Producties

 • DE BOTERBRIGADE

  DE BOTERBRIGADE

  Een brigade van 3 speelt door en in elkaar vloeiende verhalen, een netwerk van vertelsels. Op het podium ontstaan. Geïmproviseerd. Mooi, grappig, bevreemdend, herkenbaar. Zonder scenario maar net zo écht als goei boter. Steeds met dat ene onmisbare: jij. Jij brengt ons het element dat alles bijeenhoudt. Jij bepaalt het beleg, zij smeren de boterham.

  Drie toppers uit het Vlaamse improvisatiewezen - Guillaume Barberis, Filip Leonard en Ann Claes - komen de BIL-stal uit en brengen eigenzinnig longform improvisatietheater op topniveau.

  Gezelschap: De Boterbrigade

  Acteurs: Guillaume Barberis, Filip Leonard en Ann Claes. (voor de voorstellingen in maart en april wordt Guillaume Barberis vervangen door een gastacteur)

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: € 8,00 

   

  !! De voorstelling van 7 februari zal op locatie gespeeld worden, dus niet in Theater Het Klokhuis !!

Speeldata:

 -  Reserveren
 • DAT HEET DAN GELUKKIG ZIJN

  MARY BODUIN


  DAT HEET DAN GELUKKIG ZIJN

  Uniek multimediaal belevingstheaterconcert waarin het verhaal van Ann Christy wordt verteld door haar muze, vriendin, componist, tekstschrijfster en actrice Mary Boduin, de mooiste liedjes worden gezongen door Natalie Schoonbaert, met Dirk Van der Linden op piano en koorwerk.

  Nummers als Dag Vreemde man en Dat heet dan gelukkig zijn horen bij ons muzikaal Nederlandstalig erfgoed. Eén vrouw schreef de teksten en componeerde de muziek voor deze parels: Mary.  Als liedschrijfster liet zij vanaf 1967 in Vlaanderen een nieuwe wind waaien in de lichte Nederlandstalige muziek. Ze schreef parels voor oa. Louis Neefs, Anneke Soetaert, Liliane Saint-Pierre én veel voor Ann Christy. Mary speelde ook tien jaar als actrice in de KVS, maar ook in films met oa. Louis de Funes.  Ze was ook twee jaar artistiek directeur in het Mudra van Maurice Béjart.

  Tekst: Mary Boduin

  Spel: Mary Boduin (woord), Natalie Schoonbaert (zang), Dirk Van der Linden (muziek)

  Zaal: Theater Het Klokhuis

  Prijs: €17, €15 (60+), €13 (studenten) 

   

   

Speeldata:

extra voorstellingen op zondag 18 maart 2018 om 11u, maandag 19 maart om 14u en dinsdag 20 maart om 14u
 -  Reserveren

  TRAILER


 • BIG APPLE COMEDY CAFE met Jens Dendoncker

  JASPER POSSON inviteert

  BIG APPLE COMEDY CAFE met Jens Dendoncker

  Om de twee maanden presenteren we in de gezelligste zaal van Antwerpen het Big Apple Comedy Café. Voor de pauze gooien we enkele jonge talenten het podium op, een ervaren rot sluit de avond af. Het geheel wordt professioneel aan elkaar gekletst door Jasper Posson, winnaar van de laatste Lunatic Comedy Award. Dat is veel lach voor weinig geld.  

   

  12/4/2018 (20u30)

  Jens Dendoncker, Jasper Posson (MC) e.a.

   

  HOE KAN IK DAAR BIJ ZIJN??

  Tickets (€ 9) kan je bestellen via bigappletickets@hotmail.com

   

Speeldata:

12 april 2018 om 20.30u
 -  Reserveren
 • UIT DE GROND

  TG APASTO

  UIT DE GROND

  Wat willen we?  Wat ervaren we? Waar gaan we naartoe?

  Over mensen die de wereld niet in vraag stellen.

  Over iemand die zich wel vragen stelt.

  Aarde in plaats van elektronica. Bloemen en groenten in plaats van sociale media.

  Zoveel mensen, zoveel plaatsen, zoveel spullen, zoveel daden. Een zoektocht.

  Over ervaringen opdoen en openstaan voor de echte wereld.

