Producties

 • We zullen doorgaan

  Lief publiek,

  We zullen doorgaan
  We zullen doorgaan
  Tot we samen zijn

  We zullen doorgaan
  Met de wankelende zekerheid
  Om door te gaan
  In een mateloze tijd
  We zullen doorgaan
  We zullen doorgaan
  Tot we samen zijn


                        Ramses Shaffy

  Een dijk van een nummer, prachtig en zo passend bij deze vreemde, ongewone tijd waarin we leven.

  Een tijd waarin samen zijn en elkaar ontmoeten "gevaarlijk" en "ongezond" is, waar een handdruk of een zoen op de wang "verdacht" lijkt…

  Toch zoekt Kunstencentrum Vlaams Fruit net deze ontmoetingen op. Door het vertellen van verhalen op zoveel verschillende manieren, willen we mensen dichter bij elkaar brengen en nieuwe ontmoetingen stimuleren.

  In een kleine, veilige omgeving kan en moet dat lukken. We mogen ons niet laten bang maken en opsluiten. We moeten de regels en veiligheidsvoorschriften opvolgen, natuurlijk, maar verhalen en ontmoetingen zijn broodnodig in deze eenzame tijd.

  Wij verwachten jullie in 2022 !!

  Catrien Hermans
  Intendante Vlaams Fruit

Speeldata:

 -  Reserveren
 • Three Times a Lady

  Tg Wuivend Riet


  Three Times a Lady

  Drie dames die een rol speelden op keerpunten in de wereldgeschiedenis.
  Drie vrouwen die vochten voor hun identiteit en hun bestaansrecht.
  Drie meisjes geofferd op het altaar van de moderne tijden.
  Drie monologen gespeeld door Ellen Van de Poel.

  Amelia Earhart … De eerste pilote die solo de Grote Oceaan én de Atlantische Oceaan overstak. In juli 1937 begon ze samen met navigator Fred Noonan aan een vlucht rond de wereld. De eindbestemming werd echter nooit bereikt. Amelia verdween. Wat er zich tijdens de vlucht precies heeft afgespeeld is tot op heden onbekend...

  Anastasia Romanov … Grootvorstin van Rusland, dochter van tsaar Nicolaas II en tsarina Alexandra Fjodorovna. Anastasia stierf in 1918 op 17-jarige leeftijd in Jekaterinenburg, door het executiecommando van de bolsjewieken. Ze werd vermoord samen met haar ouders en haar zussen. Maar haar lichaam werd nooit gevonden...

  Eva Braun _ De jarenlange geliefde van Adolf Hitler. Hun relatie was het best bewaarde geheim van nazi-Duitsland. Hitler en Braun traden in 1945, één dag voor hun gemeen-schappelijke zelfmoord, in het huwelijk. Eva Braun was de "ongelukkigste vrouw" in Duitsland. En haar relatie met Hitler was niet haar grootste geheim...

  Met: Ellen Van de Poel
  Live muziek: La piccola tarantola
  Tekst: Catrien Hermans
  Regie: Ed Vanderweyden

  Meer info: www.wuivendriet-writeon.be

Speeldata:

22 januari 2022 om 20u30
 -  Reserveren

  TRAILER


 • Nieuwjaarsconcert

  Nieuwjaarsconcert

  Sommigen zetten het nieuwe jaar in met champagne of oliebollen of vuurwerk. Of..., de Heer verhoedde het, alles samen. Theater Het Klokhuis doet het met stijl. Een spetterend nieuwjaarsconcert. Aan de piano vinden we virtuoos Erwin Deleu en Hans Van Kerckhove bespeelt meesterlijk de viool. En dit tot meerdere eer en glorie van sterzangeres An Lauwereins. Met een repertoire van hier tot in Helsinki doet zij uw bloed sneller stromen en streelt zij uw zinnen. Wie er vorig jaar bij was, weet dat dit soort concerten zeldzaam worden.

