Producties

Speeldata:

 -  Reserveren
 • MIJN WERK

  MIJN WERK

  Om de tien seconden een grap, snel en snedig, zonder vervelende boodschap. Het centrale thema is "werk".

  Werken in de tuin, werk in de kringloopwinkel, werk in het huishouden, andere mensen hun werk, transgenderwerken. ...

Speeldata:

 -  Reserveren
 • MIJN WERK

  MIJN WERK

  Om de tien seconden een grap, snel en snedig, zonder vervelende boodschap. Het centrale thema is "werk".

  Werken in de tuin, werk in de kringloopwinkel, werk in het huishouden, andere mensen hun werk, transgenderwerken. ...

Speeldata:

 -  Reserveren
 • VEERKRACHTIG ONTMOETEN

  RE-VITAE

  VEERKRACHTIG ONTMOETEN

  Een lezing over energie, veerkracht, tederheid, evenwicht, en nog zo veel meer.

  Benieuwd?  Kom dan luisteren!

  Theater Het Klokhuis.

Speeldata:

woensdag 18 september en woensdag 23 oktober 2019
 -  Reserveren
 • TRAPPIST-TASTING

  MEUG

  TRAPPIST-TASTING

  Trappisten.  Een bijna mythisch woord in de bierwereld. Er bestaan ook heel wat misverstanden over: hoeveel trappistenbieren zijn er nu precies, wanneer mag je een bier een trappist noemen,… Tijd om er eens dieper op in te gaan. En niet met zomaar trappistenbieren. Meug kon de hand leggen op een aantal trappistenbieren die gebotteld werden tussen 2013-2015, dus tussen 4 en 6 jaar oud. En die gaan we proeven! Een unieke kans om een reeks flesgerijpte bieren te proeven die je niet vaak in het wild zal tegenkomen… En meer nog: je zal na afloop van je favoriete bier zelfs wat flesjes (of misschien zelfs een bak!) kunnen aankopen om thuis verder te proeven.

  Tijdens deze proeverij proeven we 7 trappistenbieren met botteldatum tussen 2013-2015. Deelnemen kost 25 euro, maximaal 40 personen kunnen inschrijven. Inschrijven kan via jeroen@meug.be!

   

Speeldata:

vrijdag 20 september 2019 om 20u00
 -  Reserveren
 • CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > BLIJ-VERS

  ERIK BURKE

  CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > BLIJ-VERS

  Bent u blij?  Het lijkt een simpele vraag en het zou mooi zijn als iedereen meteen ja zei...  Met blije verzen van beroemde dichters wil Erik u alvast trakteren op inspiratie.  Vitamines voor volhouders.  Want ondanks een vervelende baas, spanningen in huis, enge ziektes en algehele wereldellende blijft u wel stand houden.  En dat mag met enige blijheid gevierd worden.  

   

  Cultuur Matuur in Het Klokhuis.

Speeldata:

23 september 2019 om 14u
 -  Reserveren
 • LUCHT

  PLATOO VIE


  LUCHT

  Hebt u soms ook het idee dat u te weinig lucht binnenkrijgt? Komt vervuiling u de strot uit? Wij hebben de oplossing! Met de Suck & Blow © geniet u vanaf nu thuis, op het werk of onderweg van verse, op maat gemaakte zuurstof!

  De lucht geproduceerd door de Suck & Blow © is 85% meer zuurstofrijk dan die van onze concurrenten. De Suck & Blow © wordt luchtdicht verpakt en aan uw deur bezorgd. Contacteer ons nu voor een proefperiode!

  Wanneer Philip, een jong en aanstormend talent van de multinational Lightheart Holding, een revolutionair product op de markt brengt, verandert dat niet alleen zijn leven, maar ook de hele wereld. Zuurstof is vanaf nu gewoon te koop en dat slaat in als een bom. Zijn baas is in de wolken, hij wordt regelrecht naar de top gepromoveerd en zijn carrière loopt op rolletjes. Geen vuiltje aan de lucht dus, maar terwijl hij op kosten van de baas in het privébubbelbad van de firma champagne zit te nippen, begint hij de hete adem van zijn geweten in zijn nek te voelen.

