Producties

 • TRY-OUT EINDEMAANDSCONFERENCE

  BERT GABRIËLS

  TRY-OUT EINDEMAANDSCONFERENCE

  Omdat het al lang op zijn verlanglijstje staat en omdat een jaarlijkse conference nu eenmaal een belangrijke traditie is geworden, maakt Bert in 2019 een jaaroverzicht.  Met een overzicht van politiek en economie in binnen- en buitenland, de staat van het klimaat, het dagelijks leven in de cybermaatschappij, de perikelen van de hedendaagse papa en elke hype die 2019 ons te bieden zal hebben.  Bert Gabriëls is één van de hardst werkende en meeste ervaren comedians van Vlaanderen.  Hij maakte al zes theatershows waarmee hij door heel Vlaanderen en Nederland toerde.  Hij werd bekend dankzij tv-programma's als 'Comedy Casino', 'Scheire en de Schepping', 'Absurdistan', 'Advocaat van de duivel' en natuurlijk 'Zonde van de Zendtijd.' 

  'Gabriëls is één van de meest veelzijdige Vlaamse komieken.' - De Morgen

  Sinds januari 2019 speelt Bert trouwens alvast elke maand een eindemaandsconference.  Meer weten?  Check www.bertgabriels.be

  tekst & spel Bert Gabriëls

  productie Gaya Scienza

  foto Johannes Vande Voorde

   

Speeldata:

9 oktober 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • GILI TRY-OUT 2019

  GILI + voorprogramma Piet Kusters

  GILI TRY-OUT 2019

  Nu Charlatan bijna klaar is met zijn publiek een loer te draaien, is het tijd voor een nieuwe show van Gili.

  Hij heeft een aantal truken in zijn mouw en wil die -op eigen risico- uittesten op zijn welwillend publiek.  Wie durft het aan?

  Voor de eerste keer neemt Gili een voorprogramma mee en dat is niemand minder dan Piet Kusters. Je hebt hem wellicht al aan het werk gezien dit jaar in Belgium’s Got Talent of jaren geleden als de Tovenaar in Iedereen Beroemd. Met zijn charme en humor pakt Piet u mee in een aanstekelijk verhaal. De maskers vallen even weg, u wordt uit uw comfortzone gehaald en krijgt er bakken vol nieuwe energie voor in de plaats. 

   

  Theater Het Klokhuis.

Speeldata:

zaterdag 12 oktober 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • UPCOMING COMEDY TALENT

  3PEES

  UPCOMING COMEDY TALENT

   

  Ontdek vandaag de comedians van morgen!

  Acht upcoming comedy talents werden door Peter Perceval begeleid en brengen vanavond hun comedy act.  Het wordt een aanval op de lachspieren!

   

  Theater Het Klokhuis

  prijs: €10

Speeldata:

16 oktober 2019 om 20u00
 -  Reserveren
 • QUEENIES

  TG WUIVEND RIET

  QUEENIES
  Een koning(inn)endrama met een hilarische hoek af.

  Queenies bekijkt en onderzoekt de verhoudingen in het fictieve geslacht Van Seksen-Hamburg. Een familie met koninklijke trekjes. Iedere gelijkenis met de werkelijkheid berust op toeval. Dus wie hier het Belgische Koningshuis in herkent, heeft last van teveel fantasie, van een zieke geest, of van beide. Maak kennis met …
  Opa Albert die zich zorgen maakt over de opvoeding van de kleine Elisabeth …
  Philip en Astrid die de woonkamer van oom Boudewijn willen verbouwen …
  Furie Fabiola en stijlicoon Liliane beluisteren samen Rachmaninov ...
  Het verjaardagsfeestje waarop de kleine Laurent wat uit de toon valt …
  Paola en Albert die een kunstwerk kopen van een zekere Delphine …
  Vader Leopold die koste wat het kost de familie-eer zal verdedigen…
  Amadeo en zij verloofde die tante Fabiola uitnodigen voor hun huwelijk …
  En met …koninklijke poetry slams van Louise Marie, Maria-Hendrika, Elisabeth en Astrid …

  Met: Aafke Bruining, Yorgo Fontaine, Nathalie Haspeslagh, Cis Van Peer
  Tekst & Regie: Ed Vanderweyden

Speeldata:

17 & 18 oktober 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • MIJN BRILJANTE SCHEIDING