  Boek nu reeds voor dit muzikaal festijn. Wij reserveren de beste plaatsen voor u.

  Met: Ann Lauwereins, Erwin Deleu en Hans Van Kerckhove

  Prijs per ticket: €20

Speeldata:

ZO 30 januari 2022 om 15u
 -  Reserveren
 • Voor het voetlicht...

  Lia Linda

  Voor het voetlicht...

  Amusement met vijf sterren. Deze zangeres van bij ons is wereldwijd gekend en van alle markten thuis.

  Zangeres, cabaretière, comédienne, presentatrice. Met en bij haar zit u goed voor een topnamiddag.

Speeldata:

dinsdag 8 februari 2022 om 14u
 -  Reserveren
 • Balans

  Balans

  In ons drukke leven draaien we steeds door, maar bepaalde momenten doen ons stilstaan en de balans van ons leven opmaken.

  Op de vooravond van haar 40ste verjaardag blikt Annick terug en maakt ze de balans op van de voorbije jaren. In de ratrace waarin ze leeft, gaat ze op zoek naar wat ontspanning en rust kan brengen of vooral zou ‘moeten’ brengen met alle mogelijke gevolgen van dien. Lukt het haar om eindelijk helemaal zen te worden?

  Balans is een voorstelling die het publiek melancholisch doet wegdromen naar vervlogen jeugdjaren en waar humor steeds om de hoek loert. Een one-woman-show met een lach en een traan die het publiek even alle zorgen doet vergeten.

  In 2003 studeerde Annick Beirinckx in Lier af in de studierichtingen “Voordracht” en “Theater”. Voor beide opleidingen ontving ze de grootste onderscheiding en werd ze eveneens laureaat van de stad Lier. Voor haar laatste voorstelling “Hard hart” van Stefan Perceval werkte ze samen met Rikkert Van Dijck. Ze speelde deze voorstelling ook in Theater het Klokhuis . “Balans” is haar eerste zelfgeschreven one-woman-show.

  Tekst & spel: Annick Beirinckx

Speeldata:

Vrijdag 11 februari 2022 om 20u30 in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • Wonderlijk

  Erik Burke

  Wonderlijk

  Luisteren naar een verteller is altijd een belevenis. Verhalen groeien uit de stemming van het moment. En klinken dus elke keer weer anders. De kunst van het vertellen is oer-oud. Beroepsvertellers waren ooit de schatbewaarders van ons collectieve geheugen! Vandaag moet alles snel en flitsend. Misschien verklaart dat deels waarom vertellen opnieuw zoveel succes heeft. De tijd nemen om te vertragen. Om te luisteren. Om je te laten meevoeren naar de dieperliggende wereld van… WonderLijk!

  Erik Burke vertelt een heerlijk familieverhaal. Over moeders en liefde en schuld en opoffering. Oh ja, er lopen ook enkele mensen in deze vertelling rond, die eigenlijk niet meer leven. Maar griezelig wordt het nooit, want in elke familie valt er wel eens een lijk uit de kast, toch? Je moet het in elk geval horen, om het te geloven.

Speeldata:

13 februari 2022 om 15 u
 -  Reserveren
 • Dulle Gulle Griet

  Dulle Gulle Griet

  De fascinatie van Guusje Van Tilborgh voor de figuur van de Dulle Griet gaat terug tot haar studententijd aan de Studio Herman Teirlinck, maar het duurde tot 2011, voor auteur Erik Vlaminck op haar verzoek de monoloog Dulle gulle Griet schreef, en zij deze gestalte kon geven in de gelijknamige theatervoorstelling.

  In de tekst verweeft Vlaminck op meesterlijke wijze de echte en de fantasiewereld met mekaar, en laat een waaier aan betekenislagen openvallen tot een compacte brok realiteit: die van een gek verklaarde vrouw, alleen met haar herinneringen en de spoken uit het verleden. Het resultaat is een intiem portret, verankerd in verschillende tijdvakken; een kwetsbare geschiedenis die schreeuwt om niet te worden uitgewist.