  Dit adembenemende stuk is een ironische, maar felle aanklacht tegen het kapitalisme en de almacht van het grote geld en past perfect in de stijl van auteur Ben Elton, die onder meer The Young Ones en Blackadder schreef.

  van Ben Elton

  regie Denis Bressinck

  met de steun van Fameus en Stad Antwerpen

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

27 en 28 september - 4, 5 en 6 oktober 2019
 -  Reserveren

  TRAILER


 • CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > NAPUURLIJK

  ANN DE WINNE

  CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > NAPUURLIJK

  In haar programma naPUURlijk grasduint Ann De Winne al zingend doorheen Vlaamse klassiekers en Nederlandse evergreens.  Samen met pianist Jan Van Looy brengt ze betoverende en wervelende melodieën, beklijvende en hartverwarmende liedjes, ontroerende en grappige teksten... Puur en natuurlijk, een stem en een piano, Anne De Winne naPUURlijk.

  Cultuur Matuur in Het Klokhuis.

   

Speeldata:

1 oktober 2019 om 14u00
 -  Reserveren
 • TRY-OUT EINDEMAANDSCONFERENCE

  BERT GABRIĖLS

  TRY-OUT EINDEMAANDSCONFERENCE

  Omdat het al lang op zijn verlanglijstje staat en omdat een jaarlijkse conference nu eenmaal een belangrijke traditie is geworden, maakt Bert in 2019 een jaaroverzicht.  Met een overzicht van politiek en economie in binnen- en buitenland, de staat van het klimaat, het dagelijks leven in de cybermaatschappij, de perikelen van de hedendaagse papa en elke hype die 2019 ons te bieden zal hebben.  Bert Gabriëls is één van de hardst werkende en meeste ervaren comedians van Vlaanderen.  Hij maakte al zes theatershows waarmee hij door heel Vlaanderen en Nederland toerde.  Hij werd bekend dankzij tv-programma's als 'Comedy Casino', 'Scheire en de Schepping', 'Absurdistan', 'Advocaat van de duivel' en natuurlijk 'Zonde van de Zendtijd.' 

  'Gabriëls is één van de meest veelzijdige Vlaamse komieken.' - De Morgen

  Sinds januari 2019 speelt Bert trouwens alvast elke maand een eindemaandsconference.  Meer weten?  Check www.bertgabriels.be

  tekst & spel Bert Gabriëls

  productie Gaya Scienza

  foto Johannes Vande Voorde

   

Speeldata:

9 oktober 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • GILI TRY-OUT 2019

  GILI + voorprogramma Piet Kusters

  GILI TRY-OUT 2019

  Nu Charlatan bijna klaar is met zijn publiek een loer te draaien, is het tijd voor een nieuwe show van Gili.

  Hij heeft een aantal truken in zijn mouw en wil die -op eigen risico- uittesten op zijn welwillend publiek.  Wie durft het aan?

  Voor de eerste keer neemt Gili een voorprogramma mee en dat is niemand minder dan Piet Kusters. Je hebt hem wellicht al aan het werk gezien dit jaar in Belgium’s Got Talent of jaren geleden als de Tovenaar in Iedereen Beroemd. Met zijn charme en humor pakt Piet u mee in een aanstekelijk verhaal. De maskers vallen even weg, u wordt uit uw comfortzone gehaald en krijgt er bakken vol nieuwe energie voor in de plaats. 

   

  Theater Het Klokhuis.

Speeldata:

zaterdag 12 oktober 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • QUEENIES

  TG WUIVEND RIET

  QUEENIES

  Fabiola: "N'interrompez jamais un ennemie qui est en train de faire une erreur."

  Liliane: En èt in m’n roap gescheetn.  

   

  Queenies onderzoekt de levenslange vete tussen twee gezworen rivales: Koningin Fabiola en Prinses Liliane.  De godvrezende Spaanse furie versus het mondaine society-icoon.

