Producties

 • DE BOTERBRIGADE

  DE BOTERBRIGADE

  Een brigade van 3 speelt door en in elkaar vloeiende verhalen, een netwerk van vertelsels. Op het podium ontstaan. Geïmproviseerd. Mooi, grappig, bevreemdend, herkenbaar. Zonder scenario maar net zo écht als goei boter. Steeds met dat ene onmisbare: jij. Jij brengt ons het element dat alles bijeenhoudt. Jij bepaalt het beleg, zij smeren de boterham.

  Drie toppers uit het Vlaamse improvisatiewezen - Guillaume Barberis, Filip Leonard en Ann Claes - komen de BIL-stal uit en brengen eigenzinnig longform improvisatietheater op.

  Gezelschap: De Boterbrigade

  Acteurs: Guillaume Barberis, Filip Leonard en Ann Claes. (voor de voorstellingen in maart en april wordt Guillaume Barberis vervangen door een gastacteur)

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: € 8,00 

Speeldata:

 -  Reserveren
 • SOUNDBITES - ELLA RAY

  SOUNDBITES - ELLA RAY

  Antwerpse songschrijfster Ella Ray houdt ervan om soul, jazz en zelfs gospel te versmelten tot haar eigen, betoverende liedjes. Naar Soundbites komt ze unplugged en in funky gezelschap. Zoete songs, zwoele stemmen en vooral veel soul: een prachtige opener van het nieuwe Soundbites-seizoen. 

   

  Ella Ray: zang en toetsen 

  Ann Waets & Steve Kashala: backing vocals

  Arno Goossens: gitaar 

  prijs: €8

  zaal: Het Appeltje

Speeldata:

25 januari 2018 om 20u30
 -  Reserveren
 • ROMY - LES CHOSES DE MA VIE

  ROMY - LES CHOSES DE MA VIE

  Janine Bischops vertelt hoe Romy Schneider haar inspireerde, charmeerde en ontroerde. Het wordt een multimediale belevenis vol passie, die u terugvoert naar lang vervlogen tijden.

  Actrice: Janine Bischops

  Tekst & vormgeving: Michel Follet

  Zaal: Het Klokhuis

   

  >> DEZE VOORSTELLING WORDT OMWILLE VAN PRODUCTIONELE REDENEN VERPLAAST NAAR JUNI 2018 - DATA VOLGEN

   

Speeldata:

juni 2018 - data volgen later
 -  Reserveren
 • SWING ITALIANO

  DANTE ALIGHIERI

  SWING ITALIANO

  SWING ITALIANO is een muzikale show die de Italiaanse cultuur probeert te vertellen door de muziek vanaf de jaren '30 tot heden.  De liedjes zijn bewerkt en gearrangeerd door muzikant Guiseppe Fiorentino, begeleid door de gitarist Willem Heylen en met Vlaamse actrice Silke Becu als gast, voice-over en vertelster.  Zij interpreteert de liedjes en de Italiaanse cultuur vanuit haar standpunt.  De liedjes zijn dus in het Italiaans, de narratieve momenten in het Nederlands.  Swing Italiano is een samenwerking tussen Vlaams Fruit en Dante Alighieri Antwerpen. 

  Gezelschap: Dante Alighieri

  Muzikanten: Guiseppe Fiorentino (zang, percussie & effecten), Willem Heylen (gitaar & effecten)

  Vertelster: Silke Becu

  Teksten: Guiseppe Fiorentino en Silke Becu

  Talen: Italiaans & Nederlands

  Zaal: Theater Het Klokhuis

   

   

   

   

   

   

   

Speeldata:

zondag 28/01 om 15.00u in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • GEKUST DOOR DE EEUWIGHEID

  Lenny Kuhr

  GEKUST DOOR DE EEUWIGHEID

  Lenny Kuhr: "In deze voorstelling staat het diepe heimwee, dat ik als kind al voelde, centraal. Voor mij is heimwee de grondtoon van ieder mens. Een onbestemd verlangen dat zich gaandeweg de voorstelling onthult.

  Ik wil mijn publiek in die grondtoon graag aanspreken, ontmoeten en meevoeren.

  Heimwee is de kracht die kunstenaars en mystici boven de vorm uit laat stijgen. Het kan ons naar de plek leiden waar heldere inzichten te vinden zijn  en waar je, als je je er voor open stelt, uiteindelijk wordt gekust door de eeuwigheid."