  Een verhaal over eenzaamheid en aliënatie, en over hoe er ten allen tijde wordt gestraft voor het anders zijn. Eén vrouw, drie namen: Margaretha, Margriet, ... Griet.

  Concept en spel: Guusje Van Tilborgh
  Tekst: Erik Vlaminck
  Bewerking en Regie: Séverine Windels

Speeldata:

Do 17 februari om 20u30 en zondag 20 februari om 15 u in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • Op expeditie in het poolgebied

  Louis Beyens

  Op expeditie in het poolgebied

  Louis Beyens is emeritus hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen en heeft gans zijn carrière wetenschappelijk onderzoek gedaan in de poolgebieden. Vanuit zijn expeditie-ervaringen heeft hij een aantal boeken geschreven over de Arctis. In deze voordracht neemt hij de toehoorder mee op expeditie in het poolgebied, zowel in de zomer als in de winter. Onderweg blijven we stilstaan bij de verscheidenheid aan landschappen en bij een aantal fenomenen, die ons de weg wijzen naar klimatologische, geografische, biologische maar ook culturele thema’s.

  Wordt het te warm voor de poolplanten? Verdwijnt de ijsbeer samen met het zee-ijs? Wetenschappelijke rapporten doen de overtuiging groeien dat de poolgebieden bijzonder gevoelig zijn aan de huidige milieuveranderingen. En juist dit noordpoolgebied beïnvloedt zelf globale systemen zoals het klimaat. Niettemin blijft het werkelijke gelaat van de Arctis doorgaans onderbelicht in de mediaberichtgeving. Alle reden dus om nader kennis te maken met dit uiteinde van onze aardbol.

Speeldata:

24 februari 2022 om 14u
 -  Reserveren
 • Fluiten in het donker

  Helmert Woudenberg

  Fluiten in het donker

  Soms voel ik me als die eenzame wandelaar in het donkere woud, die, ofschoon vrolijk fluitend, voortdurend vreest uit een hinderlaag te zullen worden besprongen.
  - Simon Carmiggelt

  Na het succes van Carmiggelt wil Helmert Woudenberg nogmaals uit het omvangrijke oeuvre van Simon Carmiggelt gaan putten. Hij gaat opnieuw een selectie maken uit de grote hoeveelheid Kronkels, door Carmiggelt zelf stukkies of cursiefjes genoemd, waar er in de jaren zeventig van de vorige eeuw dagelijks één van in dagblad Het Parool verscheen.

  Het begint met komische schetsen, die, hoe geestig ze ook blijven, steeds beschouwender en soberder worden. Meestal treed daar een ik-figuur in op (duidelijk Carmiggelt zelf), maar soms is het ook gewoon een kort verhaal.

  In Fluiten in het Donker (ook de titel van één van de vele bundels die Carmiggelt op zijn naam heeft staan) zijn een aantal van die verhalen verzameld. Verhalen over kwetsbare kinderen, verliefde stelletjes, peper-en-zout echtparen, publieke vrouwen, kroeglopers en andere buitengewone zonderlingen.

  Helmert Woudenberg (geboren in 1945) is een gerenommeerd toneelmaker. Naast acteur is hij ook regisseur, docent en toneelschrijver. In deze drie hoedanigheden is hij nog steeds actief.

Speeldata:

Zaterdag 26 februari om 20u30 in THEATER het Klokhuis
 -  Reserveren
 • Droomopa (6+)

  Droomopa (6+)

  Gebaseerd op het boek Droomopa van Dolf Verroen, uitgegeven door Leopold, Amsterdam

  De muzikale vertelling Droomopa is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dolf Verroen, dat in 2019 in Nederland werd bekroond met de Zilveren Griffel voor het best geschreven kinderboek.