  PALJAS PRODUCTIES

  MIJN BRILJANTE SCHEIDING

  Mijn Briljante Scheiding is een…nu ja, briljante monoloog.  Het personage Angele, verwikkeld in een lang aanslepende echtscheiding doet haar verhaal op een eerlijke, confronterende, soms pijnlijke manier, maar vol van amusante anekdotes. Het stuk springt van het tragische naar het komische in een oogopslag.  Om te lachen ‘ door je tranen heen.’  Grappig, intelligent en vol emoties.  Verwen jezelf.

  van Geraldine Aron

  met Annemarie Picard

  regie Machteld Timmermans

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

19 oktober 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > HET JAAR VAN DE STILTE 1942 + YVES STORMS

  HERMAN VAN GOETHEM + YVES STORMS

  CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > HET JAAR VAN DE STILTE 1942 + YVES STORMS

  Als je nog niet overtuigd was van dit nieuwe boek van de rector van de Universiteit Antwerpen, verklapten de aanwezigheid van de cameraploeg van VRT nieuws, burgemeester Bart De Wever en schrijver Jeroe Olyslaegers dat het een atypische, veelbetekenende boekvoorstelling zou worden in februari van dit jaar.

  Van Goethem brengt met 1942 verzwegen feiten uit het kanteljaar van de Tweede Wereldoorlog aan het licht.  De verhalen van slachtoffers die zich al dan niet toevallig in het verdomhoekje ophielden, het opportunisme van overheden tegenover de bezetter, ambtenaren die soms maar wat graag meewerkten met de Duitsers en hoe het er precies aan toeging bij de politiediensten tijdens deze Wereldoorlog.  Dit alles wordt beschreven in dagboekvorm én in de tegenwoordige tijd, een atypische keuze voor een non-fictie geschiedenisboek.

  Bart De Wever, zelf historicus van opleiding, had de eer het boek in te leiden.  Hij beschreef het boek in termen van 'noodzakelijk' en 'een meesterwerk.'  Van Goethem leest tijdens Cultuur Matuur voor uit z'n eigen werk.

   

  Yves Storms wordt omschreven als 'een gitarist van onberispelijke techniek, levendig en verfijnd muzikantschap en een zeldzaam gevoel voor innerlijke focus' (The Times).  Zijn repertoire beslaat alle stijlen, van rennaissance en barok tot hedendaags.  Zijn muzikale gevoeligheid en technisch vermogen inspireerden hedendaagse componisten om solo- en kamermuziekwerken en vijf concerti aan hem te wijden.  Hij trad op in vele Europese landen, Noord-Amerika, het Verre Oosten, met recitals in het Palais Royal & Palais des Beaux Arts in Brussel, het Concertgebouw in Amsterdam en Cami Hall in New York.

  Hij heeft meer dan twintig opnames op zijn naam staan en kreeg in 1977 de eerste prijs op de Oscar Espla-wedstrijd in Alicante en ontving later de Andres Segovia-prijs uit handen van Joaquìn Rodrigo. 

   

  Niet te missen dus deze double-bill van Cultuur Matuur!

  tickets: €15 (+koffie & taart)

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

21 oktober 2019 om 14u00
 -  Reserveren
 • VEERKRACHTIG ONTMOETEN

  RE-VITAE

  VEERKRACHTIG ONTMOETEN

  Een lezing over energie, veerkracht, tederheid, evenwicht, en nog zo veel meer.

  Benieuwd?  Kom dan luisteren!

  Theater Het Klokhuis.

Speeldata:

woensdag 23 oktober 2019
 -  Reserveren
 • OUD IJZER

  TG WUIVEND RIET

  OUD IJZER

  In deze zwarte komedie maken we kennis met de zeventigjarige eeneiige zesling Faire. 

  De zes zussen Faire groeiden op in verschillende pleeggezinnen, en gingen ieder hun eigen weg. Zeventig jaar later is Josine een rusteloze nymfomane, Iréne is een zakenvrouw en leidt haar eigen postorderbedrijf en fotostudio, Martha trouwde een industrieel uit een Duitse familie die worstelt met haar oorlogsverleden, Madeleine woont in bij haar schoondochter en dreigt in een instelling te verzeilen, Charlotte is een gerespecteerd filosofe (en handige afperster), en Louise trad uit het klooster en trouwde met een conservatief politicus. 