  Een voorstelling die verrast, ontroert, inspireert en die je leven een verrassende wending kan geven.

  Je hebt mijn ziel geraakt, mijn hart getroost en mijn zinnen verzet / Miranda van Kralingen

  Tickets: €18Speeldata:

vrijdag 2 februari 2018
 -  Reserveren
 • BIG APPLE COMEDY CAFE met Johan Petit

  Jasper Posson inviteert

  BIG APPLE COMEDY CAFE met Johan Petit

  Om de twee maanden presenteren we in de gezelligste zaal van Antwerpen het Big Apple Comedy Café. Voor de pauze gooien we enkele jonge talenten het podium op, een ervaren rot sluit de avond af. Het geheel wordt professioneel aan elkaar gekletst door Jasper Posson, winnaar van de laatste Lunatic Comedy Award. Dat is veel lach voor weinig geld.  

   

  16/03/2018 (20u30)

  Johan Petit, Rik Van Geel, Jasper Posson (MC) e.a.

   

  HOE KAN IK DAAR BIJ ZIJN??

  Tickets (€ 9) kan je bestellen via bigappletickets@hotmail.com

   

   

   

   

Speeldata:

15 februari 2018, 12 april 2018 en 16 maart 2018 (Johan Petit) om 20.30u
 -  Reserveren
 • DE ZINGENDE PRINS

  De Proefkonijnen

  DE ZINGENDE PRINS

  Prins Joren is zeer verdrietig. Als oudste zoon van de koning, moet hij later zijn vader opvolgen. Maar daar heeft hij helemaal geen zin in. Onzeker als hij is, denkt hij dat het hem aan talent ontbreekt voor zo’n belangrijke functie. Zijn onbezonnen jongere zus neemt hem op sleeptouw en leert hem, samen met de hulp van het publiek, zwaardvechten, oorlogvoeren en vrouwenharten veroveren. En dan – bij toeval – ontdekken ze dat Joren wel erg goed kan zingen!!
   
  De Zingende Prins is net als alle familievoorstellingen van De Proefkonijnen een originele en interactieve voorstelling waarbij ieder kindje aan bod komt. En tussen de lijntjes schuilt een ontroerend verhaal over verborgen talenten, stereotypen en de zoektocht naar je plaats in deze wereld. Want waarom zou zijn zus niet gewoon koning kunnen worden…

  Spel: Mike Wauters & Daphne Paelinck

  Tekst en regie: Randall Van Duytekom

  Muziek en tekst eindnummer: Ken Van Leekwyck

Speeldata:

3 t.e.m. 17 februari 2018
 -  Reserveren
 • ALS IK VAN U WAS

  Mathieu & Guillaume - De Troubabroers

  ALS IK VAN U WAS

  Mathieu en Guillaume Engels zijn twee broers uit Antwerpen.  Ze brengen kleinkunst, Nederlands- en Franstalige pop tot modern chanson.  Hun twee stemmen, gitaar en mondharmonica geven de broers een eigen, herkenbare sound.

  In 2006 overtuigt Mathieu zijn broer Guillaume om samen te zingen en starten ze een nieuw muzikaal project samen met enkele muzikanten. Enkele jaren later worden de broers opgemerkt na hun deelname aan X-Factor en gaan ze verder als Mathieu & Guillaume.

  In 2010 komt het debuutalbum Kleinste Sterren uit. Daarna staan ze op grote en kleine podia in Vlaanderen en Nederland met een eerste theatertour Rauw en Teder. In 2013 zijn ze wekelijks te zien op televisie met hun rubriek Het Laatste Woord in het programma Iedereen Beroemd. In 2014 volgt het tweede album Goldmund, waarmee ze opnieuw toeren langs culturele centra. Nu zijn ze hier met een nieuw album en theaterprogramma Als ik van u was. Ondertussen kan je hen elke zaterdagochtend horen tussen 8 en 10u bij de Weekwatchers op Radio 2.

  Mathieu & Guillaume zijn troubabroers. Ze komen overal graag en nog het liefst daar waar ze hen het minst verwachten.

