Producties

 • 90!

  François Glorieux

  <b>90!</b>

  Internationaal gelauwerd en terecht door onze koning in de adelstand verheven: eeuwige jeune premier François Glorieux sluit zijn negentigste levensjaar af in Theater Het Klokhuis.

  Pianovirtuoos, orkestleider, componist en begenadigd entertainer. Hij vertelt over de groten der aarde, die hij heeft gekend – en misschien improviseert hij zelfs wat.

  Een unieke namiddag!

  Met François Glorieux en Robin David

Speeldata:

dinsdag 13 december 2022 in Theater Het Klokhuis om 14.00 - toegang € 18, koffie/thee en taart inbegrepen

 -  Reserveren
 • Wijncabaret: Appellation Contrôlée

  De Aimabele Schoften

  Wijncabaret: Appellation Contrôlée

  De Aimabele Schoften zijn liefhebbers van het leven en daar hoort regelmatig een goed glas wijn bij. Dat zij over dit goddelijke vocht een muzikaal cabaret hebben gemaakt is dus niet zo verwonderlijk. Izak, Ferdinand en Marcel bekijken de wijn van meerdere kanten. Een ode wordt zo maar afgewisseld met een afkraker. Er komt een oom voorbij die op feestjes interessant doet over wijn. Wat moet je zeggen als je een glas aangeboden krijgt? Wanneer sla je de plank mis? Er blijken ook een aantal lijntjes te lopen tussen wijn en vrouwen. Opmerkelijk.

  Wat weten we eigenlijk over wijn? En wat valt er nog te leren?


  Frankrijk komt voorbij, het vinologisch basisland. Er valt een fles te winnen. Het publiek wordt uitgedaagd om zelf druiven te gaan stampen. Er zijn verhalen. Er is muziek. En goeie teksten. Geschreven met een mooie fles binnen handbereik.

  ‘Ik drink nooit meer dan genoeg voor me is’ - het motto van De Aimabele Schoften. Het kan niet op!

  De Aimabele Schoften:       Marcel Harmsen, Izak Boom en Ferdinand Biesheuvel

Speeldata:

zaterdag 17 december om 20u30 in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • Scrooge

  Company CouRage

  Scrooge
   

  Ebenezer Scrooge zou elke cent in twee bijten. Hij is een hardvochtige vrek die zijn enig personeelslid een hongerloon betaalt. Hij haat Kerstmis. Maar deze avond, de avond voor kerstavond, krijgt hij onverwacht bezoek…

  Een verhaal over verbinding, een universele oproep tot mededogen met de medemens door het slechten van grenzen tussen rijk en arm, tussen slim en dom.

  Met:       Johan Kalifa Bals en Rania Gaaloul
  Regie:       Alain Pringels

Speeldata:

Theater Het Klokhuis
26 december, 15.00 + 19.00, 27 december, 15.00 + 19.00,
3 januari, 15.00 + 19.00, 4 januari, 15.00 + 19.00

 -  Reserveren
 • Workshop gezonde snoep

  Workshop gezonde snoep

  Na de voorstelling van "Scrooge" op 3 en 4 januari 2023 in THEATER Het Klokhuis, organiseren we een lekkere en gezonde workshop voor kinderen, van 17 tot 18u.

  De kinderen leren zelf snoep maken met uitsluitend vegan ingrediënten zoals mango of bessenpuree, kokos, drop... Ze komen meer te weten over gezonde en alternatieve snoep en maken een snoepketting die ze natuurlijk mogen meenemen.

  Ondertussen kunnen mama en papa, oma en opa, nog napraten over de voorstelling en iets drinken in onze gezellige foyer.

  Prijs: €5, alle ingrediënten inbegrepen.

Speeldata:

3 en 4 januari 2023
 -  Reserveren
 • Waar waren we?

  Mathieu en Guillaume

  Waar waren we?

  Waar Waren We? Wie weet het nog? Hier zijn we terug en we voelen het nog. "Waar waren we?" Met deze woorden pikken Mathieu & Guillaume de draad weer op met een nieuwe voorstelling en een nieuw album. De formule blijft: eerlijke songs over persoonlijke verhalen, al is er wel heel wat veranderd de afgelopen jaren in het leven van de broers. Ze vochten met hun demonen, werden beide vader, kozen voor de vlucht vooruit naast het podium, maar zoeken nu opnieuw de weg naar hun publiek.

