Producties

 • Twee Aperitiefconcerten

  Erasmus Ensemble

  Twee Aperitiefconcerten

  Zondag 24 september 2023 : Ludwig van Beethoven, Serenade in D, op 25 voor fluit, viool en altviool; Joseph Haydn, Divertimento nr 8 voor strijktrio; W.A. Mozart. Fluitkwartet in G, KV 285

  Met dit Aperitiefconcert gaan we voor een drietal klassiekers terug naar de eerste Weense school. Twee werken voor fluit en strijkers van een goedgemutste Beethoven en een vrolijke Mozart – die, volgens de overlevering, geen fluitmuziek kon verdragen, maar daar is niks van te merken in dit zeer goed uitgewerkte en inspirerende Kwartet.

  Tussen al dat fluitgeweld vormt Haydn’s strijktrio een rustpunt. Met Aida Lopez Sucunza (fluit), Veerle Weckx (viool), Paul Bervoets (altviool) en Shuya Tanaka (cello)

  Zondag 19 november 2023: Luigi Boccherini, Gitaarkwintet in D; Mario Castelnuovo-Tedesco. Gitaarkwintet; W.A. Mozart. Strijkkwartet in D, KV 155 ‘Milanees’

  De Italiaanse, naar Spanje uitgeweken, componist en cellist Boccherini is het meest bekend om zijn beroemde Menuet. Maar hij heeft ook een tiental Gitaarkwintetten geschreven, waarvan zijn Eerste in dit Aperitiefconcert op het programma staat. Castelnuovo-Tedesco was eveneens een Italiaan. Hij schreef een honderdtal werken voor de beroemde Spaanse gitarist Andrés Segovia, waaronder dit Gitaarkwintet. Mozart tenslotte, geïnspireerd tijdens een reis door Italië, pende al op 16-jarige leeftijd een reeks strijkkwartetten bijeen.

  Zo vult een zondagmorgen in de Antwerpse herfst zich met zonnige Italiaans-Spaanse klanken. Met Danièle Van Os (gitaar), Annick Sauvanaud (viool), JeongSun Goo (viool), Paul Bervoets (altviool) en Shuya Tanaka (cello)

Speeldata:

Eerste Concert: zondag 24 september 2023 om 11:00 - Tweede Concert: zondag 19 november 2023, 11:00
 -  Reserveren
 • Ik ben Spiegelbol - 13+

  Joris J. Peeters

  Ik ben Spiegelbol - 13+

  Ken je dat? De stemmetjes in je hoofd die je zeggen dat je niet goed bezig bent, die je bang en onzeker maken?

  Ken je dat? De stemmetjes in je hoofd die je zeggen dat je niet goed bezig bent. Je eigen gedachtes die je bang en onzeker maken? Tijdens de muzikale theatersolo Ik ben Spiegelbol deelt auteur, muzikant en theatermaker Joris J. Peeters met jou het geheim om met die saboteurs om te gaan. De vraag is: zijn het wel saboteurs? Wat is hun intentie? Je zal er versteld van staan.

  Ik ben Spiegelbol gaat impliciet over geestelijke gezondheid. De verhalen gaan over de eerste kus, de eerste verliefdheid, pesten, afscheid nemen ...

  In 2021 verscheen van Joris J. Peeters de tienerroman Ik kan vliegen. Die gaat over een jongen van twaalf die wordt gepest. Jongeren van 12 tot 18 jaar gebruiken het verhaal om in de klas over hun geestelijke gezondheid te praten. De muzikale theatersolo Ik ben Spiegelbol is voor een publiek van 13 tot 86 jaar omdat die over verschillende levensfases gaat.

Speeldata:

Donderdag 5 oktober 2023 om 20u30
 -  Reserveren
 • Hou je van blauwe ogen

  Naar het gelijknamige boek van Robin David

  Hou je van blauwe ogen

  Pieter en Rachid. Twee jongens van zestien. En hopeloos verliefd. Op elkaar. Voor Rachid is de situatie uitzichtloos. Thuis is het onderwerp onbespreekbaar. Rachids geaardheid is een schande voor de familie. Pieter stuurt aan op meer openheid. Ooit komen de twee culturen met elkaar in botsing? Het is een kwestie van tijd. Is hun liefde er tegen bestand?