   

Speeldata:

zaterdag 3 februari 2018 om 20.30u
 -  Reserveren
 • VEGAS AAN DE DIJLE

  De Proefkonijnen

  VEGAS AAN DE DIJLE

  Marcel is een fiere bloemenkweker, maar helaas gaan de zaken niet meer zoals in z’n hoogdagen. Zijn nieuwe schoonzoon, de zoon van de varkensboeren een beetje verderop, heeft grootse plannen die Marcel er financieel weer bovenop kunnen helpen. Maar daarvoor moet wel zijn kwekerij wijken...

  ?De dochter des huizes vindt het allemaal prima, want voor haar is het de manier om het plattelandsleven te ontvluchten. Het laatste sprankeltje hoop voor Marcel ligt dus in de plannen van zijn eigen zoon Thomas, maar die kunnen beter het daglicht niet zien. Marcel verliest meer en meer grip op de situatie en ziet alles wat hij heeft tussen z’n vingers wegglippen.
   
  Spel: Jos Dom, Charlotte Anne Bongaerts, Ken Verdoodt, e.a.
  Tekst en regie: Randall Van Duytekom

   

  !VROEGBOEKKORTING GELDIG TOT 8 DECEMBER 2017!

  €15 & €17 (+€1 reservatiekost) ipv €16 & €18 (+ €1 reservatiekost)

Speeldata:

08 februari (VIP Première), 9, 10, 16, 17, 18, 22, 23, 24 & 25 februari 2018
 -  Reserveren
 • SOUNDBITES - LIES LEFEVER

  SOUNDBITES - LIES LEFEVER

  Lies is best grappig. Grappiger dan gemiddeld aanvaardbaar voor een vrouw. Daarom rolde zij in het bestaan van stand-upcomedian. Maar Lies wil ook muziek maken. Eigenwijze covers zingen. Gitaar spelen. Best wel goed. Het Appeltje is klaar voor een kleinkunst verschijning van formaat!

   

  Lies Lefever: zang en gitaar

  prijs: €8

  zaal: Het Appeltje

   

  Vlaams Fruit betuigt haar medeleven aan de familie van Lies Lefever die op 11 januari plots overleed.

  Uit respect voor Lies zal er voor de Soundbites van februari geen vervanging voorzien worden.

Speeldata:

22 februari 2018 om 20u30
 -  Reserveren
 • INSPIRING SPEECH - DE LIGHT-PSYCHOPAAT met BART RENAER

  3PEES

  INSPIRING SPEECH - DE LIGHT-PSYCHOPAAT met BART RENAER

  In zijn inspirerende vertelling van anderhalf uur, neemt Bart Renaer u mee in de wereld van de light-psychopaat en zijn prooi. Hij laat u zien hoe een light-psychopaat denkt, hoe hij handelt, waartoe hij in staat is en vooral waarom u op uw hoede dient te zijn voor dit soort mensen of waarom u zich van hen dient los te maken als u op dit moment in relatie staat met zo iemand.  Na het horen van deze vertelling zal u meer letten op de light-psychopaten in uw omgeving. En dat is ook de bedoeling.  

  Zaal: Theater Het Klokhuis

  Tickets: €15 (+ €1 reservatiekost)

Speeldata:

11 februari 2018 om 19.00u
 -  Reserveren
 • DUIVELSENGEL

  Mémoire Perdue

  DUIVELSENGEL

  Duivelsengel is het relaas over een stukgelopen familie. 

  Tonny en Eva zouden een doodnormaal leven leiden, ware het niet dat hun dochter Caroline twee jaar geleden een zwaar auto-ongeluk heeft gehad. 

  Verlamd, niet bij machte een zinnig woord uit te brengen leeft zij sinds het ongeluk als een geluiden-uitstotende plant. Moeder Eva weigert de hoop op te geven en blijft met haar communiceren. Vader Tonny gelooft nergens meer in.

  Deze uitzichtloze situatie verandert wanneer Tonny op straat Maarten tegen komt...