Speeldata:

Theater Het Klokhuis Vrijdag 20 januari 2023 om 20u30
 -  Reserveren
 • Nieuwjaarsconcert An Lauwereins

  Erwin Deleu (piano), Liesl Stevens (fluit), An Lauwereins (sopraan)

  Nieuwjaarsconcert An Lauwereins

   

  Sommigen zetten het nieuwe jaar in met champagne of oliebollen of vuurwerk, of met - de Heer verhoede het - alles samen. Theater Het Klokhuis doet het met stijl, met een spetterend nieuwjaarsconcert.

  Aan de piano vinden we virtuoos Erwin Deleu en Liesl Stevens is een meesterlijke fluitiste. En dit tot meerdere eer en glorie van sterzangeres An Lauwereins: met een repertoire van hier tot in Helsinki doet dit trio uw bloed sneller stromen en streelt An uw zinnen.

  Wie er vorig jaar bij was, weet dat dit soort concerten zeldzaam worden. Boek nu reeds voor dit muzikaal festijn!

Speeldata:

Zondag 22 januari 2023 om 15.00 in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • Swaajp Invites

  Improvisational Theatre in English

  Swaajp Invites

  Are you ready for a theatre show full of new stories, surprising adventures with intriguing plot twists, sometimes emotional, frequently hilarious, always made up on the spot? Swaajp Improtheater presents the next episode of their monthly improv theatre show 'Swaajp Invites' in which they invite guest improvisers to perform alongside them.

  Cast: Peter Theunissen, Marieke Mandemaker, Jasper Steurs, Leen Gijs, Ben Verhoeven, Tim Gheysens, Michiel Claes, Han van der Ven, Lotte Simons, Imre Spoor, Cliff Van Craen (in changing combinations)

  Music: Ingmar Dasseville

Speeldata:

Telkens in Theater Het Klokhuis, op:

zaterdag 28 januari 2023 om 20u00

zaterdag 25 februari 2023 om 20u00

zaterdag 25 maart 2023 om 20u00

zaterdag 29 april 2023 om 20u00

zaterdag 27 mei 2023 om 20u00

 -  Reserveren
 • Leven Tussen Drup & Pels

  KC VLAAMS FRUIT & JABULON PRODUCTIONS

  Leven Tussen Drup & Pels

  Een monoloog van en door Eddy Vereycken, naar zijn schelmenroman LEVENSDRUPPELS, Kracht/Schoonheid/Wijsheid

  “Eddy Vereycken schrijft zoals hij is: een scherp observator, een gecultiveerde denker, een man met zin voor humor en ironie, een flamboyante levensgenieter maar ook verstild wijsgerig beschouwer, op zoek naar de kern van menselijkheid (Erik De Smedt in de Groene Amsterdammer, juli 2022)”.

  In deze unieke stijl gaat Vereycken in zijn door Jean Caufrier muzikaal ondersteunde monoloog Leven tussen drup & pels de confrontatie aan met het voorbije leven van Ed Ferro. Ferro, een zeventigjarige kunstenaar, bevindt zich in Bardo, de Tibetaans-boeddhistische overgangsfase tussen dood en wedergeboorte. Met behulp van een sterrenkijker, zijn lievelingsmuziek en geuren van vervlogen tijden beziet en bezingt Ferro zijn liefde voor het woord en 12 vrouwen uit zijn verleden. Of, zoals hij ze noemt: zijn 12 Danaïden (wraakgodinnen) – zij het zonder zichzelf ooit vrij te pleiten van zijn schuld. Tot hij plotseling verdwijnt uit Bardo…

  Acteur, auteur en cineast Eddy Vereycken is bij het grote televisiepubliek bekend van o.a. FreddyTex, Mega Mindy, Spring, Witze, Flikken, Thuis, Professor T. en Kaat & Co. Daarnaast is hij auteur van zowel fictie als non-fictie. Zijn roman Mijn Handen zijn Gelijk de Jouwe, ode aan mijn overleden moeder werd bekroond met de prijs voor het beste debuut, de Gouden Meeuw. Voorts is Eddy betrokken bij de voorbereiding van een filmversie van zijn thrillerroman Prooi van een Bezeten Liefde. Zijn roman Villa Hortensia krijgt zijn release in de bioscoop in mei 2024.

  Jean Caufrier tekent voor de muzikale ondersteuning. Jean maakte filmmuziek voor Organic Painting, Dragon Eggs en De Oplichters. Hij speelde gitaar bij Walter De Buck.

