Producties

 • EINDELIJK! EINDELIJK!

  Lief publiek,

  EINDELIJK! EINDELIJK !

  We zijn weer open en kunnen u terug ontvangen in ons gezellig theater Het Klokhuis. Wat hebben we u gemist!

  We maken theater voor u, zonder uw aanwezigheid, applaus, leuke reacties heeft het weinig zin.

  Uw aanwezigheid kleurt de voorstelling en brengt ze tot leven!

  We hebben een mooi najaar voor u samengesteld en de brochure verschijnt op 05 augustus 2021.

  U kan deze online raadplegen via www.vlaamsfruit.be of bestellen via info@vlaamsfruit.be. We sturen de brochure per post naar u toe.

  We maken er samen een spetterend en boeiend najaar 2021 van!

Speeldata:

 -  Reserveren
 • HOW TO BE A PRIMA DONNA

  HOW TO BE A PRIMA DONNA

  De Prima Donna's nemen hun blik en veger mee om het soms nog oubollige imago van opera eens flink af te stoffen. 'How to be a Prima Donna' brengt operaklassiekers met humor, uitgevoerd door twee jonge dames en een pianist. Een toegankelijke, dynamische voorstelling over grote dromen, ambities en confrontaties met de werkelijkheid. En dat op de prachtige klanken van de eeuwenoude operamuziek. De voorstelling beleefde in december een weergaloze, uitverkochte première. Nu zijn de dames onderweg om het Nederlandse en Belgische publiek voor zich te winnen en hen te doen vallen voor opera. Vinden we dan eindelijk het antwoord op de vraag: How to be a Prima Donna?

  Credits:

  Zang & Spel: Anouk Antonissen & Sanne Vleugels

  Piano: Gabrielka Clout

  Regie: Xander Straat

Speeldata:

Zondag 29 augustus 2021 om 15u in Theater Het Klokhuis.
 -  Reserveren
 • ONDER DRUK

  Tania Poppe


  ONDER DRUK

  Tania Poppe belicht vanuit alle mogelijke hoeken hoe we onszelf tot in het absurde toe wringen in een leven Onder Druk. Ze legt met een vette knipoog een vicieuze cirkel bloot.
  Grappig en pijnlijk herkenbaar.
  Geef toe, iedereen voelt de druk.
  Niet alleen de mildlifers, ook jongeren, pubers en zelfs kinderen voelen het. 
  Maar vooral de gepensioneerden. Druk dat die het hebben! 
  We leven in een maatschappij waar we blijkbaar nooit aan deze druk kunnen ontsnappen. Zelfs als we er echt uit willen, loert 'de druk' om de hoek.
  Velen dromen ervan van om eruit te stappen.
  Sommigen doen het ook echt.. een bed & breakfast in la douce France, leven als God in Frankrijk... tot blijkt dat je ook daar constant de slaaf bent…

  Tania Poppe : Bekend van Ad Fundum, Ons Geluk, Congo en recent met eigen theaterproducties "Moi Non Plus" met Ianka Fleerackers en Ann Ceurvels, Stand up Tragedy "Helpende Handen" met Veerle Malschaert en regie "237 redenen voor Seks" met Axel Daeseleir

  Tekst & Spel : Tania Poppe

  Coach : Ann Ceurvels

Speeldata:

NIEUWE DATUM : 16 september 2021 om 20u30
 -  Reserveren

  TRAILER


 • Wonderlijk

  Erik Burke

  Wonderlijk

  Luisteren naar een verteller is altijd een belevenis. Verhalen groeien uit de stemming van het moment. En klinken dus elke keer weer anders. De kunst van het vertellen is oer-oud. Beroepsvertellers waren ooit de schatbewaarders van ons collectieve geheugen! Vandaag moet alles snel en flitsend. Misschien verklaart dat deels waarom vertellen opnieuw zoveel succes heeft. De tijd nemen om te vertragen. Om te luisteren. Om je te laten meevoeren naar de dieperliggende wereld van… WonderLijk!

  Erik Burke vertelt een heerlijk familieverhaal. Over moeders en liefde en schuld en opoffering. Oh ja, er lopen ook enkele mensen in deze vertelling rond, die eigenlijk niet meer leven. Maar griezelig wordt het nooit, want in elke familie valt er wel eens een lijk uit de kast, toch? Je moet het in elk geval horen, om het te geloven.