  Gezelschap: Mémoire Perdue

  Acteurs: Aaron Wade,  Bert Van Poucke, Birte Adriaensen & Pascale Wouters

  Tekst: Dennis Potter

  Regie: Nick Delafontaine

  Zaal: Het Klokhuis

  Prijs: €14 (+€1 reservatiekost) & €18 (+€1 reservatiekost)

Speeldata:

2, 3, 8, 9 & 10 maart 2018 om 20.30u, 4 & 11 maart 2018 om 15.00u
 -  Reserveren
 • DAT HEET DAN GELUKKIG ZIJN

  DAT HEET DAN GELUKKIG ZIJN

  Uniek multimediaal belevingstheaterconcert waarin het verhaal van Ann Christy wordt verteld door haar muze, vriendin, componist, tekstschrijfster en actrice Mary Boduin, de mooiste liedjes worden gezongen door Natalie Schoonbaert, met Dirk Van der Linden op piano en koorwerk.

   

   

   

  Nummers als Dag Vreemde man en Dat heet dan gelukkig zijn horen bij ons muzikaal Nederlandstalig erfgoed. Eén vrouw schreef de teksten en componeerde de muziek voor deze parels: Mary.  Als liedschrijfster liet zij vanaf 1967 in Vlaanderen een nieuwe wind waaien in de lichte Nederlandstalige muziek. Ze schreef parels voor oa. Louis Neefs, Anneke Soetaert, Liliane Saint-Pierre én veel voor Ann Christy. Mary speelde ook tien jaar  als actrice in de KVS, maar ook in films met oa. Louis de Funes.  Ze was ook twee jaar artistiek directeur in het Mudra van Maurice Béjart.

  Tekst: Mary Boduin

  Spel: Mary Boduin (woord), Natalie Schoonbaert (zang), Dirk Van der Linden (muziek)

  Zaal: Theater Het Klokhuis

  Prijs: €17, €15 (60+), €13 (studenten) 

Speeldata:

extra voorstellingen op zondag 18 maart 2018 om 11u, maandag 19 maart om 14u en dinsdag 20 maart om 14u
 -  Reserveren
 • TVATT

  DANTE ALIGHIERI ISM TVATT

  TVATT

  TVATT is een acroniem voor Tijdelijke, Verhitte A-prioristische en Territoriale Theorieën. TVATT is feitelijk, in een deel van Zuid-Italië, in Campanië om precies te zijn, een uitdrukking uit het Napolitaans, een bedreiging die ‘ik sla jou in elkaar’ betekent.

  Het spektakel vertelt, met een bespottelijke en lachwekkende taal, over het geweld dat gepaard gaat met vechtpartijen en lichamelijke overmeestering. Men tracht om van sociale en humane dynamieken, die ten goede of ten kwade toch spectaculair kunnen zijn, er een theatraal spel van te kunnen maken.

  In de performance, alterneert het dialect, vooral gebruikt omwille van zijn evocatieve en klankrijke macht, met de standaardtaal, het Italiaans, dat voor de narratieve passages wordt gebruikt.

  De acteurs bewegen zich op de scene op zo een manier dat de spanning en uitdaging door heel het spektakel door blijven bestaan, en er wordt interactie met toeschouwers, muziek en video gezocht.

  TVATT is een spektakel uit een idee van Luigi Morra, vrij geïnspireerd door East en West van Steven Berkoff, een Britse auteur die tijdens de jaren zeventig en tachtig, het geweld van de buitenwijken van Londen probeerde te beschrijven. TVATT speelt zich af in een andere culturele en geografische context, maar gaat over dynamieken en feiten die overal in de wereld te bespeuren zijn.

   

  http://www.eternitonline.it/tvatt/

   

  Gezelschap: Dante Alighieri ism TVATT

  Acteurs: Luigi Morra, Pasquale Passaretti & Eduardo Ricciardelli

  Muziek: Camera (live)

  Tekst: Luigi Morra, vrij naar East en West van Steven Berkoff

  Regie & dramaturgie: Luigi Morra

  Zaal: Theater Het Klokhuis

Speeldata:

12 & 13 maart 2018 om 19.30u in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • BIG APPLE COMEDY CAFE met Jens Dendoncker

  JASPER POSSON inviteert

  BIG APPLE COMEDY CAFE met Jens Dendoncker

  Om de twee maanden presenteren we in de gezelligste zaal van Antwerpen het Big Apple Comedy Café. Voor de pauze gooien we enkele jonge talenten het podium op, een ervaren rot sluit de avond af. Het geheel wordt professioneel aan elkaar gekletst door Jasper Posson, winnaar van de laatste Lunatic Comedy Award. Dat is veel lach voor weinig geld.  