  Zes zussen, zes levens, zes vrouwen, zes karakters, zes verhalen ... Tussen de zes zussen bestaat bovendien een even geheimzinnige, als onbreekbare band. Dat blijkt pas echt, wanneer uit het niets een zekere Pauline Faire opduikt. Een zevende, en onbekende zus. Of toch niet? De cirkel van het verleden lijkt zich te sluiten. Of begint alles weer opnieuw? 
   
  De zussen Faire lijken zeven keurige dametjes die geen vlieg kwaad doen. Maar omdat geen van de zussen wil zijn wie zij is, is niemand van hen wie zij lijkt te zijn. Dat wordt duidelijk wanneer onverwachte gebeurtenissen de zussen dwingen tot extreme keuzes met verstrekkende gevolgen ... 

  "OUD IJZER" is een zwarte komedie die op ironisch-sarcastische toon thema's behandelt als identiteit, aftakeling, liefde en dood. Het stuk toont momentopnames uit zeven vrouwenlevens. Samen vormen die een groteske dwarsdoorsnede van een ijzeren generatie die vecht tegen het etiket 'grijze plaag'. Want iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn ... 

  met Marilou Mermans, Yorgo Fontaine & Faye Jacquemin

  tekst & regie Ed Vanderweyden


Speeldata:

24, 25 & 26 oktober 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • WEERWOLVEN

  SWAAJP IMPROTHEATER

  WEERWOLVEN

  Beleef een spannende avond in het theater!
  Swaajp improtheater brengt de voorstelling Weerwolven, een combinatie van improvisatietheater en het spel “Weerwolven van Wakkerdam”van 999 games.
  De spelers nemen het publiek mee naar Wakkerdam, een klein, afgelegen dorpje. De rust wordt er wreed verstoord wanneer er een wolvenplaag uitbreekt.
  ’S nachts gaan de wolven op jacht om een onschuldige burger te vermoorden. Overdag proberen de dorpelingen samen met het publiek de weerwolven te ontmaskeren en te doden. 
  Maar hoe herken je een weerwolf ? Wie is te vertrouwen?
  Het publiek heeft het laatste woord en beslist welke dorpelingen worden terechtgesteld.

Speeldata:

Zondag 27 en maandag 28 oktober om 20u30 in Theater Het Klokhuis.
 -  Reserveren
 • DE SPIEKPIETJES

  DE SPIEKPIETJES

  'De Spiekpietjes' is een mini-musical voor alle kinderen die de Sint een warm hart toedragen, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Thaïs Vanderheyden. 

  In deze musical leren we wat je allemaal moet kunnen om een ECHT Spiekpietje te zijn. Krijgen de Pietjes op het einde hun Spiekpietjesdiploma van Sinterklaas?

   

  Dit ervaar je allemaal in 50 minuten pure FUN!

  Deze musical werd gecreëerd door Tom Dewulf en Jolijn Antonissen van Weerwolf vzw. Dit gezelschap won recent nog de 11e editie van het ‘Kindertheaterfestival Spekken’ te Gent met hun voorstelling ‘Lotta en de Slodderkip’. Ditzelfde team bruist nu in ‘De Spiekpietjes’ van energie en zingt bekende en nieuw geschreven Sinterklaasliedjes. Een dynamisch en interactief kinderspektakel dat garant staat voor een perfecte familienamiddag!

   

  Als kers op de taart krijg je met een ticket voor de musical GRATIS toegang tot ‘De Spiekpietjes EXPO’ in Kasteel Den Brandt (Antwerpen), op een datum naar keuze!

   

  Dit jaar is de expo gebaseerd op het populaire boek ‘SOS Stoomboot’: De stoomboot van Sinterklaas is onderweg naar ons land. Hij is helemaal volgeladen met cadeautjes! Maar dan ... BOEM! ... gaat de stoommotor kapot. De boot is stuurloos! Kunnen de Spiekpietjes dat op tijd repareren?

   

  Theater Het Klokhuis

   

Speeldata:

27/28/29/30/31 oktober 2019 en 1, 2 & 3 november 2019 - telkens om 11u00, 3 november om 11u00, 13u00 en 15u00
 -  Reserveren
 • INSPIRING SPEECHES

  3PEES

  In juli begon een nieuwe groep aan de opleiding Spreken zoas TED van Inspiring Speech en werden de deelnemers gedurende de zomervakantie begeleid door de ervaren coaches Peter Perceval en An Nelissen.  

  Het einddoel:hun eigen volwaardige keynote speech maken rond een zelf gekozen onderwerp.

  De deelnemers van de vorige reeksen kregen volle zalen en heel veel lof.  Nu is het eindelijk zo ver voor de volgende lichting!