  Met als inzet de troon én de liefde van Koning Boudewijn …

  Fabiola: “Thuis kijk ik in de spiegel. Ze hebben gelijk: Met zo een gigantische neus zal ik nooit een heilige worden.”

  Liliane: “De meisjes op de speelplaats hadden mij in een plas geduwd. Ik keek hen diep beledigd aan. ’Een vis moet in het water. Anders gaat die dood!’ Riepen ze.”

  met: Nathalie Haspeslagh, Ellen Van de Poel en Cis Van Peer

  tekst: Nathalie Haspeslagh en Ellen Van de Poel

  regie: Ed Vanderweyden

   Speeldata:

17 & 18 oktober 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • MIJN BRILJANTE SCHEIDING

  PALJAS PRODUCTIES

  MIJN BRILJANTE SCHEIDING

  Mijn Briljante Scheiding is een…nu ja, briljante monoloog.  Het personage Angele, verwikkeld in een lang aanslepende echtscheiding doet haar verhaal op een eerlijke, confronterende, soms pijnlijke manier, maar vol van amusante anekdotes. Het stuk springt van het tragische naar het komische in een oogopslag.  Om te lachen ‘ door je tranen heen.’  Grappig, intelligent en vol emoties.  Verwen jezelf.

  van Geraldine Aron

  met Annemarie Picard

  regie Machteld Timmermans

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

19 oktober 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > HET JAAR VAN DE STILTE 1942 + YVES STORMS

  HERMAN VAN GOETHEM + YVES STORMS

  CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > HET JAAR VAN DE STILTE 1942 + YVES STORMS

  Als je nog niet overtuigd was van dit nieuwe boek van de rector van de Universiteit Antwerpen, verklapten de aanwezigheid van de cameraploeg van VRT nieuws, burgemeester Bart De Wever en schrijver Jeroe Olyslaegers dat het een atypische, veelbetekenende boekvoorstelling zou worden in februari van dit jaar.

  Van Goethem brengt met 1942 verzwegen feiten uit het kanteljaar van de Tweede Wereldoorlog aan het licht.  De verhalen van slachtoffers die zich al dan niet toevallig in het verdomhoekje ophielden, het opportunisme van overheden tegenover de bezetter, ambtenaren die soms maar wat graag meewerkten met de Duitsers en hoe het er precies aan toeging bij de politiediensten tijdens deze Wereldoorlog.  Dit alles wordt beschreven in dagboekvorm én in de tegenwoordige tijd, een atypische keuze voor een non-fictie geschiedenisboek.

  Bart De Wever, zelf historicus van opleiding, had de eer het boek in te leiden.  Hij beschreef het boek in termen van 'noodzakelijk' en 'een meesterwerk.'  Van Goethem leest tijdens Cultuur Matuur voor uit z'n eigen werk.

   

  Yves Storms wordt omschreven als 'een gitarist van onberispelijke techniek, levendig en verfijnd muzikantschap en een zeldzaam gevoel voor innerlijke focus' (The Times).  Zijn repertoire beslaat alle stijlen, van rennaissance en barok tot hedendaags.  Zijn muzikale gevoeligheid en technisch vermogen inspireerden hedendaagse componisten om solo- en kamermuziekwerken en vijf concerti aan hem te wijden.  Hij trad op in vele Europese landen, Noord-Amerika, het Verre Oosten, met recitals in het Palais Royal & Palais des Beaux Arts in Brussel, het Concertgebouw in Amsterdam en Cami Hall in New York.

  Hij heeft meer dan twintig opnames op zijn naam staan en kreeg in 1977 de eerste prijs op de Oscar Espla-wedstrijd in Alicante en ontving later de Andres Segovia-prijs uit handen van Joaquìn Rodrigo. 

   

  Niet te missen dus deze double-bill van Cultuur Matuur!

  tickets: €15 (+koffie & taart)

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

21 oktober 2019 om 14u00
 -  Reserveren
 • OUD IJZER

  TG WUIVEND RIET

  OUD IJZER

  In deze zwarte komedie maken we kennis met de zeventigjarige eeneiige zesling Faire. 