   

  12/4/2018 (20u30)

  Jens Dendoncker, Jasper Posson (MC) e.a.

   

  HOE KAN IK DAAR BIJ ZIJN??

  Tickets (€ 9) kan je bestellen via bigappletickets@hotmail.com

   

Speeldata:

12 april 2018 om 20.30u
 -  Reserveren
 • HOU UW MANIEREN

  DE PROEFKONIJNEN

  HOU UW MANIEREN

  De Proefkonijnen maakt in de paasvakantie niet één nieuwe familievoorstelling maar twéé. Een versie voor 3+ en een voor 10+. 
   
  Het verhaal is hetzelfde: twee vreemde figuren ontmoeten elkaar en blijken wel erg verschillend. Ze hebben de keuze: elkaar de kop inslaan of elkaar beter leren kennen.  Een cabareteske voorstelling over verschillende gebruiken en zeden doorheen de geschiedenis en culturen. Erg filosofisch in de oudste versie en erg grappig in de jongste. En ook een beetje andersom!

  Tekst & regie: Randall Van Duytekom

  data 3+: 24/03 om 14u, 25/03 om 14u, 31/03 om 14u, 01/04 om 13.30u, 07/04 om 14u, 08/04 om 13.30u, 11/04 om 14u, 14/04 om 14u & 15/04 om 13.30u

  data 10+: 24/03 om 19u, 25/03 om 15.15u, 31/03 om 19u, 01/04 om 15.15u, 07/04 om 19u, 08/04 om 15.15u, 14/04 om 19u & 15/04 om 15.15u

Speeldata:

24, 25, 31 maart 2018 & 1, 7, 8, 11, 14 & 15 april 2018
 -  Reserveren
 • SCHIMMEL

  AFDELING MUSICAL 3e JAAR MUSICALTHEATER - FONTYS HOGESCHOOL VOOR DE KUNSTEN

  SCHIMMEL

  Schimmel”  is een voorstelling over verrotte patronen in verschillende relaties in elk denkbare vorm. Patronen die we het liefst ontkennen, of simpelweg niet willen zien. 

   

   

   

  Waar macht en onmacht zo dicht bij elkaar liggen dat ze aan elkaar kunnen ruiken en leiden tot de meest zieke uitingen van misbruik van een ander, en soms ook van jezelf. 

  Een verhaal waarin niets klopt van wat er werkelijk gebeurd is. Terwijl iedereen denkt; “Ik ga het vertellen.” 

  Maar niemand doet het. 

  Want iedereen weet het allang… 

  Niemand gaat elkaar zeggen wat we niet willen weten.

  Een voorstelling waarin de leugen regeert omdat de waarheid het daglicht niet verdragen kan.

  Muziektheatervoorstelling gespeeld door studenten 3e jaar Musicaltheater,  Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

  Regie: Caroline Frerichs

  Vocal Coach: Jack Breikers

  Pianist: Don Frints

  zaal: Het Klokhuis

   

   

   

Speeldata:

22 maart 2018 om 19u30
 -  Reserveren
 • INSPIRING LIVES! 2018

  3PEES

  Een avond vol inspiratie, goede ideeën, nieuwe inzichten, levenslessen en krachtige boodschappen. Deze avond is een geweldige remedie voor al wie genoeg heeft van het alomtegenwoordige doemdenken. U maakt kennis met 7 uitdagende keynotesprekers die hun eigen verhalen presenteren. Kortom: boeiende verhalen van interessante mensen. Een avond die je zeker niet onberoerd laat.

  De 7 sprekers volgden het traject “spreken als TED-keynotetraining” van inspiringspeech.be waarin ze intensief begeleid en getraind werden tot aanstekelijk enthousiasme en prikkelend vertellen door Peter Perceval, An Nelissen en Veerle Eyckermans.

   

  Sprekers: Peter Perceval, An Nelissen en Veerle Eyckermans

  Zaal: Het Klokhuis

  Tickets: €18

  2018

Speeldata:

woensdag 7 maart 2018 & zaterdag 23 juni 2018 om 20.00 uur
 -  Reserveren
 • SOUNDBITES - DRIES BONGAERTS

  SOUNDBITES - DRIES BONGAERTS

  In Vlaanderen is Dries Bongaerts gekend als de charismatische frontman van New Rising Sun. Maar naar Soundbites komt Dries helemaal alleen, vergezeld van gitaar en mondharmonica. Een pakkende stem en beklijvende songs over de kleine en grote dinges des leven. Kortom, Dries Bongaerts is de ideale man voor een heel intiem Soundbites concert.