Speeldata:

Dinsdag 21 september 2021 om 14 u
 -  Reserveren
 • MIDAIR

  LAVALU

  MIDAIR

  Deel twee.

  Het nachtelijke dromen van haar vorige programma 'Solitary High' zet pianiste en zangeres LAVALU nu om in léven.

  Satie maakt plaats voor Bach.

  En Debussy voor Pärt.

  Als je de waterval eenmaal laat stromen gutst hij zo de snaren in.

  Sommige songs kabbelen als een beekje.

  Andere stormen de piano door om je op te laten springen uit je stoel en te roepen:

  'Ik wil ook liefhebben, nu!'

  LAVALU haalt de hekken voor je hart weg met haar 'Kamermuziek voor nu'.

  Zit achterover.

  Ogen dicht.

  Droom weg met beide voeten op de grond.

  De muziek kronkelt en streelt.

  LAVALU straalt.

  Lees hier alvast een interview met Lavalu (NRC-16 oktober 2019).

  → Benieuwd naar het album? Beluister het via Spotify.

  Theater Het Klokhuis.

Speeldata:

zaterdag 25 september 2021 om 20u30
 -  Reserveren
 • Oppasopa - Cultuur Matuur

  Oppasopa - Cultuur Matuur

  Rik Hoogendoorn is grootvader geworden van een kleinzoon waar hij één dag in de week op past en daarmee toegetreden tot het groeiende legioen van oppasopa’s. Die nieuwe verantwoordelijkheid brengt hem herinneringen aan zijn eigen jeugd en vaderschap. Hij ziet overeenkomsten maar vooral verschillen tussen hoe er in drie generaties werd en wordt gedacht over het krijgen en opvoeden van kinderen en verwondert zich over de millennials die zich steeds meer ontpoppen als de watjes generatie.

  In Oppasopa wordt menig kritische noot gekraakt over de helikopterouders van nu en maakt de kleinzoon kennis met de normen en waarden van zowel zijn groot- als overgrootouders wat resulteert in een theatermonoloog vol herkenbare en hilarische momenten.

  Rik Hoogendoorn (1958) ging eind jaren zeventig naar de Kleinkunst Akademie te Amsterdam en was vanaf begin jaren tachtig te zien in vele theaterproducties waaronder de succesvolle Echte Mannen voorstellingen 'Het Rookkwartier' en 'De Twintigste Eeuw in Duo's'.

  Bekend werd hij met zijn rollen in tv-programma’s als ‘Sesamstraat’ en ‘Kees en Co’. Daarnaast schreef hij twee kinderboeken en bracht hij als singer-songwriter meerdere cd’s uit.

  Tekst: Rik Hoogendoorn

  Regie: Helmert Woudenberg

Speeldata:

di 28 september om 14 u
 -  Reserveren
 • CHEMODAG IS DE BESTE DAG VAN DE WEEK

  Tg. WUIVEND RIET


  CHEMODAG IS DE BESTE DAG VAN DE WEEK

  Theatergezelschap WUIVEND RIET verwierf de exclusieve rechten voor de theaterbewerking en enscenering van het boek van journaliste/hoofdredacteur LIESBETH VAN IMPE.

  Ook Liesbeth Van Impe verwachtte niet écht dat de wereld zoals ze die kende op het punt stond te verdwijnen. Toen Liesbeth haar diagnose 'borstkanker' kreeg, vielen er veel dingen in duigen, maar ze wist wel: hier ga ik géén boek over schrijven. De diagnose is dus niet de enige verrassing gebleken. En toch is dit niet het soort boek geworden waaraan ze dacht, eentje dat het heeft over moed en de wijze lessen die er getrokken moeten worden. Neen, gaandeweg merkte Liesbeth dat het vooral de nuchtere, van drama ontdane verhalen waren die hielpen. Dit is geen verhaal over positief denken. Kanker trekt zich daar maar weinig van aan. Er valt niet te onderhandelen. Dit is het verhaal over een jaar op krukken, over de plaats van ziekte en gebrek in een Insta-perfecte wereld. Liesbeth heeft het overleefd, en dat is genoeg. Met dit boek toont ze lotgenoten en iedereen die nog steeds geen kankerpatiënt in de ogen durft te kijken hoe kankerland eruit ziet en hoe je er kunt doorreizen.