  Met Mathias Fleurackers (Koninklijk Conservatorium Brussel) en Gregory Langen (Fontys Hogeschool voor Kunsten Tilburg)

  Tickets: 15 euro

  Groepen vanaf 25 personen: 12 euro (ideaal voor een dagje Antwerpen)

  Studenten: 10 euro

Speeldata:

9 oktober 2023 14u en 20u, 17 oktober 2023 14u en 20u in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • VERLOREN CONCERTANT

  Ingrid Vander Veken en Jeroen Malaise

  VERLOREN CONCERTANT

  VERLOREN CONCERTANT neemt het publiek in woord, beeld en muziek mee naar het leven van de jonge Joodse vrouw Liesje Andriesse. Ingrid Vander Veken leest en vertelt, en pianist Jeroen Malaise speelt o.a. muziek van het muzikale wonderkind Annie Rutzky, die, net als Liesje, in de Tweede Wereldoorlog is vermoord door de nazi’s.

  Wie waren Liesje en haar zoon Johnny? Wat heeft zich afgespeeld in de stilte van haar laatste jaren? Welk geheim droeg Liesje’s broer Lou zijn hele leven met zich mee? Vander Veken onderneemt een schijnbaar onmogelijke speurtocht naar antwoorden op deze vragen. Zij doet dit aan de hand van nagelaten brieven van Liesje en haar familie, foto’s, een reisjournaal, paspoorten en feestmenu’s - en de uitkomst is ontstellend.

  VERLOREN CONCERTANT is een indringende (wereld)reis langs sporen en getuigen van Liesje’s vlucht voor de Duitsers. De voorstelling ontvouwt zich stap voor stap, tegen een achtergrond van gitzwarte bladzijden die misschien zijn omgeslagen, maar nooit mogen worden vergeten. In een recent interview zegt Ingrid Vander Veken hierover: “De échte geschiedenis is die van gewone mensen, waar de geschiedenis overheen walst. Vandaag zijn de laatste getuigen van de Holocaust aan het verdwijnen. Het is belangrijk om die verhalen te blijven vertellen”.

  De voorstelling is gebaseerd op Vander Veken’s onlangs verschenen boek VERLOREN (uitgeverij Vrijdag, 2023), waarover Herman van Goethem schreef: “Meeslepend,ontroerend, verbijsterend levensecht – een meesterwerk!”.

Speeldata:

Donderdag 19 oktober 2023 om 20u30 in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • Dichter bij de maan

  Jill Heyninck

  Dichter bij de maan

  DICHTER BIJ DE MAAN opent de deur naar je hart. Deze intrigerende show vol muziek en woord vertelt het verhaal van jou en mij. Het is een verhaal over universele gevoelens en belevenissen. Het gaat over dichter bij jezelf komen langs paden vol passie, humor en pijn.

  Waar loopt de lijn tussen vriendschap en liefde?

  Wat is het sexappeal van een man op badsloefjes?

  Hoe gaat 'Hannah' om met verlies?

  DICHTER BIJ DE MAAN laat niemand onberoerd.

  JILL is een performer die schittert door haar grote authenticiteit en connectie met het publiek. Haar warme stem omarmt je, haar vertelkunst voert je mee naar een magisch-realistische wereld die plots de jouwe blijkt te zijn.

  JILL begeleidt zichzelf op gitaar en wordt bijgestaan door Dirk Schreurs op piano ( prof. jazz - Conservatorium Brussel - Ben Vanderweyden Quartet - Nijghse vrouwen - Dimitri Van Toren - Ipso Facto,..) Als ze samen spelen, gebeurt er iets...