   Dries Bongaerts: zang, gitaar en mondharmonica

  prijs: €8

  zaal: Het Appeltje

Speeldata:

29 maart 2018 om 20u30
 -  Reserveren
 • DUBBEL LEVEN

  Gerard Alderliefste

  DUBBEL LEVEN

  Jij leidt twee levens...’ zei m’n vader ooit. ‘Maar het is wel één feest.’

  Gerard Alderliefste heeft twee levens. In het ene is hij verslavingsarts. In het andere is hij muzikant. Al meer dan twintig jaar leeft hij met twee gezichten. Kan hij dan niet kiezen? Niet zo goed nee. Heeft hij nu een gespleten persoonlijkheid? Nee, dat ook weer niet.

  En dat laat hij zien in zijn eerste soloprogramma, waarin beide werelden samen komen. Want is de passie van de muzikant niet bijna dezelfde als de zucht van een verslaafde?

  Gerard zingt en speelt zijn eigen liedjes of die van anderen. In het Frans en het Nederlands. En hij vertelt. Houdt een theatercollege over partydrugs en verslaving. Wat het met je doet en waarom je het zou moeten laten. Met die energie die we van hem kennen. Een beetje jongensachtig, slim en met indrukwekkend veel energie.

  Gerard Alderliefste trad acht jaar lang in de Nederlandse theaters op met zijn band Alderliefste. Hij is bekend van hits als 'Une belle histoire', samen met Paul de Leeuw, en  Laat me/ Vivre met Ramses Shaffy en Liesbeth List. Vanaf voorjaar 2016 toerde hij met buurman en muzikale vriend Cor Bakker met de theatershow En route.

  Nu staat hij er opnieuw. Alleen. En hij schrijft zijn publiek deze medicijnen voor: een gitaar, een piano en een stem. En met maar één motto: Leven! Dubbel!

  Tickets: €13, €15 & €17

Speeldata:

17 maart 2018
 -  Reserveren
 • SOUNDBITES - SLONGS DIEVANONGS FT. USUAL

  SOUNDBITES - SLONGS DIEVANONGS FT. USUAL

  De naam Slongs Dievanongs heeft niet veel uitleg meer nodig. In Antwerpen speelt ze een thuismatch, alleen komt ze bij Soundbites nog iets dichter bij uw voeten staan. ‘Slongs' in een intieme gedaante: vurig, hartelijk en oprecht. Uniek in Het Appeltje, niet te missen!

   

  Slongs & band unplugged. 

  prijs: €8

  zaal: Het Appeltje

Speeldata:

26 april 2018 om 20u30
 -  Reserveren
 • JET & LAMMES

  Theater M

  JET & LAMMES

  Jet & Lammes zijn een koppel zoals ge dat achter menig Vlaamse huisgevel tegenkomt.

  Dat stoot mekaar af, dat trekt mekaar aan.  Jet is een braaf mens.  En Lammes, dat is een geval apart.  Dat leeft al jaren onder één dak en dat durft al eens tegen te steken bij momenten.  En dan is er de hond.  Waar hij hen als koppel verbindt - zelfs nadat Lammes met zijn zotte kop het huis heeft verlaten, voor wrevel zorgt en de boel op stelten zet - vervult dit onschuldige beest zijn rol als martelaar voor hun liefde.

  Het broze spanningsveld tussen Jet & Lammes is zoals kruimels op een schotelvod, onvoorziene regenvlagen, opwaaiend stof dat terug neerdwarrelt: het is er en daar valt niks tegen te doen.

   

  Jet & Lammes is zo herkenbaar als ‘Iedereen beroemd’ en vol onderhuidse humor, die Jan Eelen ‘aandoenlijk grappig’ noemt. Van de jonge schrijfster Liesbet De Visscher, van het prachtige boek ‘Bambi Bosteels, berewijf uit Blazegem’.