  Op zaterdag 2 november halen de deelnemers het beste in zichzelf naar boven en brengen ze voor het eerst hun speech voor het publiek.

  Ook benieuwd naar deze nieuwe talenten en hun inzichten in de meest diverse onderwerpen? 

  Boek snel je tickets!

Speeldata:

2 november 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • DE MAN DIE HET WIST

  DE SPELING

  DE MAN DIE HET WIST

  In een piepklein theatertje hebben 5 acteurs het plan opgevat om in één voorstelling het volledige oeuvre van Hitchcock te verwerken. In een doldwaas verhaal komen details van de films van "The Master of Suspense" in sneltempo bij elkaar.
  Van "Rear Window", "Jamaica Inn", Rebecca" tot natuurlijk de klassiekers als "The Birds", North by Northwest" en "Psycho". Een ontspannen theateravond gegarandeerd.

  Regie: Geert Verheyen & Werner Mollet

  Cast: Werner Mollet, Tony De Buyser, Denis Iberdemaj, Ilse Van Mellaert en Lotte Van Attenhoven.

  Prijs 17€

  Reservatie via deze link.

Speeldata:

8/11, 9/11, 10/11, 15/11, 16/11 en 17/11
 -  Reserveren
 • CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > ANTWERPEN VIERT BREUGHEL

  GUUSJE VAN TILBORGH

  CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > ANTWERPEN VIERT BREUGHEL

  Dulle Griet, de vrouw op het gelijknamige schilderij van Pieter Bruegel de Oude, dat in het Mayer Van Den Bergh museum in Antwerpen hangt, is wereldberoemd.  

  Maar niemand die weet wie ze was of had kunnen zijn:

  Een toevallige passante?

  Een uitgesloten poorteres?

  En wat zegt ze?  Of wat wil ze zeggen?

  Romanschrijver Erik Vlaminck schreef een intrigerende theatertekst over Bruegels Dulle Griet.

  Over de Dulle Griet van toen en vandaag.

  Een draaikolk van woorden, zinnen en verzinsels, van grote giften en griezelige gedachten.

  Actrice Guusje Van Tilborgh prikkelt, ratelt en spartels door woorden en beelden.

  Zij brengt Dulle Gulle Griet tot leven.

   

  auteur Erik Vlaminck

  spel Guusje Van Tilborgh

  prijs €15

  Theater Het Klokhuis/Foyer

   

   

   

   

Speeldata:

18 november 2019 om 14u00
 -  Reserveren
 • CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > PRIMA DONNA'S

  ANOUK & SANNE

  CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > PRIMA DONNA'S

  Een niet te missen programma met de meest populaire bladzijden uit de de Weens operette en de Amerikaanse musical. Een jonge en frisse kijk op bekend repertoire voor een rijper publiek.

  Prijs €15

  Theater Het Klokhuis/Foyer

   

Speeldata:

19 november 2019 om 14u00
 -  Reserveren
 • DULLE GRIET

  GUUSJE VAN TILBORGH

  DULLE GRIET

  Dulle Griet, de vrouw op het gelijknamige schilderij van Pieter Bruegel de Oude, dat in het Mayer Van Den Bergh museum in Antwerpen hangt, is wereldberoemd.  

  Maar niemand die weet wie ze was of had kunnen zijn:

  Een toevallige passante?

  Een uitgesloten poorteres?

  En wat zegt ze?  Of wat wil ze zeggen?

  Romanschrijver Erik Vlaminck schreef een intrigerende theatertekst over Bruegels Dulle Griet.

  Over de Dulle Griet van toen en vandaag.

  Een draaikolk van woorden, zinnen en verzinsels, van grote giften en griezelige gedachten.

  Actrice Guusje Van Tilborgh prikkelt, ratelt en spartels door woorden en beelden.

  Zij brengt Dulle Gulle Griet tot leven.

  auteur Erik Vlaminck

  spel Guusje Van Tilborgh

  Theater Het Klokhuis/Foyer

   

Speeldata:

28 & 29 november om 20u30
 -  Reserveren
 • CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > ZWIJGEN

  INGRID VAN DER VEKEN

  CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > ZWIJGEN

  Waarom botst elke vraag over de Tweede Wereldoorlog op de wrokkige stilte van een vader? Waarom krijgt een vijfjarig meisje een pop die als twee druppels lijkt op haar moeder ? En wat gebeurde er met de oom van wie elk spoor zo zorgvuldig was uitgewist?