  Acteurs: Ellen Baetens, Sarah De Bie, Robert de Haes, Annick Desmet, Veerle Dillen, Wouter Noël, Eric Manzi, Morgane Sarens & Dirk Van Espen   

  Tekst & Regie: Rudi Beaufays & Janick Lambert

  Productie: Tg Apasto

  Prijs: €12,00 (studenten: €10,00)

Speeldata:

vrijdag 23 maart 2018, zaterdag 24 maart 2018 en zondag 25 maart 2018
 -  Reserveren
 • SCHIMMEL

  AFDELING MUSICAL 3e JAAR MUSICALTHEATER - FONTYS HOGESCHOOL VOOR DE KUNSTEN

  SCHIMMEL

  Schimmel”  is een voorstelling over verrotte patronen in verschillende relaties in elk denkbare vorm. Patronen die we het liefst ontkennen, of simpelweg niet willen zien. 

   

   

   

  Waar macht en onmacht zo dicht bij elkaar liggen dat ze aan elkaar kunnen ruiken en leiden tot de meest zieke uitingen van misbruik van een ander, en soms ook van jezelf. 

  Een verhaal waarin niets klopt van wat er werkelijk gebeurd is. Terwijl iedereen denkt; “Ik ga het vertellen.” 

  Maar niemand doet het. 

  Want iedereen weet het allang… 

  Niemand gaat elkaar zeggen wat we niet willen weten.

  Een voorstelling waarin de leugen regeert omdat de waarheid het daglicht niet verdragen kan.

  Muziektheatervoorstelling gespeeld door studenten 3e jaar Musicaltheater,  Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

  Regie: Caroline Frerichs

  Vocal Coach: Jack Breikers

  Pianist: Don Frints

  zaal: Het Klokhuis

   

   

   

Speeldata:

22 maart 2018 om 19u30
 -  Reserveren
 • INSPIRING LIVES! 2018

  3PEES

  Een avond vol inspiratie, goede ideeën, nieuwe inzichten, levenslessen en krachtige boodschappen. Deze avond is een geweldige remedie voor al wie genoeg heeft van het alomtegenwoordige doemdenken. U maakt kennis met 7 uitdagende keynotesprekers die hun eigen verhalen presenteren. Kortom: boeiende verhalen van interessante mensen. Een avond die je zeker niet onberoerd laat.

  De 7 sprekers volgden het traject “spreken als TED-keynotetraining” van inspiringspeech.be waarin ze intensief begeleid en getraind werden tot aanstekelijk enthousiasme en prikkelend vertellen door Peter Perceval, An Nelissen en Veerle Eyckermans.

   

  Sprekers: Peter Perceval, An Nelissen en Veerle Eyckermans

  Zaal: Het Klokhuis

  Tickets: €18

  2018

Speeldata:

woensdag 7 maart 2018 & zaterdag 23 juni 2018 om 20.00 uur
 -  Reserveren
 • SOUNDBITES - DRIES BONGAERTS

  SOUNDBITES - DRIES BONGAERTS

  In Vlaanderen is Dries Bongaerts gekend als de charismatische frontman van New Rising Sun. Maar naar Soundbites komt Dries helemaal alleen, vergezeld van gitaar en mondharmonica. Een pakkende stem en beklijvende songs over de kleine en grote dinges des leven. Kortom, Dries Bongaerts is de ideale man voor een heel intiem Soundbites concert.

   Dries Bongaerts: zang, gitaar en mondharmonica

  prijs: €8

  zaal: Het Appeltje

Speeldata:

29 maart 2018 om 20u30
 -  Reserveren
 • DUBBEL LEVEN

  Gerard Alderliefste

  DUBBEL LEVEN

  Jij leidt twee levens...’ zei m’n vader ooit. ‘Maar het is wel één feest.’

  Gerard Alderliefste heeft twee levens. In het ene is hij verslavingsarts. In het andere is hij muzikant. Al meer dan twintig jaar leeft hij met twee gezichten. Kan hij dan niet kiezen? Niet zo goed nee. Heeft hij nu een gespleten persoonlijkheid? Nee, dat ook weer niet.

  En dat laat hij zien in zijn eerste soloprogramma, waarin beide werelden samen komen. Want is de passie van de muzikant niet bijna dezelfde als de zucht van een verslaafde?

  Gerard zingt en speelt zijn eigen liedjes of die van anderen. In het Frans en het Nederlands. En hij vertelt. Houdt een theatercollege over partydrugs en verslaving. Wat het met je doet en waarom je het zou moeten laten. Met die energie die we van hem kennen. Een beetje jongensachtig, slim en met indrukwekkend veel energie.