  Droomopa vertelt respectvol en lichtvoetig hoe de kleine Thomas in aanraking komt met de grote raadsels rondom leven en dood. Verliezen of bewaren? Loslaten of koesteren? In opstand komen, of aanvaarden? Treuren om een leven dat voorbij is, of de vele mooie dingen uit dat leven juist vieren? Eeuwige tegenstellingen worden vanzelfsprekend verzoend in de zoektocht van een tienjarig kind naar een nieuw plaatsje voor zijn opa.

  Pepijn van Bokhoven en Alexander Boone hebben Verroen’s vertelling vakkundig bewerkt tot een muzikale theaterproductie. In een oorspronkelijke en splinternieuwe regie van Kevin-Conor McKee laten Lennart Lemmens, Gregory Langen, Rick van den Belt en Inge Teeuwen zien hoe Thomas afscheid neemt. Droomopa is een grappige en ontroerende voorstelling, niet alleen voor kinderen, maar ook voor hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s.

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

2,3,4,5 en 6 maart 2022 om 15u

 -  Reserveren
 • Workshop gezonde snoep

  Workshop gezonde snoep

  Na de voorstelling van "Droomopa" op 2 maart 2021 in Theater Het Klokhuis, organiseren we een lekkere workshop voor kinderen, van 16 tot 16u30.

  De kinderen leren zelf snoep maken met uitsluitend vegan ingrediënten zoals mango of bessenpuree, kokos, drop... Ze komen meer te weten over gezonde en alternatieve snoep en maken een snoepketting die ze natuurlijk mogen meenemen.

  Ondertussen kunnen mama en papa, oma en opa, nog napraten over de voorstelling en iets drinken in onze gezellige foyer.

  Prijs: €5, alle ingrediënten inbegrepen.

Speeldata:

2 maart 2021, van 16 tot 16u30
 -  Reserveren
 • Stervend europa

  een hoorspel om naar te kijken

  Stervend europa

  Samen met Jan van Eerd, componist en muzikant (bij o.a. Ellen ten Damme, Spinvis en Wende Snijders) heeft Dagelet een theatraal concertante bewerking gemaakt van het boek "Stervend Europa" (1927) van Ivan Goll, dichter, roman- en toneelschrijver. Zij brengen dit werk als een live uitgevoerd hoorspel met veel geluiden en muziek. Als hallucinatie, als evokerend luisterbouwwerk dat zowel met de ogen open als met de ogen dicht gezien en beluisterd kan worden.

  Stervend Europa roept een beeld op van het continent dat ten prooi valt aan een alles verterende bacterie die alle leven vernietigt, inclusief gebouwen. Reizend door een nachtmerrieachtige wereld wordt men deelgenoot van de lotgevallen van een desperaat persoon in het Parijs van de jaren twintig van de vorige eeuw. Die persoon leest in de krant over een moord en herkent zichzelf in het profiel van de moordenaar; hij slaat op de vlucht en begint een dwaaltocht door Parijs.

  Het is een voorstelling vol wrange satire, tedere natuurverheerlijking en thrillerachtige anekdotes. Overal en door alles heen hoor je de schrille jammerklacht van de te bewust geworden ziel die geloof en liefde verloren heeft, die volstrekt alleen staat, ontredderd in de onvruchtbare asfaltwoestijn van de razende wereldstad. Als ware Geraushmachers brengen Dagelet en Van Eerd deze betoverende roman naar het nu, om het hedendaagse Europa een spiegel voor te houden.

  Met: Hans Dagelet - verteller, geluiden en trompet
  Jan van Eerd - muziek, samples
  Ivan Goll - tekst
  Evert Straat - vertaling

Speeldata:

Donderdag 10 maart 2022 om 20u30 in Theater het Klokhuis
 -  Reserveren
 • Man man man, de podcast

  In het theater

  Man man man, de podcast

  Man man man, de podcast gaat het theater in! Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren vervolgen hun eindeloze zoektocht naar mannelijkheid door te doen waar ze goed in zijn: een podcast maken. Maar dan met jou en de rest van de zaal! Niets staat vast en geen avond is hetzelfde. Wat er in het theater wordt verteld, moet daar ook blijven... Een interactieve voorstelling, vol bijzondere momenten en intieme verhalen!

