je kiest, blijven er ontelbare paden onbewandeld. Zonder dat je het beseft kan zelfs de meest banale keuze je leven grondig door elkaar gooien. Nooit kom je te weten hoe je leven er anders had kunnen uitzien. Nooit? Tenzij je in de middernachtbibliotheek terecht komt. Daar bewaart de bibliothecaris al je ongeleefde levens. In de middernachtbib krijg jij de kans om te ontdekken wat er achter die andere deur zat. In deze geïmproviseerde theatervoorstelling van Swaajp Improtheater – geïnspireerd door het boek The Midnight Library van Matt Haig – zien we in elke show een nieuw hoofdpersonage de kans op een ander leven uitproberen. Tikt de klok na middernacht nog verder?

   

  Met: Jasper Steurs, Tim Gheysens, Lotte Simons, Han van der Ven, Marieke Mandemaker, Imre Spoor, Pieter De Vleeschouwer, Pieter-Jan Bode, Ben Verhoeven, Evelyne Van Hecke, Khalid Benaouisse, Stef Kuypers, Cliff Van Craen, Peter Theunissen, Jeff Jacobs (in wisselende bezetting)

  Regie: Ben Verhoeven & Marieke Mandemaker

Speeldata:

Zaterdag 25 maart en zaterdag 27 mei 2023 in Theater Het Klokhuis om 20.00u
 -  Reserveren
 • ERASMUS ENSEMBLE: Aperitiefconcert 1

  Ludwig Van Beethoven - Strijkkwartet in D, op. 18/3

  Antonin Dvorák - Strijkkwintet in Es, op. 97 ‘Amerikaans’

  <p>ERASMUS ENSEMBLE: Aperitiefconcert 1</p>

  Met dit eerste Aperitiefconcert brengt het Erasmus Ensemble twee vermaarde werken naar Theater Het Klokhuis. Het strijkkwartet van Beethoven is geschreven in 1798 en gepubliceerd in 1801. Hoewel het door de uitgever genummerd werd als Beethoven's derde strijkkwartet, is het dus eigenlijk zijn allereerste.

  Het tweede werk op het programma is het Amerikaans strijkkwintet, door Dvorák geschreven in 1893 tijdens zijn verblijf in Spillville Iowa. Net als zijn meer bekende Amerikaans strijkkwartet is dit kwintet een mix van Boheemse en Amerikaanse inspiratiebronnen.

  De inkom bedraagt €15.

  Samenstelling Erasmus Ensemble :
  viool: Annick Sauvanaud en Veerle Weckx
  altviool : Mattijs Roelen en Paul Bervoets
  cello: Iris Thissen

Speeldata:

Zondag 26 maart 2023 in Theater Het Klokhuis om 11.00 u
 -  Reserveren
 • Gelukkige dagen (Happy Days)

  Compagnie CouRage


  Gelukkige dagen (Happy Days)

  “Begin je dag, Winnie!”

  Winnie praat zich vrolijk doorheen haar dag. Herinnering aan herinnering rijgend als een parelsnoer. Af en toe wordt ze onderbroken door Willie, die half verborgen achter een heuveltje zit of ligt. Een heuveltje waarin Winnie zelf is in gezakt.

  Beckett zou het stuk geschreven hebben toen hij door een vriend werd uitgedaagd een vrolijk stuk te schrijven. Beckett antwoordde dat het niet altijd makkelijk is om het komische en het tragische van elkaar te scheiden…

  Met Yves-Marina Gnahoua en Paul Ooghe

  Tekst: Samuel Beckett

  Regie: Alain Pringels

  Nederlandse vertaling: Geert Lernout

Speeldata:

In Theater Het Klokhuis om 20.30: donderdag 30 maart, vrijdag 31 maart, zaterdag 1 april

In Theater Het Klokhuis om 15.00: zondag 2 april

 -  Reserveren

  TRAILER


 • Fear is Good

  Alina Sharipova - Stand Up Comedy in English

  Fear is Good

  Alina Sharipova is performing her debut standup comedy show “Fear is Good” at Theater Het Klokhuis on 8 april.