  Acteurs: Wim Van de Velde, Hilde Vanwesepoel en Anke Helsen

  Tekst: Liesbet De Visscher

  Regie: Frans Ceusters

  Zaal: Theater Het Klokhuis

  Prijs: €13, 15 & 17

Speeldata:

27, 28 & 29 april 2018
 -  Reserveren
 • Op Weg Naar WEMBELIE!

  Moody Blue Productions

  Op Weg Naar WEMBELIE!

  The road herbeleef het grootste avontuur in de geschiedenis van Royal Antwerp Football Club.  Van de makers van 'Den Derby' (2009) en 'Den Derby 2' (2012)

  Van de bekerwinst tegen KV Mechelen, over alle Europese voorrondes – die Antwerp 1 na 1 miraculeus overleefde – tot de historische Europacupfinale!

  Door de ogen van Dré en Pat, supporters in hart en nieren. Een verhaal vol Antwerps chauvinisme en levenswijsheden. Met een lach én een traan.

  Bestel tijdig je tickets, voor een geweldig rood-wit avondje uit!

  Met de actieve steun van Royal Antwerp Football Club.

  Van: Marc Hendrickx & Dirk Dobbeleers

  Met: Jeron Dewulf

  Regie: Christophe Ameye

  Zaal: Theater Het Klokhuis

  Tickets: €23

Speeldata:

29 maart t.e.m. 12 mei 2018
 -  Reserveren
 • SOUNDBITES - ARNALDO PRETE

  SOUNDBITES - ARNALDO PRETE

  Arnaldo Prete is een Italiaanse zanger, gitarist en songwriter gebeten door Braziliaanse en Latijns-Amerikaanse muziek. Culturele en muzikale diversiteit zijn Arnaldo’s grootste inspiratiebron. Aanstekelijke songs met warme teksten en zwoele klanken: Arnaldo maakt u klaar voor de zomer!

   

  Arnaldo Prete: zang en gitaar 

  prijs: €8

  zaal: Het Appeltje

Speeldata:

24 mei 2018 om 20u30
 -  Reserveren
 • HOTEL TERMINUS 1914

  Kunstencentrum Vlaams Fruit

  HOTEL TERMINUS 1914

  Over gewone mensen die in oorlog en ellende een groot verschil maken... (Rudi Vranckx) 

  Een muzikale theatervoorstelling  naar het waargebeurd verhaal van Louise Mack, een Australische  auteur en oorlogscorrespondente.  

  Een artikel geschreven door Louise verschijnt op 3 september 1914 in ‘The Daily Mail’: ‘An English woman in Antwerp’. Louise had een passionele liefde voor Antwerpen. Als in oktober alle journalisten na de hevige bombardementen de Scheldestad moeten verlaten, weigert ze te vertrekken. Ze blijft undercover in Hotel Terminus, zogenaamd in dienst als serveerster. Ze bedient de luidruchtige Duitse officieren die het hotel in beslag hebben genomen. Gedurende haar vrije uren aanschouwt ze de verschrikkelijke oorlogsgebeurtenissen. Louise schrijft al haar indrukken en ervaringen op. Zo sterven de, door de vluchtende Antwerpenaren achtergelaten, honden en katten langzaam van de honger. Hun jammerlijke gehuil houdt dagen aan. Louise beschrijft dit als de verschrikkelijkste nachten van haar leven. Het begint de Duitse officieren op te vallen dat Louise als serveerster geen woord praat. Ze wordt verraden en kan vluchten met de hulp van de eigenaar van Hotel Terminus, Henri.

  Louise schreef na het verlaten van haar geliefde Antwerpen en Vlaanderen het boek: ‘A Woman’s Experience In The Great War’ dat in 1915 wordt gepubliceerd en meteen een bestseller wordt. 

  Op zaterdag 19/05, zondag 20/05, zaterdag 26/05 en zondag 27/05 vindt er voor de voorstelling ook een stadswandeling plaats, gehost door Nicky Langley.  Indien u boekt voor de voorstelling zit deze wandeling in de prijs inbegrepen. 