  In hun podcast gaan Bas, Chris en Domien op zoek naar hun mannelijkheid. Aan de hand van goudeerlijke, maar herkenbare verhalen stellen ze zichzelf altijd de vraag: “Hoe mannelijk zijn we?”. In korte tijd is het trio door Nederland in het hart gesloten en won het een BNR Dutch Podcast Award, twee Online Radio Awards en een Marconi Online Award.

  Theater Het Klokhuis

  Prijs: €24.50

Speeldata:

12 maart 2022 om 20u30
 -  Reserveren
 • Naar een leven zonder kanker?

  Filip Lardon

  Naar een leven zonder kanker?

  Naar een wereld zonder kanker? Hoe wetenschap de ziekte overwint.

  Het kankeronderzoek staat aan de vooravond van grote ontdekkingen. Professor Filip Lardon voorspelt dat tussen dit en tien jaar 80 procent van de mensen met kanker chronisch zal kunnen behandeld worden.

  ‘Naar een wereld zonder kanker?’ is een voordracht vol hoop. Filip Lardon, hoogleraar aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen en diensthoofd van het Centrum voor Oncologisch Onderzoek van de Universiteit Antwerpen, beschrijft helder en bevattelijk hoe de wetenschap zeer snel terrein wint en stilaan de ziekte inhaalt.

  In deel 1 legt hij uit wat we nu weten over kanker, hoe de ziekte ontstaat, hoe een kankercel ontspoort. Is het gewoon brute pech? Is het genetisch bepaald? In deel 2 blikt hij vooruit. Welke nieuwe, revolutionaire therapieën worden ontwikkeld? Betekenen die het einde van chemo? En kunnen we straks kanker in een vroeg stadium opsporen op basis van een druppeltje bloed? De toekomst ziet er mooi uit. Het moment dat mensen niet meer bang hoeven te zijn voor kanker komt elke dag een stapje dichterbij. Het is nu aan kanker om bang te worden, voorspelt Lardon.

  Prof. dr. Filip Lardon is gewoon hoogleraar aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheids-wetenschappen van de Universiteit Antwerpen en diensthoofd van het Centrum voor Oncologisch Onderzoek. Met zijn kankeronderzoeksteam, bestaande uit een 50-tal (bio)medische wetenschappers, gaat hij op zoek naar nieuwe inzichten in het ontstaan en de ontwikkeling van tumoren en naar nieuwe en betere therapievormen. Daarnaast geeft hij verschillende lessen en voordrachten over kanker en zette hij een antirookproject voor jongeren op. Voor zijn informatie- en sensibiliseringscampagnes werd hij bekroond met verschillende prijzen, waaronder de Prijs Dienstverlening en de Prijs Wetenschapscommunicatie van de Universiteit Antwerpen en de prestigieuze Loopbaanprijs van de Koninklijke Vlaamse Academie van België. Hij is tevens vicerector van de Universiteit Antwerpen.

Speeldata:

15 maart 2022 om 15u
 -  Reserveren
 • Gaten

  Theater M


  Gaten

  Een ontzettende grappige voorstelling over wel of niet vergeten… Een zwarte komedie over verdwalen in het geheugen….

  Bernard Vandewalle is dementerend. Elke maand zoekt zijn kleinzoon Kevin hem op. De sfeer tussen grootvader en kleinzoon is verre van optimaal. De beginnende dementie vreet gaten in Bernards geheugen. Zowel zijn oorlogsverleden als de persoonlijke herinneringen zijn troebel. Maar wat is Bernard vergeten en wat verzwijgt hij doelbewust?

  Een tikkeltje tegendraads, een beetje maatschappijkritisch… maar vooral veel… humor!

  In een regie van Lieven Debrauwer (Pauline en Paulette, Confituur,…)

  "Als gij dat niet kunt aanvaarden, dan zult ge hier alleen wegkwijnen met uw verhalen. Wij zien u graag."