  Toen ik dit boek schreef, hoopte ik dat anderen er iets zouden in herkennen, er iets zouden mee kunnen. Dat Tg Wuivend Riet met de tekst aan de slag wil om er weer iets nieuws mee te doen, overtreft mijn stoutste verwachtingen. Zo blijven we dat noodzakelijke gesprek over kanker, maar vooral met elkaar, verder voeren.

  — Auteur Liesbeth Van Impe

  Wat mij raakt in 'Chemodag is de beste dag van de week' is de eerlijkheid en authenticiteit. Vlotte taal en stijl. Nuchtere toon zonder franjes. Een drama, maar ontdaan van pathos of gemoraliseer. Een persoonlijk verhaal maar met een tijdloos en universeel thema.

  Een voorstelling die moet gemaakt worden, die ìk wil maken. Die uitdaagt en bevraagt, die knarst en knaagt, die de toeschouwer een taal- en beeldenwereld aanreikt die nieuwe deuren opent. Consequent. Zonder aan te kloppen. — Regisseur Ed Vanderweyden

  Met: Ellen Van de Poel

  Naar het boek van: Liesbeth Van Impe

  Bewerking & regie: Ed Vanderweyden

Speeldata:

1,2 oktober 2021 om 20u30
 -  Reserveren

  TRAILER


 • Naar een leven zonder kanker?

  Filip Lardon

  Naar een leven zonder kanker?

  Naar een wereld zonder kanker? Hoe wetenschap de ziekte overwint.

  Het kankeronderzoek staat aan de vooravond van grote ontdekkingen. Professor Filip Lardon voorspelt dat tussen dit en tien jaar 80 procent van de mensen met kanker chronisch zal kunnen behandeld worden.

  ‘Naar een wereld zonder kanker?’ is een voordracht vol hoop. Filip Lardon, hoogleraar aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen en diensthoofd van het Centrum voor Oncologisch Onderzoek van de Universiteit Antwerpen, beschrijft helder en bevattelijk hoe de wetenschap zeer snel terrein wint en stilaan de ziekte inhaalt.

  In deel 1 legt hij uit wat we nu weten over kanker, hoe de ziekte ontstaat, hoe een kankercel ontspoort. Is het gewoon brute pech? Is het genetisch bepaald? In deel 2 blikt hij vooruit. Welke nieuwe, revolutionaire therapieën worden ontwikkeld? Betekenen die het einde van chemo? En kunnen we straks kanker in een vroeg stadium opsporen op basis van een druppeltje bloed? De toekomst ziet er mooi uit. Het moment dat mensen niet meer bang hoeven te zijn voor kanker komt elke dag een stapje dichterbij. Het is nu aan kanker om bang te worden, voorspelt Lardon.

  Prof. dr. Filip Lardon is gewoon hoogleraar aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheids-wetenschappen van de Universiteit Antwerpen en diensthoofd van het Centrum voor Oncologisch Onderzoek. Met zijn kankeronderzoeksteam, bestaande uit een 50-tal (bio)medische wetenschappers, gaat hij op zoek naar nieuwe inzichten in het ontstaan en de ontwikkeling van tumoren en naar nieuwe en betere therapievormen. Daarnaast geeft hij verschillende lessen en voordrachten over kanker en zette hij een antirookproject voor jongeren op. Voor zijn informatie- en sensibiliseringscampagnes werd hij bekroond met verschillende prijzen, waaronder de Prijs Dienstverlening en de Prijs Wetenschapscommunicatie van de Universiteit Antwerpen en de prestigieuze Loopbaanprijs van de Koninklijke Vlaamse Academie van België. Hij is tevens vicerector van de Universiteit Antwerpen.

Speeldata:

5 oktober 2021 om 14 u
 -  Reserveren
 • ARMAND

  Moody Blue Productions vzw

  ARMAND
  Armand' vertelt het levensverhaal van Armand Swartenbroeks. Hij voetbalt bij eersteklasser Daring en al snel ook voor de Rode Duivels. Tijdens W.O. I werkt aspirant-arts Swartenbroeks in veldhospitalen en hulpposten en hij voetbalt met de Front Wanderers, het oorlogsalternatief voor de Rode Duivels. En dan moeten de grootste triomfen in het leven van Armand nog komen: de Olympische Spelen van Antwerpen, 53 selecties voor de nationale ploeg, een artsenpraktijk, een schepenambt en tenslotte 16 jaar burgemeester van Koekelberg. Tijd dus om het levenswerk van Armand Swartenbroeks in de schijnwerpers te te zetten.