  De zes zussen Faire groeiden op in verschillende pleeggezinnen, en gingen ieder hun eigen weg. Zeventig jaar later is Josine een rusteloze nymfomane, Iréne is een zakenvrouw en leidt haar eigen postorderbedrijf en fotostudio, Martha trouwde een industrieel uit een Duitse familie die worstelt met haar oorlogsverleden, Madeleine woont in bij haar schoondochter en dreigt in een instelling te verzeilen, Charlotte is een gerespecteerd filosofe (en handige afperster), en Louise trad uit het klooster en trouwde met een conservatief politicus. 


  Zes zussen, zes levens, zes vrouwen, zes karakters, zes verhalen ... Tussen de zes zussen bestaat bovendien een even geheimzinnige, als onbreekbare band. Dat blijkt pas echt, wanneer uit het niets een zekere Pauline Faire opduikt. Een zevende, en onbekende zus. Of toch niet? De cirkel van het verleden lijkt zich te sluiten. Of begint alles weer opnieuw? 
   
  De zussen Faire lijken zeven keurige dametjes die geen vlieg kwaad doen. Maar omdat geen van de zussen wil zijn wie zij is, is niemand van hen wie zij lijkt te zijn. Dat wordt duidelijk wanneer onverwachte gebeurtenissen de zussen dwingen tot extreme keuzes met verstrekkende gevolgen ... 

  "OUD IJZER" is een zwarte komedie die op ironisch-sarcastische toon thema's behandelt als identiteit, aftakeling, liefde en dood. Het stuk toont momentopnames uit zeven vrouwenlevens. Samen vormen die een groteske dwarsdoorsnede van een ijzeren generatie die vecht tegen het etiket 'grijze plaag'. Want iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn ... 

  met Marilou Mermans, Yorgo Fontaine & Faye Jacquemin

  tekst & regie Ed Vanderweyden


Speeldata:

24, 25 & 26 oktober 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • DE SPIEKPIETJES

  DE SPIEKPIETJES

  'De Spiekpietjes' is een mini-musical voor alle kinderen die de Sint een warm hart toedragen, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Thaïs Vanderheyden. 

  In deze musical leren we wat je allemaal moet kunnen om een ECHT Spiekpietje te zijn. Krijgen de Pietjes op het einde hun Spiekpietjesdiploma van Sinterklaas?

   

  Dit ervaar je allemaal in 50 minuten pure FUN!

  Deze musical werd gecreëerd door Tom Dewulf en Jolijn Antonissen van Weerwolf vzw. Dit gezelschap won recent nog de 11e editie van het ‘Kindertheaterfestival Spekken’ te Gent met hun voorstelling ‘Lotta en de Slodderkip’. Ditzelfde team bruist nu in ‘De Spiekpietjes’ van energie en zingt bekende en nieuw geschreven Sinterklaasliedjes. Een dynamisch en interactief kinderspektakel dat garant staat voor een perfecte familienamiddag!

   

  Als kers op de taart krijg je met een ticket voor de musical GRATIS toegang tot ‘De Spiekpietjes EXPO’ in Kasteel Den Brandt (Antwerpen), op een datum naar keuze!

   

  Dit jaar is de expo gebaseerd op het populaire boek ‘SOS Stoomboot’: De stoomboot van Sinterklaas is onderweg naar ons land. Hij is helemaal volgeladen met cadeautjes! Maar dan ... BOEM! ... gaat de stoommotor kapot. De boot is stuurloos! Kunnen de Spiekpietjes dat op tijd repareren?

   

  Theater Het Klokhuis

   

Speeldata:

27/28/29/30/31 oktober 2019 en 2 & 3 november 2019 - telkens om 11u00, 13u00 en 15u00
 -  Reserveren
 • CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > ANTWERPEN VIERT BREUGHEL

  GUUSJE VAN TILBORGH

  CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > ANTWERPEN VIERT BREUGHEL

  Dulle Griet, de vrouw op het gelijknamige schilderij van Pieter Bruegel de Oude, dat in het Mayer Van Den Bergh museum in Antwerpen hangt, is wereldberoemd.  