  Gerard Alderliefste trad acht jaar lang in de Nederlandse theaters op met zijn band Alderliefste. Hij is bekend van hits als 'Une belle histoire', samen met Paul de Leeuw, en  Laat me/ Vivre met Ramses Shaffy en Liesbeth List. Vanaf voorjaar 2016 toerde hij met buurman en muzikale vriend Cor Bakker met de theatershow En route.

  Nu staat hij er opnieuw. Alleen. En hij schrijft zijn publiek deze medicijnen voor: een gitaar, een piano en een stem. En met maar één motto: Leven! Dubbel!

  Tickets: €13, €15 & €17

Speeldata:

17 maart 2018
 -  Reserveren
 • SOUNDBITES - SLONGS DIEVANONGS FT. USUAL

  SOUNDBITES - SLONGS DIEVANONGS FT. USUAL

  De naam Slongs Dievanongs heeft niet veel uitleg meer nodig. In Antwerpen speelt ze een thuismatch, alleen komt ze bij Soundbites nog iets dichter bij uw voeten staan. ‘Slongs' in een intieme gedaante: vurig, hartelijk en oprecht. Uniek in Het Appeltje, niet te missen!

   

  Slongs & band unplugged. 

  prijs: €11

  zaal: Het Appeltje

Speeldata:

26 april 2018 om 20u30
 -  Reserveren
 • JET & LAMMES

  Theater M

  JET & LAMMES

  Jet & Lammes zijn een koppel zoals ge dat achter menig Vlaamse huisgevel tegenkomt.

  Dat stoot mekaar af, dat trekt mekaar aan.  Jet is een braaf mens.  En Lammes, dat is een geval apart.  Dat leeft al jaren onder één dak en dat durft al eens tegen te steken bij momenten.  En dan is er de hond.  Waar hij hen als koppel verbindt - zelfs nadat Lammes met zijn zotte kop het huis heeft verlaten, voor wrevel zorgt en de boel op stelten zet - vervult dit onschuldige beest zijn rol als martelaar voor hun liefde.

  Het broze spanningsveld tussen Jet & Lammes is zoals kruimels op een schotelvod, onvoorziene regenvlagen, opwaaiend stof dat terug neerdwarrelt: het is er en daar valt niks tegen te doen.

   

  Jet & Lammes is zo herkenbaar als ‘Iedereen beroemd’ en vol onderhuidse humor, die Jan Eelen ‘aandoenlijk grappig’ noemt. Van de jonge schrijfster Liesbet De Visscher, van het prachtige boek ‘Bambi Bosteels, berewijf uit Blazegem’.

  Acteurs: Wim Van de Velde, Hilde Vanwesepoel en Anke Helsen

  Tekst: Liesbet De Visscher

  Regie: Frans Ceusters

  Zaal: Theater Het Klokhuis

  Prijs: €13, 15 & 17

Speeldata:

27, 28 & 29 april 2018
 -  Reserveren
 • Op Weg Naar WEMBELIE!

  Moody Blue Productions

  Op Weg Naar WEMBELIE!

  Herbeleef het grootste avontuur in de geschiedenis van Royal Antwerp Football Club.  Van de makers van 'Den Derby' (2009) en 'Den Derby 2' (2012)

  Van de bekerwinst tegen KV Mechelen, over alle Europese voorrondes – die Antwerp 1 na 1 miraculeus overleefde – tot de historische Europacupfinale!

  Door de ogen van Dré en Pat, supporters in hart en nieren. Een verhaal vol Antwerps chauvinisme en levenswijsheden. Met een lach én een traan.

  Bestel tijdig je tickets, voor een geweldig rood-wit avondje uit!

  Met de actieve steun van Royal Antwerp Football Club.

  Van: Marc Hendrickx & Dirk Dobbeleers

  Met: Jeron Dewulf

  Regie: Christophe Ameye

  Zaal: Theater Het Klokhuis

  Tickets: €23

Speeldata:

29 maart t.e.m. 12 mei 2018
 -  Reserveren
 • SOUNDBITES - ARNALDO PRETE

  SOUNDBITES - ARNALDO PRETE

  Arnaldo Prete is een Italiaanse zanger, gitarist en songwriter gebeten door Braziliaanse en Latijns-Amerikaanse muziek. Culturele en muzikale diversiteit zijn Arnaldo’s grootste inspiratiebron. Aanstekelijke songs met warme teksten en zwoele klanken: Arnaldo maakt u klaar voor de zomer!