  PRODUCENT  Moody Blue Productions vzw

  REGIE  Yoeri Lewijze

  AUTEURS  Marc Hendrickx - Dirk Dobbeleers

  CAST  Kevin Van Doorslaer

Speeldata:

8 en 9 oktober 2021 om 20.30

 -  Reserveren
 • IK, MEDEA

  IK, MEDEA

  Onschuld? Bestaat niet. Overal vindt ge mensen zoals Jason & Medea. Overal. Als ge maar goed kijkt. In de ziel. Ze verdwijnen niet. Nooit. We worden geboren met honger. Grote honger. Om liefde te voelen. Macht te proeven. Kijk links van u. Rechts. Stel u voor dat ge die kop naast u open kunt doen. In dat potje roeren. Ge zou verschieten van wat daar allemaal in zit te pruttelen. Zou ge het begrijpen? Of zou ge proberen er iets aan te veranderen? Iets om over na te denken hé…

  Medea lijdt. Gedreven door woede, frustratie. Onmacht. Met heimwee naar wat ooit was. Naar wat had kunnen zijn. Maar niet mocht. Niet meer. Jason begrijpt het niet. Zijn redenering klopt, toch? Twee mensen. Vrienden. Geliefden. Ouders. Vijanden. Lost in translation.

  Medea. Moeder. Vrouw. Moordenares.

  Bewerking van de klassieker van Euripides.

  regie: Catrien Hermans

  tekst: Tom De Beckker

  spel: Helga Van der Heyden, Ludo De Wit & Tom De Beckker

  Op locatie in Fort8 Hoboken & Theater Het Klokhuis.

Speeldata:

Fort 8 Hoboken

 • Do 14 okt. 20.30u
 • Vr 15 okt. 20.30u
 • Za 16 okt. 20.30u
 • Zo 17 okt. 20.30u
 • Do 21 okt. 20.30u
 • Vr 22 okt. 20.30u
 • Za 23 okt. 20.30u
 • Zo 24 okt. 15u
 -  Reserveren
 • Moederpijn

  Karin Jacobs

  Moederpijn

  In deze monoloog vertelt de Vlaamse actrice over de relatie met haar moeder. Geestig en tegelijk schrijnend, want het jarenlange medicatiemisbruik en het theatrale gedrag van Karins moeder zorgde voor veel problemen. Karin zat gevangen tussen enerzijds twee BV-kinderen en anderzijds een ontspoorde moeder.

  Dat leverde soms hilarische toestanden op, maar vaak met een schrijnend randje. Het is tevens een zoektocht naar mogelijke oorzaken waarom haar moeder veranderde van een vrolijk meisje tot een dramaqueen, verslaafd aan pillen en aandacht.

  Medicatiemisbruik bij ouderen is vandaag een van de laatste taboes in onze samenleving. Karin Jacobs weet als geen ander hoe het familiale banden kan verstoren.Een getuigenis; luchtig, ontroerend en herkenbaar.

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

Donderdag 4 november 2021 om 14 u
 -  Reserveren
 • Vincent de Vis (3+) NIEUW!

  Vincent de Vis (3+) NIEUW!

  Een muzikale onderwatervoorstelling naar het gelijknamige boek

  Vriendschap en kleuterbeleving

  Marieke Van Hooff maakt opnieuw een fleurige voorstelling, boven én onder water. Vincent zwemt weg van een snoek, viert zijn verjaardag, speelt spelletjes en maakt ruzie met zijn allerbeste vriend garnaal. Oei, oei, dat is niet normaal. Of het goedkomt, ontdek je in deze muzikale vertelling. Laat je verrassen door de sprankelende tekst op rijm en zing mee met de vissige liedjes.

  Wedstrijd: Maak een mooie tekening voor de kleurwedstrijd en win een boekenpakket.