  Cast: Walter Smits, Ken Verdoodt
  Regie: Lieven Debrauwer
  Tekst: Robin David, Yves De Lathauwer

Speeldata:

18 maart 2022 om 14 u en 19 maart 2022 om 20u30 in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren

  TRAILER


 • Peperkoek

  muziektheater


  Peperkoek

  Maar... waarom dan?
  vroeg het peperkoeken meisje,
  terwijl ze met haar wijsvinger kleine krulletjes draaide in haar lange zijdezachte haren.
  Maar niemand antwoordde.
  Nee, het leek zelfs alsof niemand er ooit over had nagedacht.

  Peperkoek is een intieme voorstelling met poëtische bespiegelingen over het leven, over hoe dierbaar het leven is.
  Een ode aan het kind dat in elk van ons huist.
  De artiesten zoeken naar een symbiose van muziek en woord, nu eens door ze elkaar te laten aanvullen, dan weer door ze met elkaar te laten versmelten.

  Katrien De Muynck - woord, viool
  Frans Van Isacker - klarinet, basklarinet
  Griet Grypdonck - contrabas, tekst & muziek
  Willem Heylen - gitaar
  Robbe Broeckx – drums

  Met de steun van de Koning Boudewijnstichting en Kunstencentrum Vlaams Fruit

Speeldata:

Zo 20 maart om 15 u in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren

  TRAILER


 • Oppasopa - Cultuur Matuur

  Oppasopa - Cultuur Matuur

  Rik Hoogendoorn is grootvader geworden van een kleinzoon waar hij één dag in de week op past en daarmee toegetreden tot het groeiende legioen van oppasopa’s. Die nieuwe verantwoordelijkheid brengt hem herinneringen aan zijn eigen jeugd en vaderschap. Hij ziet overeenkomsten maar vooral verschillen tussen hoe er in drie generaties werd en wordt gedacht over het krijgen en opvoeden van kinderen en verwondert zich over de millennials die zich steeds meer ontpoppen als de watjes generatie.

  In Oppasopa wordt menig kritische noot gekraakt over de helikopterouders van nu en maakt de kleinzoon kennis met de normen en waarden van zowel zijn groot- als overgrootouders wat resulteert in een theatermonoloog vol herkenbare en hilarische momenten.

  Rik Hoogendoorn (1958) ging eind jaren zeventig naar de Kleinkunst Akademie te Amsterdam en was vanaf begin jaren tachtig te zien in vele theaterproducties waaronder de succesvolle Echte Mannen voorstellingen 'Het Rookkwartier' en 'De Twintigste Eeuw in Duo's'.

  Bekend werd hij met zijn rollen in tv-programma’s als ‘Sesamstraat’ en ‘Kees en Co’. Daarnaast schreef hij twee kinderboeken en bracht hij als singer-songwriter meerdere cd’s uit.

  Tekst: Rik Hoogendoorn

  Regie: Helmert Woudenberg

Speeldata:

22 maart 2022 om 14 u
 -  Reserveren
 • Kleine Voeten

  Van en door Arlette Sterckx


  Kleine Voeten

  Magisch toch?

  Het betoveren van de realiteit, het bovennatuurlijke en langs de andere kant, de dingen beschrijven zoals ze werkelijk zijn, ontdaan van elke illusie. Ogenschijnlijk mekaars tegengestelde maar zo nauw verwant aan mekaar.

  Dieper, schoner dan deze 'magische realiteit' kan de ingang van mijn zoektocht niet zijn.

  Grootmoeders die naar appels ruiken en die zo mooi de was aan de draad hangen, waar deze zich laat drogen door de wind. Waar de lakens opstijgen en zich verliezen in de hoge luchten, waar zelfs de hoogste vogels van de herinnering ons niet meer kunnen bereiken. Ik wil 'het' zoeken omdat het er is, omdat het er was. Ik zoek geluk Ik wil gelukkig zijn.