   

  Arnaldo Prete: zang en gitaar 

  prijs: €8

  zaal: Het Appeltje

Speeldata:

24 mei 2018 om 20u30
 -  Reserveren
 • HOTEL TERMINUS 1914

  Kunstencentrum Vlaams Fruit

  HOTEL TERMINUS 1914

  Over gewone mensen die in oorlog en ellende een groot verschil maken... (Rudi Vranckx) 

  Een muzikale theatervoorstelling  naar het waargebeurd verhaal van Louise Mack, een Australische  auteur en oorlogscorrespondente.  

  Een artikel geschreven door Louise verschijnt op 3 september 1914 in ‘The Daily Mail’: ‘An English woman in Antwerp’. Louise had een passionele liefde voor Antwerpen. Als in oktober alle journalisten na de hevige bombardementen de Scheldestad moeten verlaten, weigert ze te vertrekken. Ze blijft undercover in Hotel Terminus, zogenaamd in dienst als serveerster. Ze bedient de luidruchtige Duitse officieren die het hotel in beslag hebben genomen. Gedurende haar vrije uren aanschouwt ze de verschrikkelijke oorlogsgebeurtenissen. Louise schrijft al haar indrukken en ervaringen op. Zo sterven de, door de vluchtende Antwerpenaren achtergelaten, honden en katten langzaam van de honger. Hun jammerlijke gehuil houdt dagen aan. Louise beschrijft dit als de verschrikkelijkste nachten van haar leven. Het begint de Duitse officieren op te vallen dat Louise als serveerster geen woord praat. Ze wordt verraden en kan vluchten met de hulp van de eigenaar van Hotel Terminus, Henri.

  Louise schreef na het verlaten van haar geliefde Antwerpen en Vlaanderen het boek: ‘A Woman’s Experience In The Great War’ dat in 1915 wordt gepubliceerd en meteen een bestseller wordt. 

  Op zaterdag 19/05, zondag 20/05, zaterdag 26/05 en zondag 27/05 vindt er voor de voorstelling ook een stadswandeling plaats, gehost door Nicky Langley.  Indien u boekt voor de voorstelling zit deze wandeling in de prijs inbegrepen. 

  Gezelschap: Kunstencentrum Vlaams Fruit

  Acteurs: Nicky Langley, Koen Van Loocke, Ludo De Wit

  Tekst: Nicky Langley & Catrien Hermans

  Regie: Catrien Hermans

  Zang: Sopraan Ann De Renais, Nicky Langley

  Piano: Dirk Van der Linden

  Zaal: Het Klokhuis

  Prijs: €17, €15 (60+), €13 (studenten)

  Foto met dank aan Felixarchief, stadsarchief Antwerpen

  Deze voorstelling wordt vooraf gegaan door een themawandeling!

   

Speeldata:

17 mei 2018 t.e.m. 3 juni 2018
 -  Reserveren
 • MACBETH - MODEL 2.9 - KRONIEK VAN EEN VOORSPELDE ZELFVERNIETIGING

  LUDVIG ism KUNSTENCENTRUM VLAAMS FRUIT & DISTRICT HOBOKEN


  MACBETH - MODEL 2.9 - KRONIEK VAN EEN VOORSPELDE ZELFVERNIETIGING

  Geïnspireerd door Shakespeare en 100 jaar mensheid vertelt Macbeth – model 2.9 het verhaal van de generaal die te horen krijgt dat hij heerser zal worden. Verteerd door ambitieuze gedachten en aangezet door zijn vrouw doodt hij Duncan voor diens troon. Overmand door angst en groeiende waanzin, doodt hij nog meer om zichzelf te beschermen tegen ontmaskering. Een bloedbad dat langzaamaan leidt tot krankzinnigheid en ten slotte, de dood. Want er zit een beest in elk van ons.

  Een voorstelling in samenwerking met District Hoboken, als onderdeel van het programma Hoboken Zomert. Het is een wandelvoorstelling, met zowel middag- als avondvertoningen.

  Gezelschap: LUDVIG ism KUNSTENCENTRUM VLAAMS FRUIT

  Tekst: Tom De Beckker

  Spel: Maja Van Honsté, Tine Truwant, Tine Priem, Brent Pannier, Robin David, Wim Peters, Ludo De Wit, Ken Verdoodt, Annelies Boel & Tom De Beckker

  Regie: Catrien Hermans

  !BELANGRIJK! > locatie: Fort 8 - Schansstraat,  Hoboken (de reservatielink geeft als locatie 'Het Graf van Rubens' aan, maar de speellocatie is Fort 8 in Hoboken)

Speeldata:

8 juni 2018 om 14.00u (try-out), 9 juni 2018 (première), 10 juni om 15.00u en 20.30u, 15 juni 2018 om 20.30u, 16 juni 2018 om 15.00u en 20.30u, 17 juni 2018 om 15.00u en 20.30u, 22 juni 2018 om 20.30u, 23 juni om 15.00u en 20.30u & 24 juni om 15.00u en 20.30u
 -  Reserveren

  TRAILER


 • TRUTH OR DARE

  FEST

  TRUTH OR DARE

  Are you suffering?