  Spel, Muziek & Tekst: Marieke Van Hooff

Speeldata:

5 en 7 november 2021 om 15u
 -  Reserveren
 • Indiaan uit Klazienaveen

  Indiaan uit Klazienaveen

  Bijna niemand kent Gerhardt Heusinkveld. Maar ik zou toch even doorlezen. Gerhardt is 40 en besloot 25 jaar geleden op te gaan treden met zijn liedjes. Door en met zijn liedjes belandde hij in Koninklijk Theater Carré. In garages en scheepsruimen. Bij Humberto Tan aan tafel. In gevangenissen. Festivals en huiskamers. Maakte tijdens tournees vrienden voor het leven van Marokko tot Finland. Van Moskou tot Lissabon. En van Budapest tot Klazienaveen. Gerhardts liedjes zijn te horen op [inter]nationale radio, televisie en in films. Maar vooral in de harten en herinneringen van luisteraars.

  En dat laatste is waar deze voorstelling over gaat: verhalen over de kracht van muziek die mensen met elkaar verbindt. Via absurde, ontroerende, humoristische en onvergetelijke wegen; een indiaan die optreedtips geeft tijdens een jamsessie in Klazienaveen. Musicerende Sjamanen in Lapland die hard gaan op The Verve. Een stiekem optreden in het holst van de nacht in Moskou op de vleugel waar ooit Stravinsky op speelde.

  Afgewisseld met de liedjes die hem die verhalen hebben gebracht. Voor liefhebbers van Billie Joel, Queen, Leonard Cohen en Frank Sinatra. Bijna niemand kent Gerhardt, maar ik zou toch even komen luisteren!

  ‘Cause music is power
  It's easily sold
  Rocking like a cradle
  It won't let you go.’
  - Richard Ashcroft

Speeldata:

6 november 2021 om 20u30
 -  Reserveren
 • Woorden van vroeger en nu

  Productie Toneelstudio Gloriant

  Woorden van vroeger en nu

  INTRIGE

  Paul Terwilligen en Jeannet Proost, beiden universiteitsprofessor, staan op enkele jaren van hun emiraat. Wanneer Jeannet een lezing houdt gaat plotseling heel even het licht uit ...

  AUTEUR

  Luc Van Balberghe

  REGIE

  Patrick Puttenaers

  ASSISTENTIE

  Agnes Gottmann

  CAST

  Sanne Gaul

  Jan Tiebos

  Peter Renders

  Monique Rosseel

  Saartje Danckers

  www.theatergloriant.be

Speeldata:

Vrijdag 17 december 2021 - 20.15 uur
Zaterdag 18 december 2021 - 20.15 uur
Zondag 19 december 2021 - 15.00 uur

 -  Reserveren
 • OP EXPEDITIE IN HET POOLGEBIED

  Louis Beyens

  OP EXPEDITIE IN HET POOLGEBIED

  Louis Beyens is emeritus hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen en heeft gans zijn carrière wetenschappelijk onderzoek gedaan in de poolgebieden. Vanuit zijn expeditie-ervaringen heeft hij een aantal boeken geschreven over de Arctis. In deze voordracht neemt hij de toehoorder mee op expeditie in het poolgebied, zowel in de zomer als in de winter. Onderweg blijven we stilstaan bij de verscheidenheid aan landschappen en bij een aantal fenomenen, die ons de weg wijzen naar klimatologische, geografische, biologische maar ook culturele thema’s.

  Wordt het te warm voor de poolplanten? Verdwijnt de ijsbeer samen met het zee-ijs? Wetenschappelijke rapporten doen de overtuiging groeien dat de poolgebieden bijzonder gevoelig zijn aan de huidige milieuveranderingen. En juist dit noordpoolgebied beïnvloedt zelf globale systemen zoals het klimaat. Niettemin blijft het werkelijke gelaat van de Arctis doorgaans onderbelicht in de mediaberichtgeving. Alle reden dus om nader kennis te maken met dit uiteinde van onze aardbol.

Speeldata:

9 november 2021 om 14u
 -  Reserveren
 • Sterke zwakke mannen

  Sterke zwakke mannen

  Sterke zwakke mannen is een muziektheatervoorstelling waarin humor en melancholie elkaar afwisselen binnen de ingewikkelde relatie tussen vader en zoon. Deze relatie wordt gekenmerkt door een geheim dat vader met zich meedraagt.