  Gezelschap: Kunstencentrum Vlaams Fruit

  Acteurs: Nicky Langley, Koen Van Loocke, Ludo De Wit

  Tekst: Nicky Langley & Catrien Hermans

  Regie: Catrien Hermans

  Zang: Sopraan Ann De Renais, Nicky Langley

  Piano: Dirk Van der Linden

  Zaal: Het Klokhuis

  Prijs: €17, €15 (60+), €13 (studenten)

  Foto met dank aan Felixarchief, stadsarchief Antwerpen

  Deze voorstelling wordt vooraf gegaan door een themawandeling!

   

Speeldata:

17 mei 2018 t.e.m. 3 juni 2018
 -  Reserveren
 • MACBETH - MODEL 2.9 - KRONIEK VAN EEN VOORSPELDE ZELFVERNIETIGING

  LUDVIG ism KUNSTENCENTRUM VLAAMS FRUIT & DISTRICT HOBOKEN

  MACBETH - MODEL 2.9 - KRONIEK VAN EEN VOORSPELDE ZELFVERNIETIGING

  Geïnspireerd door Shakespeare en 100 jaar mensheid vertelt Macbeth – model 2.9 het verhaal van de generaal die te horen krijgt dat hij op een dag heerser zal worden.  Verteerd door ambitieuze gedachten en aangezet door zijn vrouw doodt hij Duncan voor diens troon. Een tiran, overmand door angst en schuldgevoel, verplicht om nog meer te doden om zichzelf te beschermen tegen ontmaskering.  Een bloedbad dat langzaamaan leidt tot krankzinnigheid en ten slotte, de dood.

  Want er zit een beest in elk van ons.

  Een voorstelling in samenwerking met District Hoboken, als onderdeel van het programma Hoboken Zomert. Het is een wandelvoorstelling, met zowel middag- als avondvertoningen.

  Gezelschap: LUDVIG ism KUNSTENCENTRUM VLAAMS FRUIT

  Tekst: Tom De Beckker

  Spel: Maja Van Honsté, Tine Truwant, Tine Priem, Brent Pannier, Robin David, Wim Peters, Ludo De Wit, Ken Verdoodt, Annelies Boel & Tom De Beckker

  Regie: Catrien Hermans

  !BELANGRIJK! > locatie: Fort 8 - Schansstraat,  Hoboken

Speeldata:

8 juni 2018 om 14.00u (try-out), 9 juni 2018 (première), 10 juni om 15.00u en 20.30u, 15 juni 2018 om 20.30u, 16 juni 2018 om 15.00u en 20.30u, 17 juni 2018 om 15.00u en 20.30u, 22 juni 2018 om 20.30u, 23 juni om 15.00u en 20.30u & 24 juni om 15.00u en 20.30u
 -  Reserveren
 • TRUTH OR DARE

  FEST

  TRUTH OR DARE

  Are you suffering?

  Do you need help with :

  - anxiety
  - burn-out
  - post traumatic stress
  - relationship problems
  - migraine
  - hypertension
  - atychiphobia
  - ...

  Join us in the ultimate therapy session: Truth or Dare!

  We live in abundant times. Anything we want is ours to take. Anything we imagine, we realise. 
  Yet antidepressant use is on the rise and psychotherapists are fully booked.

  'Truth or Dare’ is a physical theatre performance.
   
  Theater: Het Klokhuis
   
  Speeldata: 15/06 & 16/06 - 20u, 17/06 - 15u
   
  Tickets: 12€ (voorverkoop) / 15€ (kassa)
   

Speeldata:

15, 16 & 17 juni 2018
 -  Reserveren
 • SOUNDBITES - SOUTHERN HARMONY

  SOUNDBITES - SOUTHERN HARMONY

  Southern Harmony opereert volgens het principe van de stringbands van weleer: volledig akoestisch en zonder drums. De band brengt een mix van blues, country, bluegrass en oldtime folk. Laat u helemaal meevoeren met de warme sfeer en de prachtige klanken van Southern Harmony. 

   

  Steven Somers: stem en gitaar

  Jan Willems: clawhammer banjo en zang

  Pierre Van Den Haute: gitaar

  Charlotte Saelemakers: viool en zang

  Dirk Christiaensen: bas en zang

  prijs: €8

  zaal: Het Appeltje

Speeldata:

28 juni 2018 om 20u30
 -  Reserveren

Julles - Kunstencentrum Vlaams Fruit

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de opkomende evenementen bij KC Vlaams Fruit.

Vind ons op:

Facebook icon Youtube icon Instagram icon