  Do you need help with :

  - anxiety
  - burn-out
  - post traumatic stress
  - relationship problems
  - migraine
  - hypertension
  - atychiphobia
  - ...

  Join us in the ultimate therapy session: Truth or Dare!

  We live in abundant times. Anything we want is ours to take. Anything we imagine, we realise. 
  Yet antidepressant use is on the rise and psychotherapists are fully booked.

  'Truth or Dare’ is a physical theatre performance.
   
  Theater: Het Klokhuis
   
  Speeldata: 15/06 & 16/06 - 20u, 17/06 - 15u
   
  Tickets: 12€ (voorverkoop) / 15€ (kassa)
   

Speeldata:

15, 16 & 17 juni 2018
 -  Reserveren
 • SOUNDBITES - SOUTHERN HARMONY

  SOUNDBITES - SOUTHERN HARMONY

  Southern Harmony opereert volgens het principe van de stringbands van weleer: volledig akoestisch en zonder drums. De band brengt een mix van blues, country, bluegrass en oldtime folk. Laat u helemaal meevoeren met de warme sfeer en de prachtige klanken van Southern Harmony. 

   

  Steven Somers: stem en gitaar

  Jan Willems: clawhammer banjo en zang

  Pierre Van Den Haute: gitaar

  Charlotte Saelemakers: viool en zang

  Dirk Christiaensen: bas en zang

  prijs: €8

  zaal: Het Appeltje

Speeldata:

28 juni 2018 om 20u30
 -  Reserveren
 • DE ERFENIS VAN DE KONING

  MOODY BLUE PRODUCTIONS ism STATIEF PLATFORM

  DE ERFENIS VAN DE KONING

  Elvisfan Marcel de Koning is recent overleden.  Tijdens het opruimen van zijn oude hobbykamer, doet zoon Michael een verbluffende ontdekking... zijn pa kwam dichter bij Elvis dan hij ooit wist.  Terwijl de anekdotes van zijn vader en de King een rode draad vormen, wordt Michael uitgedaagd door een groep jonge muzikanten.  Hoe zien zij de muziek van Elvis Presley?  En hoe laten zij, vertegenwoordigers van een nieuwe generatie, de erfenis van de Koning klinken?  

  Een hoogst originele, muzikale en hartverwarmende voorstelling.

  Tekstaanzet en anekdotes: Marc Hendrickx

  Acteur: Michael Vroemans

  Muzikanten: Ruben Verbruggen (saxofoon), Dries Bongaerts (zang & gitaar), Simon Beeckaert (contrabas) & Mariske Broeckmeyer (toetsen en zang)

  Vormgeving: Stephanie Jacobs

  Fotografie: Nisran Azouaghe

  Zaal: Theater Het Klokhuis

   

Speeldata:

zaterdag 17 november 2018 om 20.30u
 -  Reserveren
 • GEKUST DOOR DE EEUWIGHEID

  Lenny Kuhr

  GEKUST DOOR DE EEUWIGHEID

  Lenny Kuhr: "In deze voorstelling staat het diepe heimwee, dat ik als kind al voelde, centraal. Voor mij is heimwee de grondtoon van ieder mens. Een onbestemd verlangen dat zich gaandeweg de voorstelling onthult.

  Ik wil mijn publiek in die grondtoon graag aanspreken, ontmoeten en meevoeren.

  Heimwee is de kracht die kunstenaars en mystici boven de vorm uit laat stijgen. Het kan ons naar de plek leiden waar heldere inzichten te vinden zijn  en waar je, als je je er voor open stelt, uiteindelijk wordt gekust door de eeuwigheid."

  Een voorstelling die verrast, ontroert, inspireert en die je leven een verrassende wending kan geven.

  Je hebt mijn ziel geraakt, mijn hart getroost en mijn zinnen verzet / Miranda van Kralingen

  Tickets: €18   

   

Speeldata:

6 oktober 2018
 -  Reserveren

Julles - Kunstencentrum Vlaams Fruit

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de opkomende evenementen bij KC Vlaams Fruit.

Vind ons op:

Facebook icon Youtube icon Instagram icon