  De hippe zoon is cabaretier en Love Coach en maakt gevoelige liedjes, maar zijn vader vindt dat eigenlijk maar niks. Het schuurt voortdurend tussen de twee, maar ze kunnen ook niet zonder elkaar. De zoon adoreert zijn moeder en verwijt zijn vader dat hij van haar gescheiden is. Vader verlangt naar een nieuwe vrouw, maar het ‘lovecoachen’ van zijn zoon leidt slechts tot hilarische taferelen. Als de zoon uiteindelijk achter het geheim komt, is vader niet meer aanspreekbaar. Voor hem is het geheim de werkelijkheid geworden.

  Vaar mee met dit muzikale, humoristische en ontroerende verhaal. De twee mannen snijden thema’s aan als relaties, liefde en ziekte.

  Script: Bartho Braat en Maurice Mulderij

  Regie: Bartho Braat

  Piano en zang: Maurice Mulderij

  Gitaar en zang: Bartho Braat

Speeldata:

Speeldatum : vrij 13 november om 20u30 in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • Un petit coin de paradis

  Un petit coin de paradis

  Bistrot Brassens brengt klassiekers en onbekende juweeltjes uit het repertoire van Georges Brassens, de vader van het Franse chanson. Een ontspannende en gezellige namiddag – en u hoeft zelfs geen Frans te kennen. De muzikanten vertellen over nummers en leven van tonton Georges, en de muziek maakt u goedgezind. Brassens bezingt de liefde, de vriendschap, de hypocrisie, de samenleving en de pikante dingen des levens. En misschien hebt u wel een favoriet nummer ...

  Bistrot Brassens - Jo Vermeulen (gitaar & zang) & Kris Van Daele (contrabas)

Speeldata:

Zondag 14 november 2021 om 15u.
 -  Reserveren
 • Kleine Voeten

  Van en door Arlette Sterckx

  Kleine Voeten

  Magisch toch?

  Het betoveren van de realiteit, het bovennatuurlijke en langs de andere kant, de dingen beschrijven zoals ze werkelijk zijn, ontdaan van elke illusie. Ogenschijnlijk mekaars tegengestelde maar zo nauw verwant aan mekaar.

  Dieper, schoner dan deze 'magische realiteit' kan de ingang van mijn zoektocht niet zijn.

  Grootmoeders die naar appels ruiken en die zo mooi de was aan de draad hangen, waar deze zich laat drogen door de wind. Waar de lakens opstijgen en zich verliezen in de hoge luchten, waar zelfs de hoogste vogels van de herinnering ons niet meer kunnen bereiken. Ik wil 'het' zoeken omdat het er is, omdat het er was. Ik zoek geluk Ik wil gelukkig zijn.

Speeldata:

18/11/2021 20u, 19/11/2021 20u, 20/11/2021 20u, 25/11/2021 20 u, 26/11/2021 20u, 27/11/2021 20u, 28/11/2021 15u
 -  Reserveren
 • KONINGINNENHAP

  Tg WUIVEND RIET

  KONINGINNENHAP

  Koninklijk moddergevecht te Laken.

  KONINGINNENHAP onderzoekt de levenslange vete tussen twee gezworen rivales … Mary Lilian Henriette Lucie Josephine Ghislaine Baels, prinses van Retie, tweede echtgenote van de Belgische koning Leopold III, en Fabiola Fernanda María-de-las-Victorias Antonia Adelaida Mora y Aragón, echtgenote van de Belgische koning Boudewijn en vijfde koningin der Belgen.

  De godvrezende Spaanse furie versus het mondaine society-icoon. Fabiola en Liliane waren yin en yang. Water en vuur. Madonna en hoer. Een koninklijk moddergevecht met als inzet de troon én de liefde van Koning Boudewijn.