  Mis de kans niet om deze klassedame live te zien schitteren. Deze unieke avond zal je raken!

  meer info: www.jill.heyninck.be

Speeldata:

zaterdag 21 oktober 2023 om 20u30 in Theater Het Klokhuis (met pauze)
 -  Reserveren
 • De Beginneling

  Theatergezelschap WUIVEND RIET & WRITE ON


  De Beginneling

  Hevig, zo zou je iemand met een Borderline Persoonlijkheids-Stoornis (BPS) kunnen omschrijven. Mensen met BPS zijn erg impulsief en kunnen moeilijk maathouden. Symptomen zijn o.a. verslavingen, eetstoornissen, psychotische verschijnselen, snel wisselende seksuele contacten en woede-uitbarstingen. Daardoor stellen ze mensen die hen graag zien voortdurend op de proef. Vandaag kampen in Vlaanderen circa 80.000 (!) adolescenten en jongvolwassenen met BPS.

  DE BEGINNELING brengt het leven in beeld van Vonc en Ben.Tijdens een vakantie aan zee beleven ze een romantisch (jeugd)avontuur met elkaar. Dertien jaar later kijken ze, inmiddels allebei dertigers, daarop terug. Ben heeft ondertussen een gezin, een huis en een carrière: Vonc maakt zich klaar voor haar zoveelste vrijwillige opname in een psychiatrisch centrum.

  De makers spelen DE BEGINNELING om het (te) vaak vergeten ziektebeeld rond BPS uit de taboesfeer te halen en om een gesprek hierover op gang te brengen. De tekst is een vrije bewerking van het gelijknamige boek van Dirk Nielandt (uitgeverij thb) en bevat interactieve filmfragmenten.

  DE BEGINNELING duurt 90 minuten. Er is geen pauze.

  Info over BPS is o.a. te vinden op: https://issuu.com/ggvlaanderen/docs/borderline

  Spel: Yorgo Fontaine en Nele Van Den Ende
  Filmfragmenten: Aafke Bruining, Els Boogaerts, Judith Pellegrims, Dirk De Deken, Rocky Grispen, Kristien Bosman, Dieter Dresselaars, Faye Jacquemin, Ivo Ceulemans
  Bewerking en regie: Ed Vanderweyden

  GRATIS INKOM MET LERARENKAART

Speeldata:

27 oktober 2023 om 20:30
 -  Reserveren

  TRAILER


 • WEERWOLVEN

  WEERWOLVEN

  Beleef een spannende avond in het theater! De voorstelling Weerwolven is een combinatie van improvisatietheater en het spel Weerwolven van Wakkerdam. De spelers nemen het publiek mee naar Wakkerdam, een klein, afgelegen dorpje. De rust van de burgers van Wakkerdam wordt wreed verstoord als er een weerwolvenvloek neerdaalt over het dorp.

  ’s Nachts gaan de wolven op jacht om een onschuldige burger te vermoorden. Overdag proberen de dorpelingen samen met het publiek de weerwolven te ontmaskeren en te doden. Maar hoe herken je een weerwolf? Wie is te vertrouwen? Het publiek heeft het laatste woord en beslist welke dorpelingen worden terechtgesteld. Zo hopen ze de wolven te vangen voor het te laat is.

Speeldata:

Zaterdag 28 oktober om 20:00 Zondag 29 oktober om 15 U (10+)
 -  Reserveren
 • WIENER KAFFEE IV

  Théâtre Royal Salonorkest

  WIENER KAFFEE IV

  Na drie succesvolle edities behoeft ons Wiener Kaffee voor de trouwe bezoeker geen introductie meer. Een gezellige mix van opera- en operette-aria’s, afgewisseld met orkestrale intermezzo’s door het Théâtre Royal Salonorkest, met muziek van de familie Strauss en co.