  Alina Sharipova is a comedian and she is confused about most things in life. She's Russian, but not really Russian. Her mom is tough but loves her way too much. She has a sexy dog, but she herself does not feel sexy, not even in lingerie. In her debut standup comedy show "Fear is Good", she talks about her immigrant upbringing, her hatred towards rich people and her relationship with a Dutch guy.

  Join her at Theater Het Klokhuis in Antwerp for an evening of laughter, jokes and stories.

  Opening acts: to be announced

  Doors open at 20.00

  Show starts at 20.30

Speeldata:

8 april 2023 om 20.30u
 -  Reserveren
 • Kleine Voeten

  Van en door Arlette Sterckx


  Kleine Voeten

  Magisch toch?

  Het betoveren van de realiteit, het bovennatuurlijke en langs de andere kant, de dingen beschrijven zoals ze werkelijk zijn, ontdaan van elke illusie. Ogenschijnlijk mekaars tegengestelde maar zo nauw verwant aan mekaar.

  Dieper, schoner dan deze 'magische realiteit' kan de ingang van mijn zoektocht niet zijn.

  Grootmoeders die naar appels ruiken en die zo mooi de was aan de draad hangen, waar deze zich laat drogen door de wind. Waar de lakens opstijgen en zich verliezen in de hoge luchten, waar zelfs de hoogste vogels van de herinnering ons niet meer kunnen bereiken. Ik wil 'het' zoeken omdat het er is, omdat het er was. Ik zoek geluk Ik wil gelukkig zijn.

Speeldata:

In Theater Het Klokhuis op donderdag 20 en vrijdag 21 april 2023, telkens om 20.30 uur; op zondag 23 april om 15.00 uur
 -  Reserveren

  TRAILER


 • Lenteconcert: Duitse chansons

  Patricia Beysens (zang) & Eddy Aelbrecht (piano)

  Lenteconcert: Duitse chansons

  Het Duitse lied, natuurlijk denken we dan aan de alom gekende chansons van onder meer Bertolt Brecht en Kurt Weil en aan de Duitse cabarets van de jaren ’30. Patricia Beysens toont met haar eigenzinnige bloemlezing uit die fascinerende Duitse muziekgeschiedenis van begin 20e eeuw tot nu hoe actueel dit genre nog steeds is. Het gaat hier over een muzikale ervaring die uiterst scherpzinnig, poëtisch, humoristisch maar vooral toch ontwapenend diverse facetten van ons dagelijks leven op scherp zet.

  Kwetsbaar én strijdvaardig, al meer dan veertig jaar gaat Patricia Beysens met deze, soms volslagen onbekende, liederen aan de slag. Ze liet zich hierbij, zowel op artistiek- als op wetenschappelijk vlak, professioneel begeleiden door (Oost-)Duitse grootheden van dit genre. Vergeten we ook niet te vermelden dat talrijke ervaringen met theaterproducties haar sterke podium expressie verklaren.

  Voor dit lenteconcert stelt zij een iets lichter repertoire samen met extra aandacht voor humor en romantiek. Na de pauze brengt zij een gevarieerde mix van jazz, Nederlands, Frans, tango e.a.

  De begeleiding door pianist Eddy Aelbrecht is virtuoos. Naast begeleider van Patricia is hij reeds vele jaren begeleider van talloze Belgische muzikanten en vocalisten. Hij geeft ook les in de richting kleinkunst op het Koninklijk Conservatorium, Antwerpen.

  Een unieke gelegenheid, dus niet te missen!

  PS: Een voorproefje valt te beluisteren via Spotify waar u een aantal CD opnames op haar naam kunt vinden.

Speeldata:

Zondag 30 april 2023, 15u
 -  Reserveren
 • Wiener Kaffee II

  Wiener Kaffee II

  In deze concerten proberen we de sfeer op te roepen van een gezellige namiddag of avond in een Weens café met op de achtergrond bekende opera- en operette melodieën en muziek van de familie Strauss door een salonorkest.