Speeldata:

31 maart, 1,2,3 april 2022
 -  Reserveren

  TRAILER


 • Het vrouwtje dat de zon had ingeslikt

  Productie toneelstudio gloriant

  Het vrouwtje dat de zon had ingeslikt

  INTRIGE

  In het land van koning Pannenkoek heerst hongersnood. Er groeien geen blaadjes aan de bomen, de kippen leggen geen eieren, de koeien geven geen melk meer. Het heksje-vrouwtje heeft de zon ingeslikt. Een dappere jongeman gaat samen met de prinses op zoek naar de heks om de zon te bevrijden. Zullen ze hierin slagen en de toverkracht verbreken?

  AUTEUR
  Luc Van Balberghe

  REGIE
  Chris Wils

  ASSISTENTIE
  Rita Provoost

  CAST

    Saartje Danckers
    Eric Van Hal
    Agnes Gottman
    Maria De Blieck
    Peter Renders
    Sanne Gaul
    Monique Rosseel
    Jan Tiebos

  www.theatergloriant.be

Speeldata:

Zaterdag 9 april 2022 - 11:00 en 15.00 uur
Zondag 10 april 2022 - 11:00 en 15.00 uur

 -  Reserveren
 • Wijncabaret

  Wijncabaret

  De Aimabele Schoften zijn liefhebbers van het leven en daar hoort regelmatig een goed glas wijn bij. Dat zij over dit goddelijke vocht een muzikaal cabaret hebben gemaakt is dus niet zo verwonderlijk. Izak, Ferdinand en Marcel bekijken de wijn van meerdere kanten. Een ode wordt zo maar afgewisseld met een afkraker. Er komt een oom voorbij die op feestjes interessant doet over wijn. Wat moet je zeggen als je een glas aangeboden krijgt? Wanneer sla je de plank mis?

  Er blijken ook een aantal lijntjes te lopen tussen wijn en vrouwen. Opmerkelijk.

  Wat weten we eigenlijk over wijn? En wat valt er nog te leren?

  Frankrijk komt voorbij, het vinologisch basisland. Er valt een fles te winnen. Het publiek wordt uitgedaagd om zelf druiven te gaan stampen. Er zijn verhalen. Er is muziek. En goeie teksten. Geschreven met een mooie fles binnen handbereik.

  ‘Ik drink nooit meer dan genoeg voor me is’ is het motto van de Schoften. Het kan niet op.

  De Schoften

  Marcel Harmsen

  Izak Boom

  Ferdinand Biesheuvel

Speeldata:

vrijdag 15 april 2022 in THEATER Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • The Charming Hypnotist

  The Charming Hypnotist

  Hypnose theater Rozeschijn en manegeur

  Een ruiker rozen, een flinke portie charme en heel veel menselijke warmte. Gewapend met deze troeven neemt Dominik Messiaen u mee op een boeiende reis in zijn wondere wereld.
  Een wereld waar rozen schijnen en manen geuren.

  U krijgt de unieke kans om hypnose zelf te ervaren.
  Wie weet trance-formeert u in een schitterende acteur of actrice en vertolkt u een personage uit het leven van Dominik Messiaen.

  Interactief, intrigerend en origineel theater met het publiek als acteur en Dominik Messiaen als regisseur.

  Regie: Walter Janssens (reg. Kommil Foo en ManManMan)

Speeldata:

Donderdag 5 mei 2022 om 20.30u
 -  Reserveren
 • De beginneling

  Tg Wuivend riet


  De beginneling

  Vrijen, ik wist niet echt wat dat was. Natuurlijk had ik al een dozijn pornosites versleten, maar dat had me toch niet helemaal kunnen overtuigen. Ik had het idee dat het meer was dan hijgen of pompen of pikken die spuiten. Misschien ten onrechte. Ik wist het niet.
  Ik vroeg me af of de jongens van mijn leeftijd hier op de camping het al gedaan hadden. Ik kon me niet voorstellen dat ze geen vriendinnetje hadden. Ik had wel eens gehoord dat ze soms met een hele kliek naakt in zee gingen zwemmen. Jongens en meisjes samen...