  Deze keer sprenkelen we er een grote portie Hongaarse paprika op met muziek van Emmerich Kalmán, Franz Lehár en een virtuose Csárdás. U heeft twee kansen om dit uniek gebeuren te beleven want we brengen dit programma voor het eerst tweemaal, zowel op zaterdagavond èn op zondagmiddag. Met:

  Ildiko Van Dyck, sopraan
  Théâtre Royal Salonorkest
  Hans Van Kerckhoven, concertmeester
  Ambra van Thielen, artistieke leiding

Speeldata:

Zaterdag 4 november om 19.30 en zondag 5 november om 15.00
 -  Reserveren
 • Doppio

  Doppio

  Doppio
  (m., Ital., doppio's)
  dubbele espresso

  Doppio
  (v., geen meervoud)

  Jill Suykerbuyk (zang) en Griet Grypdonck (contrabas), 2 zoekende zielen die houden van koffie en mooie muziekjes. Zij schenken u een bakje troost met hun hartverwarmende arrangementen van swingende jazzkes, een verdwaalde blues, een vederlichte bossa en zelfs een scheutje klassiek.

Speeldata:

Zondag 12 november 2023 om 15u00
 -  Reserveren
 • Concert Jean Toxic

  Jean Toxic

  Concert Jean Toxic

  De meeste drag queens staan bekend om het lipsyncen op grote nummers met alle toeters en bellen. Jean Toxic doorbreekt alle stereotypen door live kwetsbare songs te brengen in een intieme setting met enkel vocals en piano, ondersteund door enkele special guests.

  Jean Toxic, het alter ego van Jens Broes, is een Vlaamse drag-artiest, die onlangs te zien was in het Nederlands televisieprogramma Talent Scout: daar schopte zij het tot de halve finale. Afgelopen jaar was Jens ook te zien in de rol van Miss Understanding in de musical Priscilla, Queen of the Dessert.

  Instagram.com/jean_toxic

Speeldata:

Donderdag 23 november 2023 en vrijdag 24 november, telkens om 20:00 u
 -  Reserveren
 • Sinterklaas op stap - 4+

  theater M

  Sinterklaas op stap - 4+

  Emma en Ruben ontdekken dat Sinterklaas ontvoerd werd door buitenaardse wezens. Misschien kan Emma hem vervangen tijdens het grote Sinterklaasfeest? Of Ruben? Al is hij eerder een saaie Piet.

  Zouden ze Sinterklaas toch niet beter terug naar hier halen? Maar hoe? Ruben heeft weinig zin om mee te helpen. Of zit er meer achter de ‘ontvoering’ dan het lijkt?

  Deze voorstelling kwam tot stand met de steun van Sabam For Culture.

  Spel: Stefan De Waele en Dorothy Wuyts
  Regie: Dirk Belloy
  Tekst: Stefan De Waele

Speeldata:

3 december om 15:00
 -  Reserveren
 • SPROOKJESCONCERT

  Théâtre Royal Salonorkest

  SPROOKJESCONCERT

  Iedereen met of zonder kinderen en kleinkinderen zal zeker vertrouwd zijn met sprookjes als Hans en Grietje, Assepoester, Doornroosje en De Kleine Zeemeermin - al dan niet in een Disney-kleedje. Maar ook opera- en balletcomponisten lieten zich inspireren door sprookjes.

  Britt Truyts en Marta Babic brengen hun glazen muiltjes en een peperkoekenhuisje mee en Johan Kalifa Bals is jullie meesterlijke gids door magische sprookjesbossen, met muziek van Rossini, Dvorák, Massenet, Tchaikovsky en Humperdinck.

  Britt Truyts, sopraan
  Marta Babic, mezzosopraan
  Théâtre Royal Salonorkest
  Johan Kalifa Bals, verteller
  Ambra van Thielen, artistieke leiding

Speeldata:

Zondag 10 december 2023 om 15.00
 -  Reserveren
 • HEELS SHOW IN YOUR ELEMENT

  HIGH HEELS ANTWERP

  HEELS SHOW IN YOUR ELEMENT

  Voor de eerste keer ooit toont High Heels Antwerp haar kunst op hakken op het grote podium. De hechte heels community combineert haar kracht met sensualiteit, en ontmoet elkaar waar mannelijke en vrouwelijke energie samenkomen. Het spektakel bestaat uit de vier grote elementen: Water, Aarde, Lucht en Vuur. In de Westerse wereld worden ze beschouwd als essentieel voor het leven. Elk empowering element is opgebouwd uit drie passende choreografieën. Het hoofdstuk Water is vloeiend en vrouwelijk, Aarde is sterk en krachtig, Lucht is sensueel en zacht, en Vuur is fel en sexy. Ieder element staat op zichzelf, in al zijn uniciteit, maar samen vormen ze de perfecte balans.