  Het repertoire van dit tweede Wiener Kaffee bestaat uit walsen en polka’s van Josef Lanner en Johann Strauss jr, aangevuld met een mars van Beethoven en een Hongaarse dans van Brahms.

  De operette- en opera aria’s komen van Franz Léhar, Emmerich Kalman, Robert Stolz, Giacomo Puccini, Georges Bizet en Jacques Offenbach. Het salonorkest bestaat uit strijker, fluit, klarinet en hoorn.

Speeldata:

7 mei 2023, 15u
 -  Reserveren
 • Amir

  Compagnie CouRage

  Amir

  "Er is maar één weg in de woestijn : de volharding."

  Tijdens de oorlog vlucht Amir naar een grote stad in het midden van Afrika. Op een dag vindt hij een klein boekje. Hij ziet een jongen, een piloot, een vos, een slang.... Ze geven hem de moed om naar het Noorden te vertrekken. Een reis op leven en dood. Op de moeilijkste momenten van zijn reis komen de beelden van het boek tot leven en ontmoet hij de auteur van het boek: Antoine de Saint-Exupéry.

  Geïnspireerd door het leven van degenen die de Middellandse Zee willen oversteken en het leven en werk van Antoine de Saint-Exupéry.

  Spel: Joren Van Eycken (RUA/BEL) en Steve De Schepper (BEL)

  Tekst & regie:: Alain Pringels

  Teaser "Amir"

Speeldata:

In Theater Het Klokhuis, op donderdag 11 en zaterdag 13 mei 2023 telkens om 20u30 u, en op zondag 14 mei 2023 om 15 u

 -  Reserveren
 • ERASMUS ENSEMBLE: Aperitiefconcert 2

  Ludwig van Beethoven - serenade in D op. 25 voor fluit, viool en altviool

  W.A. Mozart - vijf Fuga’s, KV 405 naar J.S. Bach

  Max Reger - serenade in G, op. 141a voor fluit, viool en altviool

  Wilfried Westerlinck - Meeting a Mockingbird in Texas, voor piccolo solo

  <p>ERASMUS ENSEMBLE: Aperitiefconcert 2 </p>

  Op deze zondagmorgen voert het Erasmus Ensenmle twee Serenades uit voor fluit, viool en altviool: een van Beethoven en een van Max Reger, met daartussen enkele Fuga’s uit Das Wohltemperierte Klavier van J.S. Bach, voor strijkkwartet bewerkt door W.A. Mozart. Tussendoor komt ook Westerlinck's spotvogel uit Texas nog voorbij ...

  Samenstelling Erasmus Ensemble :
  fluit & piccolo: Aída Lopez Sucunza
  viool : Veerle Weckx en Ambra van Thielen
  altviool : Paul Bervoets
  cello: Iris Thissen

Speeldata:

Zondag 28 mei 2023 in Theater Het Klokhuis om 11.00 u
 -  Reserveren
 • Doppio

  Doppio

  Doppio
  (m., Ital., doppio's)
  dubbele espresso

  Doppio
  (v., geen meervoud)

  Jill Suykerbuyk (zang) en Griet Grypdonck (contrabas), 2 zoekende zielen die houden van koffie en mooie muziekjes. Zij schenken u een bakje troost met hun hartverwarmende arrangementen van swingende jazzkes, een verdwaalde blues, een vederlichte bossa en zelfs een scheutje klassiek.

Speeldata:

vrijdag 16 juni 2023 om 20u30
 -  Reserveren
 • De Kleuren van Mijn Schaduw

  De Kunstbron VZW

  De Kleuren van Mijn Schaduw

  DE KLEUREN VAN MIJN SCHADUW met Mark Tijsmans: één acteur, dertien verschillende rollen met dertien visies rondom het hoofdpersonage Helena. Een spannend verhaal over een beslissing die je leven verandert.