  Becommentarieerd door een overbloemde vox populi: L’Union fait la farce …

  Met: Ellen Van de Poel (Lilian) en Helga Van der Heyden (Fabiola)

  Vox populi: Aafke Bruining en Dirk De Deken

  Tekst: Nathalie Haspeslagh en Ellen Van de Poel

  Regie: Ed Vanderweyden

Speeldata:

3 en 4 december 2021, 20.30u
 -  Reserveren
 • Wijncabaret

  Wijncabaret

  De Aimabele Schoften zijn liefhebbers van het leven en daar hoort regelmatig een goed glas wijn bij. Dat zij over dit goddelijke vocht een muzikaal cabaret hebben gemaakt is dus niet zo verwonderlijk. Izak, Ferdinand en Marcel bekijken de wijn van meerdere kanten. Een ode wordt zo maar afgewisseld met een afkraker. Er komt een oom voorbij die op feestjes interessant doet over wijn. Wat moet je zeggen als je een glas aangeboden krijgt? Wanneer sla je de plank mis?

  Er blijken ook een aantal lijntjes te lopen tussen wijn en vrouwen. Opmerkelijk.

  Wat weten we eigenlijk over wijn? En wat valt er nog te leren?

  Frankrijk komt voorbij, het vinologisch basisland. Er valt een fles te winnen. Het publiek wordt uitgedaagd om zelf druiven te gaan stampen. Er zijn verhalen. Er is muziek. En goeie teksten. Geschreven met een mooie fles binnen handbereik.

  ‘Ik drink nooit meer dan genoeg voor me is’ is het motto van de Schoften. Het kan niet op.

  De Schoften

  Marcel Harmsen

  Izak Boom

  Ferdinand Biesheuvel

Speeldata:

vrijdag 10 december 2021 om 20u30 THEATER Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • DROOMOPA (6+)

  DROOMOPA (6+)

  Gebaseerd op het boek DROOMOPA van Dolf Verroen, uitgegeven door Leopold, Amsterdam

  De muzikale vertelling DROOMOPA is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dolf Verroen, dat in 2019 in Nederland werd bekroond met de Zilveren Griffel voor het best geschreven kinderboek.

  DROOMOPA vertelt respectvol en lichtvoetig hoe de kleine Thomas in aanraking komt met de grote raadsels rondom leven en dood. Verliezen of bewaren? Loslaten of koesteren? In opstand komen, of aanvaarden? Treuren om een leven dat voorbij is, of de vele mooie dingen uit dat leven juist vieren? Eeuwige tegenstellingen worden vanzelfsprekend verzoend in de zoektocht van een tienjarig kind naar een nieuw plaatsje voor zijn opa.

  Pepijn van Bokhoven en Alexander Boone hebben Verroen’s vertelling vakkundig bewerkt tot een muzikale theaterproductie. In een oorspronkelijke en splinternieuwe regie van Kevin McKee laten Lennart Lemmens, Esmée Tempels, Gregory Langen, Rick van de Belt en Inge Teeuwen zien hoe Thomas afscheid neemt. DROOMOPA is een grappige en ontroerende voorstelling, niet alleen voor kinderen, maar ook voor hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s.

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

26,28,29,30 december 2021 om 15u

en 2,3,4 januari 2022 om 15u

 -  Reserveren
 • THREE TIMES A LADY

  Tg WUIVEND RIET


  THREE TIMES A LADY

  Drie dames die een rol speelden op keerpunten in de wereldgeschiedenis.
  Drie vrouwen die vochten voor hun identiteit en hun bestaansrecht.
  Drie meisjes geofferd op het altaar van de moderne tijden.
  Drie monologen gespeeld door Ellen Van de Poel.

  Amelia Earhart … De eerste pilote die solo de Grote Oceaan én de Atlantische Oceaan overstak. In juli 1937 begon ze samen met navigator Fred Noonan aan een vlucht rond de wereld. De eindbestemming werd echter nooit bereikt. Amelia verdween. Wat er zich tijdens de vlucht precies heeft afgespeeld is tot op heden onbekend...

  Anastasia Romanov … Grootvorstin van Rusland, dochter van tsaar Nicolaas II en tsarina Alexandra Fjodorovna. Anastasia stierf in 1918 op 17-jarige leeftijd in Jekaterinenburg, door het executiecommando van de bolsjewieken. Ze werd vermoord samen met haar ouders en haar zussen. Maar haar lichaam werd nooit gevonden...

  Eva Braun _ De jarenlange geliefde van Adolf Hitler. Hun relatie was het best bewaarde geheim van nazi-Duitsland. Hitler en Braun traden in 1945, één dag voor hun gemeen-schappelijke zelfmoord, in het huwelijk. Eva Braun was de "ongelukkigste vrouw" in Duitsland. En haar relatie met Hitler was niet haar grootste geheim...