  Na de voorstelling wordt Vereycken’s schelmenroman LEVENSDRUPPELS, Kracht/Schoonheid/Wijsheid aangeboden tegen een gereduceerde prijs: je betaalt € 20 in plaats van de prijs in de boekhandel (€ 28).

Speeldata:

Vrijdag 10 februari 2023 om 20.30, zaterdag 11 februari 2023 om 20.30, zondag 12 februari 2023 om 15.00 - telkens in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • Woordenwolk (4+)

  Woordenwolk (4+)

  Wanneer je als kind je allereerste woord zegt, is dat voor veel ouders een magisch moment. Maar zou het niet nog magischer zijn als je op pad moest gaan om deze woorden te vinden...

  Wanneer de lucht weer grijs is gaan de twee vriendjes Mil en Ida op avontuur. Ze gaan op zoek naar wonderwolken. Let op, dit zijn geen donderwolken! Ze lijken hetzelfde, maar zijn toch net een beetje anders. Uit de grote ‘wonderwolken’ vallen woorden! Het is een heus avontuur voor de twee om de leukste woorden te verzamelen in hun ‘wonderparaplu’.

  De Woordenwolk is een muzikaal theaterstuk voor de oudste kleuters en de rest van het gezin. Kom jij Mil en Ida helpen met hun zoektocht naar ‘de juiste woorden’ op deze wonderlijke tocht?

  Spel & Verhaal: Lore Didden & Lennart Lemmens

Speeldata:

 • 18 februari 2023 - 15u
 • 19 februari 2023 - 15u
 • 22 februari 2023 - 15u
 • 24 februari 2023 - 15u
 • 14 april 2023 - 15u
 • 15 april 2023 - 15u
 -  Reserveren
 • Edith!

  Hommage aan Edith Piaf

  Edith!

  Dit theaterconcert viert het repertoire van een chansonnière, die haar grootste successen heeft gevierd in de legendarische Parijse concertzaal l'Olympia: Edith Piaf.

  Volgens een legende zag de straatmus Edith Piaf het levenslicht op het trottoir van de rue de Belville, in één van de armste wijken van Parijs, als Édith Gassion.

  Op haar vijftiende maakt Piaf haar debuut als straatzangeres. Ze zal een reeks chansons onsterfelijk maken: La Vie en Rose, Milord, Non, Je Ne Regrette Rien, Hymne à l'Amour, A Quoi Ça Sert l'Amour, Une Enfant, Padam ...

  Veel van haar muziek is geïnspireerd door haar minnaars: Piaf was een vrouw die nooit alleen kon zijn, maar vaak ook niet met haar geliefden. Haar houvast was de muziek, en door haar chansons leren we haar beter kennen.

  Mireille Vaessen (gitaar, ukelele & zang) studeerde Kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck en ging op tournee met o.a. Hugo Claus.

  Martine de Kok (piano, accordeon & zang) studeerde Kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck en piano aan de Jazz-Studio. In Theater Het Klokhuis speelde Martine in de KC Vlaams Fruit-productie De Witte Roos (2009). In 2011 stond ze in de finale van het Utrechts Kleinkunstfestival. Ze werkte o.a. samen met Herman van Veen en Maarten Westra Hoekzema.

  Sam Pasternak speelde als achtjarige al viool, ging snel met zijn vader mee optreden, en is inmiddels ook gitarist en cellist.

Speeldata:

Zaterdag 11 maart 2023 om 20.30 in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • De Tussentijd

  Maurice Mulderij

  De Tussentijd

  Prachtige ballads aan de vleugel en hilarische anekdotes vormen ‘’De Tussentijd’’ van singer-songwriter Maurice Mulderij.

  De tussentijd ligt tussen verleden en toekomst, tussen ontwaken en opstaan, tussen opkomst en ondergang, tussen indrinken en laatste ronde, tussen geboren worden en doodgaan. De tussentijd lijkt kortdurend, maar is er altijd. Filosofisch? Een beetje misschien, maar Maurice gaat de grote vragen des levens en de steeds terugkerende of juist eeuwigdurende tussentijd te lijf met mooie, gevoelige ballads en humor. Zijn eerlijkheid, kwetsbaarheid en muzikaliteit zorgen voor een vanzelfsprekende verbinding tussen hem en zijn publiek. Wie in de tussentijd Maurice leert kennen, heeft er aan het einde van de voorstelling een vriend bij.