  Maar niemand die weet wie ze was of had kunnen zijn:

  Een toevallige passante?

  Een uitgesloten poorteres?

  En wat zegt ze?  Of wat wil ze zeggen?

  Romanschrijver Erik Vlaminck schreef een intrigerende theatertekst over Bruegels Dulle Griet.

  Over de Dulle Griet van toen en vandaag.

  Een draaikolk van woorden, zinnen en verzinsels, van grote giften en griezelige gedachten.

  Actrice Guusje Van Tilborgh prikkelt, ratelt en spartels door woorden en beelden.

  Zij brengt Dulle Gulle Griet tot leven.

   

  auteur Erik Vlaminck

  spel Guusje Van Tilborgh

  prijs €15

  Theater Het Klokhuis/Foyer

   

   

   

   

Speeldata:

18 november 2019 om 14u00
 -  Reserveren
 • CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > PRIMA DONNA'S

  ANOUK & SANNE

  CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > PRIMA DONNA'S

  Een niet te missen programma met de meest populaire bladzijden uit de de Weens operette en de Amerikaanse musical. Een jonge en frisse kijk op bekend repertoire voor een rijper publiek.

  Prijs €15

  Theater Het Klokhuis/Foyer

   

Speeldata:

19 november 2019 om 14u00
 -  Reserveren
 • DULLE GRIET

  GUUSJE VAN TILBORGH

  DULLE GRIET

  Dulle Griet, de vrouw op het gelijknamige schilderij van Pieter Bruegel de Oude, dat in het Mayer Van Den Bergh museum in Antwerpen hangt, is wereldberoemd.  

  Maar niemand die weet wie ze was of had kunnen zijn:

  Een toevallige passante?

  Een uitgesloten poorteres?

  En wat zegt ze?  Of wat wil ze zeggen?

  Romanschrijver Erik Vlaminck schreef een intrigerende theatertekst over Bruegels Dulle Griet.

  Over de Dulle Griet van toen en vandaag.

  Een draaikolk van woorden, zinnen en verzinsels, van grote giften en griezelige gedachten.

  Actrice Guusje Van Tilborgh prikkelt, ratelt en spartels door woorden en beelden.

  Zij brengt Dulle Gulle Griet tot leven.

  auteur Erik Vlaminck

  spel Guusje Van Tilborgh

  Theater Het Klokhuis/Foyer

   

Speeldata:

28 & 29 november om 20u30
 -  Reserveren
 • CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > ZWIJGEN

  INGRID VAN DER VEKEN

  CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > ZWIJGEN

  Waarom botst elke vraag over de Tweede Wereldoorlog op de wrokkige stilte van een vader? Waarom krijgt een vijfjarig meisje een pop die als twee druppels lijkt op haar moeder ? En wat gebeurde er met de oom van wie elk spoor zo zorgvuldig was uitgewist?

  De geheimen uit haar kindertijd voeren de auteur naar wat haar ouders altijd hebben verzwegen. Hoe de grote geschiedenis samenviel met de kleine, een wereldoorlog doorklonk in de intiemste oorlog denkbaar. En hoe, meer dan de keuze voor het verkeerde kamp of een verboden liefde, het zwijgen daarover levens bepaalde. Want wat onbespreekbaar blijft, wordt uiteindelijk onomkeerbaar.

  Een precieus boek over waarheid en leugen, over keuzes en hun gevolgen. Over wat in talloze families werd en nog steeds wordt toegedekt.

  tickets: €15 (+koffie & taart)

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

16 december 2019 om 14u00
 -  Reserveren
 • CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > KERSTCONCERT SHOP FOR THE PERFECT TREE

  VERONIQUE SODANO FEAT. DE BAND

  CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > KERSTCONCERT SHOP FOR THE PERFECT TREE

  Veronique Sodano is een half Italiaanse, half Nederlandse zangeres.  In 2005 cum laude afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als jazz zangeres.