  Met: Ellen Van de Poel
  Live muziek: La piccola tarantola
  Tekst: Catrien Hermans
  Regie: Ed Vanderweyden

  Meer info: www.wuivendriet-writeon.be

Speeldata:

21 en 22 januari 2022 om 20u30
 -  Reserveren

  TRAILER


 • Nieuwjaarsconcert

  Nieuwjaarsconcert

  Sommigen zetten het nieuwe jaar in met champagne of oliebollen of vuurwerk. Of..., de Heer verhoedde het, alles samen. Theater Het Klokhuis doet het met stijl. Een spetterend nieuwjaarsconcert. Aan de piano vinden we virtuoos Erwin Deleu en Hans Van Kerckhove bespeelt meesterlijk de viool. En dit tot meerdere eer en glorie van sterzangeres An Lauwereins. Met een repertoire van hier tot in Helsinki doet zij uw bloed sneller stromen en streelt zij uw zinnen. Wie er vorig jaar bij was, weet dat dit soort concerten zeldzaam worden.

  Boek nu reeds voor dit muzikaal festijn. Wij reserveren de beste plaatsen voor u.

  Met: Ann Lauwereins, Erwin Deleu en Hans Van Kerckhove

  Prijs per ticket: €20

Speeldata:

ZO 30 januari 2022 om 15u
 -  Reserveren
 • Voor het voetlicht...

  Lia Linda

  Voor het voetlicht...

  Amusement met vijf sterren. Deze zangeres van bij ons is wereldwijd gekend en van alle markten thuis.

  Zangeres, cabaretière, comédienne, presentatrice. Met en bij haar zit u goed voor een topnamiddag.

Speeldata:

dinsdag 8 februari 2022 om 14u
 -  Reserveren
 • Man man man, de podcast

  In het theater

  Man man man, de podcast

  Man man man, de podcast gaat het theater in! Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren vervolgen hun eindeloze zoektocht naar mannelijkheid door te doen waar ze goed in zijn: een podcast maken. Maar dan met jou en de rest van de zaal! Niets staat vast en geen avond is hetzelfde. Wat er in het theater wordt verteld, moet daar ook blijven... Een interactieve voorstelling, vol bijzondere momenten en intieme verhalen!

  In hun podcast gaan Bas, Chris en Domien op zoek naar hun mannelijkheid. Aan de hand van goudeerlijke, maar herkenbare verhalen stellen ze zichzelf altijd de vraag: “Hoe mannelijk zijn we?”. In korte tijd is het trio door Nederland in het hart gesloten en won het een BNR Dutch Podcast Award, twee Online Radio Awards en een Marconi Online Award.

  Theater Het Klokhuis

  Prijs: €24.50

Speeldata:

19 februari 2022 om 20u30
 -  Reserveren
 • Het vrouwtje dat de zon had ingeslikt

  Productie toneelstudio gloriant

  Het vrouwtje dat de zon had ingeslikt

  INTRIGE

  In het land van koning Pannenkoek heerst hongersnood. Er groeien geen blaadjes aan de bomen, de kippen leggen geen eieren, de koeien geven geen melk meer. Het heksje-vrouwtje heeft de zon ingeslikt. Een dappere jongeman gaat samen met de prinses op zoek naar de heks om de zon te bevrijden. Zullen ze hierin slagen en de toverkracht verbreken?

  AUTEUR
  Luc Van Balberghe

  REGIE
  Chris Wils

  ASSISTENTIE
  Rita Provoost

  CAST

    Saartje Danckers
    Eric Van Hal
    Agnes Gottman
    Maria De Blieck
    Peter Renders
    Sanne Gaul
    Monique Rosseel
    Jan Tiebos

  www.theatergloriant.be

Speeldata:

Vrijdag 8 april 2022 - 18.00 uur
Zaterdag 9 april 2022 - 15.00 uur
Zondag 10 april 2022 - 15.00 uur

 -  Reserveren

Julles - Kunstencentrum Vlaams Fruit

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de opkomende evenementen bij KC Vlaams Fruit.

Vind ons op:

Facebook icon Youtube icon Instagram icon