  De geheimen uit haar kindertijd voeren de auteur naar wat haar ouders altijd hebben verzwegen. Hoe de grote geschiedenis samenviel met de kleine, een wereldoorlog doorklonk in de intiemste oorlog denkbaar. En hoe, meer dan de keuze voor het verkeerde kamp of een verboden liefde, het zwijgen daarover levens bepaalde. Want wat onbespreekbaar blijft, wordt uiteindelijk onomkeerbaar.

  Een precieus boek over waarheid en leugen, over keuzes en hun gevolgen. Over wat in talloze families werd en nog steeds wordt toegedekt.

  tickets: €15 (+koffie & taart)

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

16 december 2019 om 14u00
 -  Reserveren
 • CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > KERSTCONCERT SHOP FOR THE PERFECT TREE

  VERONIQUE SODANO FEAT. DE BAND

  CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > KERSTCONCERT SHOP FOR THE PERFECT TREE

  Veronique Sodano is een half Italiaanse, half Nederlandse zangeres.  In 2005 cum laude afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als jazz zangeres.

  Als Italiaanse kan ze als geen ander kerstvieren, met z'n allen aan een lange tafel lekkere dingen eten, drinken en gewoon bij elkaar zijn.

  Speciaal voor de decembermaand heeft ze haar lievelingskerstliedjes uitgekozen, van niet te vermijden klassiekers tot de minder bekende pareltjes en hier en daar een eigen lied.  

  Dus voor wie van kerst houdt, of er juist tegenop ziet: kom genieten en meezingen met de mooie muziek die Veronique en haar band in een gezellige ongedwongen sfeer voor jullie zullen spelen.

  zang Veronique Sodano

  sax David Lucas

  piano Rein Godefroy

  bas Luciano Poli

  drums Pim Dros

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

17 december 2019 om 14u00 (Cultuur Matuur) + 20u30 (avondvoorstelling)
 -  Reserveren
 • NIEUWJAARSCONCERT

  AN LAUWEREINS

  NIEUWJAARSCONCERT

  Voor de fijnproevers wordt dit een namiddag om van te smullen.  Op haar bekende manier rijgt An Lauwereins naadloos alle bravourestukken uit het lichte genre aan elkaar. Musical, chanson, evergreens, Weense muziek, een vleug opera...

  Theater Het Klokhuis

   

Speeldata:

19 januari 2020 om 15u00
 -  Reserveren
 • IMPROVISATIONAL THEATRE IN ENGLISH

  SWAAJP INVITES

  IMPROVISATIONAL THEATRE IN ENGLISH

  Are you ready for an improvised theatre show full of new stories, surprising adventures with intriguing plot twists, sometimes emotional and frequently hilarious?

  Swaajp Improtheater presents the next episode of their monthly improv theatre show ‘Swaajp Invites’ in which they invite international guest improvisers to perform with them.

  We would love to tell you more, but since everything is always made up on the spot by these actors, the only way to find out is to book a ticket and join their trip.

Speeldata:

Zaterdag 25 januari 2020 om 20 u Zaterdag 29 februari 2020 om 20 u
 -  Reserveren
 • DE ‘GEZONDE’ VROUW?...’T ZIJN DE HORMONEN...

  MARTINE PRENEN

  DE ‘GEZONDE’ VROUW?...’T ZIJN DE HORMONEN...

  Een zoektocht naar gezond én plezierig leidde tot deze show. Want natuuuuurlijk willen we allemaal ‘lekker’ in ons vel zitten en ‘bakken’ energie hebben om elke dag van te tanken.

  Maar hoe doe je dat en nOg belangrijker hoe begin je eraan? Met haar ‘50 – something’ jaren op de teller en een master van gezondheids- en voedingscoach op zak loopt Mar10 , net zoals de meesten onder ons, nog regelmatig tegen zichzelf aan.

  En dat blijkt helemaal onze eigen schuld niet te zijn. Integendeel, ons lijf wordt eigenlijk mede bestuurd door een hoop dingen en wezens waar we amper vat op hebben… Mar10 geeft ons een kijkje in haar en zodoende ook, onze interne keuken. Om tot de conclusie te komen dat we er misschien tOch controle over kunnen krijgen ?

  Want als je systeem uit balans is dan krijgt een vrouw een snor en een man borstjes?.. dat kan toch niet de bedoeling zijn?.. Dus wat doe je dan?..