  Als Italiaanse kan ze als geen ander kerstvieren, met z'n allen aan een lange tafel lekkere dingen eten, drinken en gewoon bij elkaar zijn.

  Speciaal voor de decembermaand heeft ze haar lievelingskerstliedjes uitgekozen, van niet te vermijden klassiekers tot de minder bekende pareltjes en hier en daar een eigen lied.  

  Dus voor wie van kerst houdt, of er juist tegenop ziet: kom genieten en meezingen met de mooie muziek die Veronique en haar band in een gezellige ongedwongen sfeer voor jullie zullen spelen.

  zang Veronique Sodano

  sax David Lucas

  piano Rein Godefroy

  bas Luciano Poli

  drums Pim Dros

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

17 december 2019 om 14u00 (Cultuur Matuur) + 20u30 (avondvoorstelling)
 -  Reserveren
 • NIEUWJAARSCONCERT

  AN LAUWEREINS

  NIEUWJAARSCONCERT

  Voor de fijnproevers wordt dit een namiddag om van te smullen.  Op haar bekende manier rijgt An Lauwereins naadloos alle bravourestukken uit het lichte genre aan elkaar. Musical, chanson, evergreens, Weense muziek, een vleug opera...

  Theater Het Klokhuis

   

Speeldata:

19 januari 2020 om 15u00
 -  Reserveren
 • MIJN WERK

  Raf Coppens

  MIJN WERK

  Om de tien seconden een grap, snel en snedig, zonder vervelende boodschap. Het centrale thema is "werk".

  Werken in de tuin, werk in de kringloopwinkel, werk in het huishouden, andere mensen hun werk, transgenderwerken. ...

  Inkom: €15

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

donderdag 6 februari 2020 om 20u30
 -  Reserveren
 • TUSSEN ZUSSEN

  PALJAS PRODUCTIES

  TUSSEN ZUSSEN

  Isabel bezoekt haar zus Linda. De zussen zijn totaal verschillend .  Linda  is moeder van 3 kinderen en gelukkig getrouwd met een tandarts. Isabel is een talentvolle kunstenares met een voorkeur voor foute mannen. Het duurt  niet lang of de strijdbijl wordt liefdevol  opgegraven en  ze hervallen in hun kinderachtige typische zussen gekibbel waar verleden en heden cruciaal blijken te zijn. Blijven ze steken in het verleden, of zijn ze in staat hun leven een andere wending te geven? Blijkt dan ook nog dat  Isabel met een bepaalde missie naar haar zus is  gekomen … Een indringende voorstelling over de moeizame relatie tussen twee zussen. Humor en ontroering.

  van Myranda Jongeling (gebaseerd op een roman van Tessa de Loo)

  met Marleen Merckx en Anne-Mieke Ruyten

  regie Els Olaerts

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

7 maart 2020 om 20u30
 -  Reserveren
 • MIDAIR

  LAVALU

  MIDAIR

  Deel twee.

  Het nachtelijke dromen van haar vorige programma 'Solitary High' zet pianiste en zangeres LAVALU nu om in léven.

  Satie maakt plaats voor Bach.

  En Debussy voor Pärt.

  Als je de waterval eenmaal laat stromen gutst hij zo de snaren in.

  Sommige songs kabbelen als een beekje.

  Andere stormen de piano door om je op te laten springen uit je stoel en te roepen:

  'Ik wil ook liefhebben, nu!'

  LAVALU haalt de hekken voor je hart weg met haar 'Kamermuziek voor nu'.

  Zit achterover.

  Ogen dicht.

  Droom weg met beide voeten op de grond.

  De muziek kronkelt en streelt.

  LAVALU straalt.

   

  Theater Het Klokhuis.

Speeldata:

16 mei 2020 om 20u30
 -  Reserveren

Julles - Kunstencentrum Vlaams Fruit

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de opkomende evenementen bij KC Vlaams Fruit.

Vind ons op:

Facebook icon Youtube icon Instagram icon