  Maurice Mulderij was reeds te gast in Theater Het Klokhuis en bracht in de afgelopen jaren meerdere albums uit met eigen songs, waarvoor hij samenwerkte met de beste muzikanten van grootheden als Frank Boeijen, Rob de Nijs en Stef Bos.

Speeldata:

Vrijdag 17 maart 2023 om 20u30 in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • Lenny Kuhr

  Eenmalig in Vlaanderen

  Lenny Kuhr

  Lenny zingt uit haar grote en levendige oeuvre. De kers op deze taart is het album dat in juli 2022 op het label Excelsior verschijnt met als titel: Lenny Kuhr. Een album waarmee ze uit haar comfort zone is getreden, met verrassende resultaten. Met nieuw werk van haarzelf en met werk dat collega’s speciaal voor haar schreven: onder anderen Stef Bos, Spinvis, Elke Vierveijzer en Lenny’s dochter Daphna.

  Lenny heeft dit theaterprogramma gedistilleerd uit eerder werk en uit haar nieuwe album. Zelf zegt Lenny over het programma:

  ”Ik heb eens gezegd ‘een lied is een compacte energie van een ongrijpbaar gegeven,’ en nog altijd verbaast het mij dat het lied mij steeds weer weet te vinden. Misschien omdat ik zo’n dankbare ontvanger ben. Het is de mooiste en levendigste kunstvorm die ik ken. Het lied vertolkt gevoelens van het benoembare en onbenoembare op oneindig veel manieren. Het vertelt van jou en mij. Over onze existentie en dat wat zich daarin afspeelt. Het is een feest om weer te kunnen spelen na een tijd van pas op de plaats, lockdowns en steeds veranderende maatregelen. Mijn kompanen Mischa Kool op bas en Reinier Voet op gitaar en ik hebben jullie gemist. Tijdens ons optreden communiceren we met jullie door middel van de liedjes. We kennen en herkennen elkaar: jij en ik. En we zijn weer samen. En dat vieren we op de plek waar wij samen zijn.”

  Begeleiding
  Bas: Mischa Kool
  Gitaar: Reinier Voet

Speeldata:

Zondag 19 maart 2023 om 15.00 uur in Theater het Klokhuis
 -  Reserveren
 • HAPPY DAYS

  Compagnie CouRage

  HAPPY DAYS

  “Begin je dag, Winnie!”

  Winnie praat zich vrolijk doorheen haar dag. Herinnering aan herinnering rijgend als een parelsnoer. Af en toe wordt ze onderbroken door Willie, die half verborgen achter een heuveltje zit of ligt. Een heuveltje waarin Winnie zelf is in gezakt.

  Beckett zou het stuk geschreven hebben toen hij door een vriend werd uitgedaagd een vrolijk stuk te schrijven. Beckett antwoordde dat het niet altijd makkelijk is om het komische en het tragische van elkaar te scheiden…

  Met Yves-Marina Gnahoua en Paul Ooghe

  Tekst: Samuel Beckett

  Regie: Alain Pringels

  Nederlandse vertaling: Geert Lernout

Speeldata:

Telkens in Theater Het Klokhuis om 20.30, op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april 2023

 -  Reserveren
 • Amir

  Compagnie CouRage

  Amir

  "Er is maar één weg in de woestijn : de volharding."

  Tijdens de oorlog vlucht Amir naar een grote stad in het midden van Afrika. Op een dag vindt hij een klein boekje. Hij ziet een jongen, een piloot, een vos, een slang.... Ze geven hem de moed om naar het Noorden te vertrekken. Een reis op leven en dood. Op de moeilijkste momenten van zijn reis komen de beelden van het boek tot leven en ontmoet hij de auteur van het boek: Antoine de Saint-Exupéry.

  Geïnspireerd door het leven van degenen die de Middellandse Zee willen oversteken en het leven en werk van Antoine de Saint-Exupéry.

  Spel: Joren Van Eycken (RUA/BEL) en Steve De Schepper (BEL)

  Tekst & regie:: Alain Pringels

  Teaser "Amir"

Speeldata:

In Theater Het Klokhuis, op donderdag 11 en zaterdag 13 mei 2023 telkens om 20u30 u, en op zondag 14 mei 2023 om 15 u

 -  Reserveren

Julles - Kunstencentrum Vlaams Fruit

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de opkomende evenementen bij KC Vlaams Fruit.

Vind ons op:

Facebook icon Youtube icon Instagram icon