  Mar10 laat zien hoe ze zich staande houdt op dat slappe koord van een gezond leven leiden. Zo legt ze uit wie er achter je cravings zitten en hoe je ‘guilty pleasure’s ‘ of ‘goestingeskes’ onder controle kan houden (of niet ?). Over hoe je stress kan gebruiken als een vriendje ipv de vijand wat je kan doen als je ’s ochtends zonder sloten koffie écht niet uit je ‘zombie’-status geraakt en wat je moet doen als je in paskotjes altijd een zenuwinzinking nabij bent..

  Kortom een voorsteling met heel veel ‘aha erlebniss’ en toch wat handige tips om blij in je vel te zitten.

   

  Mar10 neemt zichzelf niet TE serieus, er moet ruimte over blijven voor een ‘pateeke’ of een goed pakje friet. Er is ruimte voor humor, inzicht en zelfs een paar gezonde tips & trucs. En vooral ’t is écht niet allemaal onze eigen schuld. Ga vervolgens naar huis, voel je een stuk ‘gezonder’ en geef licht af… Zeg thuis dat ze hun zonnebril alvast opzetten ?

  ITS OKAY NOT TO LIKE ME.
  NOT EVERYONE HAS GOOD TASTE.

  Theater Het Klokhuis

  Prijs: €16

Speeldata:

Donderdag 30 januari 2020 om 20u30
 -  Reserveren
 • SPORTMAN II - TRY-OUT

  Ruben Van Gucht & Mathieu en Guillaume

  SPORTMAN II - TRY-OUT

  Daar is ‘m, daar is ‘m! Moet er nog zand zijn? Gaaaaaan Jan, ze kunnen niet volgen! (R. De Saedeleer)

  In SPORTMAN II gaat Ruben Van Gucht op jacht naar legendarische uitspraken in de sportgeschiedenis. Grappige, beklijvende, historische en inspirerende uitspraken. Aan de hand van legendarische oneliners vertelt Ruben Van Gucht het verhaal achter de quote, het verhaal van de persoon die ze uitsprak, het verhaal van wat de gevolgen ervan waren en vooral hoe die woorden een rol spelen in het leven van Ruben Van Gucht. Opnieuw geflankeerd door troubabroers Mathieu & Guillaume. Wie de eerste tournee van SPORTMAN bijwoonde, weet dat het een verrassende avond wordt.

  SPORTMAN II is opnieuw een inkijk in het leven van Ruben Van Gucht, maar vooral een trip down memory lane, langsheen grote kampioenen met grote verhalen en kleine kampioenen met kleine anekdotes.

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

vrijdag 31 januari om 20u30
 -  Reserveren
 • MIJN WERK

  Raf Coppens

  MIJN WERK

  Om de tien seconden een grap, snel en snedig, zonder vervelende boodschap. Het centrale thema is "werk".

  Werken in de tuin, werk in de kringloopwinkel, werk in het huishouden, andere mensen hun werk, transgenderwerken. ...

  Inkom: €15

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

donderdag 6 februari 2020 om 20u30
 -  Reserveren
 • DE (ON)ZIN VAN DE LIEFDE

  MAURICE MULDERIJ

  DE (ON)ZIN VAN DE LIEFDE

  Met een show die als titel 'De (on)zin van de liefde 'draagt, weet je als publiek dat het geen lofzang op de romantiek wordt. De vragen die Lovecoach Maurice Mulderij zijn toehoorders stelt, worden aarzelend beantwoord met wat besmuikt gegrinnik. 'Wie denkt er, tijdens het vrijen, wel eens aan een ander?' is er zo een.

  Mulderij confronteert ons met gedrag en verontrustende gedachten die we herkennen doch met moeite erkennen: het leugentje om bestwil, de heimelijke verlangens en irreële verwachtingen. Het is niet de liefde op zich, die hij hekelt. Eerder de wijze waarop wij er invulling aan geven Daarbij spaart hij zichzelf niet en weet hij met zijn speelse humor te voorkomen dat zijn 'college' ongemakkelijk of bitter wordt. De sfeer die hij creëert heeft meer iets weg van vrienden onder elkaar die bij een goed glas wijn bekentenissen delen. Soms wat gegeneerd, maar ook opgelucht, lachend, 'Heb jij dat ook?'