  De vakantie aan zee verloopt voor Ben niet helemaal zoals hij zich had voorgesteld. Op een nacht duikt onverwacht een meisje op in zijn tent. ‘Hallo, ik ben Vonc,’ zegt ze, en ze gaat naast hem liggen. De rest van de vakantie laat Ben zich door haar op sleeptouw nemen. Vonc is wild, onvoorspelbaar en sluw. Maar Ben vindt het heerlijk om van zijn ouders losgerukt te worden. Vol overgave stort hij zich in een romantisch en interactief avontuur waarbij hij nogal wat kerven op zijn ziel krijgt.

       Over borderline gedrag en over de eerste keer,
       over hoe moeilijk het is om adolescent te zijn,
       over hoe verwarrend jeugdherinneringen zijn,
       en over hoe een verhaal zichzelf vertelt ...

  Met Yorgo Fontaine

  en via filmfragmenten met: Aafke Bruining, Judith Pellegrims, Dirk De Deken, Kristien Bosman, Dieter Dresselaars, Ivo Ceulemans

  Tekst naar het boek van Dirk Nielandt (uitgeverij thb)

  Regie Ed Vanderweyden

Speeldata:

Zaterdag 7 mei 2022 om 20u30 in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren

  TRAILER


 • Midair

  Lavalu

  Midair

  Deel twee.

  Het nachtelijke dromen van haar vorige programma 'Solitary High' zet pianiste en zangeres Lavalu nu om in léven.

  Satie maakt plaats voor Bach.

  En Debussy voor Pärt.

  Als je de waterval eenmaal laat stromen gutst hij zo de snaren in.

  Sommige songs kabbelen als een beekje.

  Andere stormen de piano door om je op te laten springen uit je stoel en te roepen:

  'Ik wil ook liefhebben, nu!'

  LAVALU haalt de hekken voor je hart weg met haar 'Kamermuziek voor nu'.

  Zit achterover.

  Ogen dicht.

  Droom weg met beide voeten op de grond.

  De muziek kronkelt en streelt.

  LAVALU straalt.

  Lees hier alvast een interview met Lavalu (NRC-16 oktober 2019).

  → Benieuwd naar het album? Beluister het via Spotify.

  Theater Het Klokhuis.

Speeldata:

zaterdag 27 mei 2022 om 20u30
 -  Reserveren
 • Mijn avonturen met ramses shaffy

  Mijn avonturen met ramses shaffy

  Een muzikale voorstelling rond het gelijknamige boek

  Gerard Alderliefste begeleidde Shaffy tijdens de onverwachte en door weinigen voor mogelijk gehouden toegift van diens carrière. De revival van het lied 'Laat me - Vivre', door Shaffy en Alderliefste opnieuw opgenomen in 2005, leidde tot een reeks optredens door heel Nederland. Gerard beschrijft de avonturen die zij onderweg beleefden en daarmee het ontstaan van een bijzondere vriendschap.

  In het boek 'Mijn Avonturen met Ramses Shaffy' lezen we als het ware mee in het dagboek van Gerard, uitgewerkt ter gelegenheid van Shaffy’s tiende sterfdag op 1 december 2019.

  Ondersteund door geprojecteerde foto’s en video’s vertelt Gerard over zijn avonturen met Ramses. Hij maakt natuurlijk ook muziek. Er is (samen)zang, begeleid op piano en/of gitaar, en er is (indien mogelijk) rode wijn en kroepoek, waar Ramses zo gek op was.

  Een prachtig emotionele voorstelling , met een lach en een traan.

Speeldata:

Zaterdag 18 juni 2022 om 20u30 in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren

Julles - Kunstencentrum Vlaams Fruit

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de opkomende evenementen bij KC Vlaams Fruit.

Vind ons op:

Facebook icon Youtube icon Instagram icon