  In deze eenpersoonsvoorstelling brengt Mark Tijsmans met al deze rollen zowel de goede als de minder fijne momenten in beeld die Helena begeleiden op haar pad.

  DE KLEUREN VAN MIJN SCHADUW was in 2018 in Wenen met de bekende musicalactrice Pia Douwes een overweldigend succes. Nu brengt De Kunstbron VZW deze voorstelling met topacteur Mark Tijsmans naar Theater Het Klokhuis!

Speeldata:

Vrijdag 23 en zaterdag 24 juni 2023 in Theater Het Klokhuis telkens om 20.30 uur, zondag 25 juni 2023 in Theater Het Klokhuis om 15.00 uur
 -  Reserveren
 • Waar woorden tekort schieten, spreekt de muziek!

  Vox Jubilans

  Waar woorden tekort schieten, spreekt de muziek!

  ... kom daarom luisteren naar het Nederlands Gemengd Koor, "Vox Jubilans" uit Roosendaal.

  Vox Jubilans zingt lichte tot klassieke muziek, o.l.v. Gunita Kronberga, met begeleiding van piano.

  Ticket: 15,00 euro.

Speeldata:

Zaterdag 16 september 2023 om 15.00 uur
 -  Reserveren
 • Woordenwolk (4+)

  Woordenwolk (4+)

  Wanneer je als kind je allereerste woord zegt, is dat voor veel ouders een magisch moment. Maar zou het niet nog magischer zijn als je op pad moest gaan om deze woorden te vinden...

  Wanneer de lucht weer grijs is gaan de twee vriendjes Mil en Ida op avontuur. Ze gaan op zoek naar wonderwolken. Let op, dit zijn geen donderwolken! Ze lijken hetzelfde, maar zijn toch net een beetje anders. Uit de grote ‘wonderwolken’ vallen woorden! Het is een heus avontuur voor de twee om de leukste woorden te verzamelen in hun ‘wonderparaplu’.

  De Woordenwolk is een muzikaal theaterstuk voor de oudste kleuters en de rest van het gezin. Kom jij Mil en Ida helpen met hun zoektocht naar ‘de juiste woorden’ op deze wonderlijke tocht?

  Spel & Verhaal: Lore Didden & Lennart Lemmens

Speeldata:

Premiere: woensdag 20 september 2023 om 15u.
 -  Reserveren
 • Ik ben Spiegelbol

  Joris J. Peeters

  Ik ben Spiegelbol

  Ken je dat? De stemmetjes in je hoofd die je zeggen dat je niet goed bezig bent, die je bang en onzeker maken?

  Ken je dat? De stemmetjes in je hoofd die je zeggen dat je niet goed bezig bent. Je eigen gedachtes die je bang en onzeker maken? Tijdens de muzikale theatersolo Ik ben Spiegelbol deelt auteur, muzikant en theatermaker Joris J. Peeters met jou het geheim om met die saboteurs om te gaan. De vraag is: zijn het wel saboteurs? Wat is hun intentie? Je zal er versteld van staan.

  Ik ben Spiegelbol gaat impliciet over geestelijke gezondheid. De verhalen gaan over de eerste kus, de eerste verliefdheid, pesten, afscheid nemen ...

  In 2021 verscheen van Joris J. Peeters de tienerroman Ik kan vliegen. Die gaat over een jongen van twaalf die wordt gepest. Jongeren van 12 tot 18 jaar gebruiken het verhaal om in de klas over hun geestelijke gezondheid te praten. De muzikale theatersolo Ik ben Spiegelbol is voor een publiek van 13 tot 86 jaar omdat die over verschillende levensfases gaat.

Speeldata:

Donderdag 5 oktober 2023 om 20u30
 -  Reserveren

Julles - Kunstencentrum Vlaams Fruit

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de opkomende evenementen bij KC Vlaams Fruit.

Vind ons op:

Facebook icon Youtube icon Instagram icon