  Dit wordt afgewisseld met liedjes die hij zelf heeft geschreven. Enkele songs zijn luchtig of ironisch maar de meeste zijn serieus van toon. Achter de piano maakt het publiek kennis met een andere Maurice Mulderij. De spring in 't veld van zoëven maakt dan plaats voor een gevoelige troubadour die zingt over pijn en afscheid.

  Muzikaal wordt Maurice begeleid door Ton Snijders en Christan Grotenbreg, die hun sporen ruimschoots verdiend hebben als vaste muzikanten van Frank Boeijen, Stef Bos en Rob de Nijs.

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

14 februari 2020 om 20u30.
 -  Reserveren
 • TUSSEN ZUSSEN

  PALJAS PRODUCTIES

  TUSSEN ZUSSEN

  Isabel bezoekt haar zus Linda. De zussen zijn totaal verschillend .  Linda  is moeder van 3 kinderen en gelukkig getrouwd met een tandarts. Isabel is een talentvolle kunstenares met een voorkeur voor foute mannen. Het duurt  niet lang of de strijdbijl wordt liefdevol  opgegraven en  ze hervallen in hun kinderachtige typische zussen gekibbel waar verleden en heden cruciaal blijken te zijn. Blijven ze steken in het verleden, of zijn ze in staat hun leven een andere wending te geven? Blijkt dan ook nog dat  Isabel met een bepaalde missie naar haar zus is  gekomen … Een indringende voorstelling over de moeizame relatie tussen twee zussen. Humor en ontroering.

  van Myranda Jongeling (gebaseerd op een roman van Tessa de Loo)

  met Marleen Merckx en Anne-Mieke Ruyten

  regie Els Olaerts

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

7 maart 2020 om 20u30
 -  Reserveren
 • ONDER DRUK

  Tania Poppe

  ONDER DRUK

  Tania Poppe belicht vanuit alle mogelijke hoeken hoe we onszelf tot in het absurde toe wringen in een leven Onder Druk. Ze legt met een vette knipoog een vicieuze cirkel bloot.
  Grappig en pijnlijk herkenbaar.
  Geef toe, iedereen voelt de druk.
  Niet alleen de mildlifers, ook jongeren, pubers en zelfs kinderen voelen het. 
  Maar vooral de gepensioneerden. Druk dat die het hebben! 
  We leven in een maatschappij waar we blijkbaar nooit aan deze druk kunnen ontsnappen. Zelfs als we er echt uit willen, loert 'de druk' om de hoek.
  Velen dromen ervan van om eruit te stappen.
  Sommigen doen het ook echt.. een bed & breakfast in la douce France, leven als God in Frankrijk... tot blijkt dat je ook daar constant de slaaf bent…

  Tania Poppe : Bekend van Ad Fundum, Ons Geluk, Congo en recent met eigen theaterproducties "Moi Non Plus" met Ianka Fleerackers en Ann Ceurvels, Stand up Tragedy "Helpende Handen" met Veerle Malschaert en regie "237 redenen voor Seks" met Axel Daeseleir

  Tekst & Spel : Tania Poppe

  Coach : Ann Ceurvels

Speeldata:

donderdag 19 maart 2020 om 20u30
 -  Reserveren
 • KLEINE ENCYCLOPEDIE VAN DE EENZAAMHEID

  Tg WUIVEND RIET

  Tragikomedie naar het boek van Johanna Spaey (Uitgeverij De geus, Amsterdam)

  Er zijn evenveel definities van eenzaamheid als er mensen zijn die de eenzaamheid ervaren. Vaak wordt het begrip eenzaamheid gedefinieerd vanuit een negatief gevoel: een gemoedstoestand die met een gevoel van leegte, isolement, verdriet en depressiviteit gepaard gaat. Tg WUIVEND RIET benadert de eenzaamheid in samenhang met kunst, liefde, wetenschap en tal van andere gebieden. Zo werpen ze een verrassend nieuw licht op een begrip dat we minder goed kennen dan we denken. Er moet iets zijn met eenzaamheid waardoor we haar steeds weer opzoeken.

  Is die eenzaamheid zelfgekozen, zelf- opgelegd, aangeboren of gedwongen?