    Info: instagram.com/highheelsantwerp, highheelsantwerp.be

    Creative director en choreograaf: Leen Van den broeke

    Algemene regie: Nele Vennekens

    High Heels Antwerp is (em)powered by Female Forces vzw.

Speeldata:

Zaterdag 16 december om 15.00 (matinee) en om 20.00 (avondvoorstelling)
 -  Reserveren
 • Duits & Varia

  Patricia Beysens (zang), Eddy Aelbrecht (piano)

  Duits & Varia

  Voor de pauze brengt Patricia het expressionistische Duitse lied, natuurlijk denken we dan aan de alom gekende chansons van onder meer Bertolt Brecht en Kurt Weil en aan de Duitse cabarets van de jaren ’30. Patricia Beysens toont met haar eigenzinnige bloemlezing uit die fascinerende Duitse muziekgeschiedenis van begin 20e eeuw tot nu hoe actueel dit genre nog steeds is. Zij bracht ook reeds 2 Duitse LP’s en 4 CD’s uit en een 5e CD is in voorbereiding.

  Kwetsbaar én strijdvaardig, al meer dan 42 jaar gaat Patricia Beysens met deze, soms pareltjes van onbekende en bekendere, liederen aan de slag. Ze liet zich hierbij, zowel op artistiek als op wetenschappelijk vlak, professioneel begeleiden door (Oost-)Duitse grootheden van dit genre.

  Na de pauze brengt zij een gevarieerde mix van jazz, Nederlands, Frans, tango e.a.

  De begeleiding door pianist Eddy Aelbrecht is virtuoos. Naast begeleider van Patricia is hij reeds vele jaren begeleider van talloze Belgische muzikanten en vocalisten. Hij geeft ook les in de richting kleinkunst op het Koninklijk Conservatorium, Antwerpen.

  Een unieke gelegenheid, dus niet te missen!

  Een voorproefje valt te beluisteren via Spotify waar u een aantal CD opnames op haar naam kunt vinden.

Speeldata:

Zondag 17 december om 15u
 -  Reserveren
 • De Poppendokter

  De Poppendokter

  Tijdens de tweede wereldoorlog wordt een Joodse familie gedeporteerd. Een klein meisje kan aan de gruwel ontsnappen, kort daarvoor werd ze immers ondergebracht bij een gezin op het platteland. Haar speelkameraadje blijft achter met haar pop. Als zoon van collaborateurs gaat de betekenis van dit vreselijke gebeuren aan hem aanvankelijk voorbij.

  Langzaam wordt hij volwassen met een blijvend gemis dat hem nooit meer zal los laten. Vele jaren later stapt ze in zijn poppenwinkeltje binnen, hij is namelijk ondertussen poppendokter geworden. Ze hebben elkaar veel te vertellen…

  Dit verhaal, gebaseerd op de gelijknamige roman 'De Poppendokter' (uitgeverij Vrijdag) van Diane Broeckhoven, blijft brandend actueel. Zij die het meegemaakt hebben blijven vaak zwijgen uit angst of uit schaamte. Nochtans moet deze geschiedenis worden verteld.

  Oud en jong moet weten dat dit nooit meer mag gebeuren. De dreiging van een oorlog is nog nooit zo groot geweest. Figuren met een drang naar een nieuwe orde hebben zich op verkiesbare plaatsen gezet. De tijd dringt…

  Spel: Kurt Defrancq
  Muzikant: Guido Desimpelaere
  Auteur: Diane Broeckhoven
  Fotograaf pop: Christophe De Wit

Speeldata:

25 februari 2024 om 15:00
 -  Reserveren

Julles - Kunstencentrum Vlaams Fruit

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de opkomende evenementen bij KC Vlaams Fruit.

Vind ons op:

Facebook icon Youtube icon Instagram icon