  Met: Aafke Bruining, Marilou Mermans en Ellen Van de Poel

  Tekst: Johanna Spaey en Ellen Van de Poel (dialogen)

  Regie: Ed Vanderweyden

Speeldata:

20 en 21 maart 2020 om 20u30
 -  Reserveren
 • MOTIE VAN WANORDE

  DE SPELING

  MOTIE VAN WANORDE

  Een Slippertje! Maar wat als dit gebeurt op regeringsniveau. Het kleinste lekje of het minste gerucht kan leiden tot een aftreden... dus moet alles uiterst vertrouwelijk behandeld worden. Wanneer Rik De Neucker, staatssecretaris in de regering, een avondje wil doorbrengen in suite 648 van het Albert I hotel met Jeanine Wouters -typiste van de oppositie- loopt alles danig uit de hand. Gelukkig is er Jos Debock, zijn secretaris. Maar als deze laatste had geweten in welke situaties hij door de leugens van chef zou terechtkomen, had hij zeker voor "de eer" bedankt.

  Regie: Ronny Verheyen

  Cast: Werner Mollet, Stef Boermans, Oswald Van Bedaf, Tom Haezendonck, Ilse Van Mellaert, Veerle Vandereycken, Marie-Christina Leon

  Data: 27/03, 28/03, 29/03, 3/04, 4/04 en 5/04

  Prijs: 17€

  Reservatie via deze link.

Speeldata:

(zie hoger)
 -  Reserveren
 • GATEN

  THEATER M

  GATEN

  Een ontzettende grappige voorstelling over wel of niet vergeten… Een zwarte komedie over verdwalen in het geheugen….

  Bernard Vandewalle is dementerend. Elke maand zoekt zijn kleinzoon Kevin hem op. De sfeer tussen grootvader en kleinzoon is verre van optimaal. De beginnende dementie vreet gaten in Bernards geheugen. Zowel zijn oorlogsverleden als de persoonlijke herinneringen zijn troebel. Maar wat is Bernard vergeten en wat verzwijgt hij doelbewust?

  Een tikkeltje tegendraads, een beetje maatschappijkritisch… maar vooral veel… humor!

  In een regie van Lieven Debrauwer (Pauline en Paulette, Confituur,…)

  “Als gij dat niet kunt aanvaarden, dan zult ge hier alleen wegkwijnen met uw verhalen. Wij zien u graag.”

  Cast: Walter Smits, Ken Verdoodt
  Regie: Lieven Debrauwer
  Tekst: Robin David, Yves De Lathauwer

Speeldata:

Di 5 mei om 14 u en do 7 mei om 20u30 in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • KINGS

  Dirk De Deken en Yorgo Fontaine, e.a

  De queeste van Koning Leopold II om met harde hand het “arme” Congo te kolonialiseren.
  Het deblacle van Koning Boudewijn om de dekolonisatie van Congo in goede banen te leiden.
  Twee geëngageerde vorsten.
  Twee tegenstrijdige visies.
  Twee bittere mislukkingen...

  “Qui oubliera enfin les fusillades où périrent tant de nos frères, les cachots où furent brutalement jetés ceux qui ne voulaient plus se soumettre au régime d’une justice d’oppression et d’exploitation.Tout cela, mes frères, nous en avons profondément souffert.”

  (Patrice Lumumba, 30 juni 1960, toespraak n.a.v. de dipenda.)

  Voorstellingen: vrij 8 en za 9 mei om 20u30

  Spel: Dirk De Deken en Yorgo Fontaine, e.a.

  Tekst: Nathalie Haspeslagh en Ed Vanderweyden

  Regie: Ed Vanderweyden

Speeldata:

vrijdag 8 en zaterdag 9 mei om 20u30
 -  Reserveren
 • MIDAIR

  LAVALU

  MIDAIR

  Deel twee.

  Het nachtelijke dromen van haar vorige programma 'Solitary High' zet pianiste en zangeres LAVALU nu om in léven.

  Satie maakt plaats voor Bach.

  En Debussy voor Pärt.

  Als je de waterval eenmaal laat stromen gutst hij zo de snaren in.

  Sommige songs kabbelen als een beekje.

  Andere stormen de piano door om je op te laten springen uit je stoel en te roepen:

  'Ik wil ook liefhebben, nu!'

  LAVALU haalt de hekken voor je hart weg met haar 'Kamermuziek voor nu'.

  Zit achterover.

  Ogen dicht.

  Droom weg met beide voeten op de grond.

  De muziek kronkelt en streelt.

  LAVALU straalt.

   

  Theater Het Klokhuis.

Speeldata:

16 mei 2020 om 20u30
 -  Reserveren

Julles - Kunstencentrum Vlaams Fruit

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de opkomende evenementen bij KC Vlaams Fruit.

Vind ons op:

Facebook icon Youtube icon Instagram icon